Outback 2,5 Avtomatik plin

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Hranata
Uporabnik foruma
Prispevki: 128
Kraj: Cerkno

Re: Outback 2,5 Avtomatik plin

Odgovor Avtor: Hranata » 03. Avgust 2018, 16:08

Dolgo nič objavil, ker po pravic povedan avto generalno dela bp. Motor in brc sistem je pa svoja zgodba... Imel sem težave s tekom motorja - menjal maf. Na plin je nekaj časa občasno grdo tekel in se po par kilometrih vožnje na bencin spet pobral. Menjal filtra (suha in tekoča faza) pri malem servisu. Nobene razlike. Menjal injektorje, ker so pač že 225k km naredili. Nobene razlike. Menjal svečke za densote, ki jih priporočate na forumu. Nobene razlike. Januarja je delovanje popolnoma odpovedalo, laufa kot na 3 cilindre, motor brez moči. Znorel in vozil pol leta sedaj samo na bencin. Nobenega problema cele pol leta, razen denarnici ni ravno všeč pri teh cenah bencina.

Danes sem se spravil malo raziskovat stvar, kaj bi lahko bilo narobe. Ker nisem nič vozil na plin, sta filtra kot nova. Testiral, če kateri vod ne dobi plina. Vse OK. Prvič ko sem ga vklopil na plin mi je takoj crknil. Sem malo odvijačil na vodih dovodne cevi, spustil plin mimo in spet probal vžgat. Sedaj je v prostem teku delal - na tri cilindre in ko gas dodaš se zavrti motor lepo. Nevem če ima pa moč, ker se nisem šel peljat. Potegnil sem vse konektorje iz injektorjev, jih spihal in spet probal. Nič bolje.

Ima kdo kako idejo kaj bi bilo lahko narobe? Zame sta samo še dve možnosti - ali kabel do enega izmed injektorjev precvikan/slab stik ali pa je uparjalnik za obnovit - čeprav mislim da avto nima pravih simptomov za slab uparjalnik.
Če ne, pa bi prosil za kontakt serviserja za BRC sistem, ki bi mi znal diagnosticirat/odpravit ta problem.

LP

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 03. Avgust 2018, 18:14

Brc vrz vn pa dej neki druzga notr. Dejan v Tacnu za cca 600€ uredi.

Uporabniški avatar
Kristof
Uporabnik foruma
Prispevki: 247

Odgovor Avtor: Kristof » 03. Avgust 2018, 23:51

klemz napisal/-a:
03. Avgust 2018, 18:14
Brc vrz vn pa dej neki druzga notr. Dejan v Tacnu za cca 600€ uredi.
Men je lih pred kratkim vn vrgu necam koltec k ga noben ni znal usposobit da bi delal. Rezervoar je ostal not, mi pa zdej skoz sveti lucka za motor ker je prej stevec za gorivo kazal kolicino bencina ko je laufal na bencin in kolicino plina ko je laufal na plin, zdej pa kaze sam bencin. A ma kdo idejo kako to popravit?

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 04. Avgust 2018, 06:30

To mi je pa razlagu ja. Pomoje je res problem ker so sarl v drobovje pr prejsni montazi.

Uporabniški avatar
Kamion
Uporabnik foruma
Prispevki: 748
Kraj: Vipavska dolina

Odgovor Avtor: Kamion » 04. Avgust 2018, 09:26

@Kristof: Najprej ugotovi katero kodo meče ven lučka. Tako boš vsaj vedel kje iskati problem.
Najbrž so dodali neko elektroniko na žice senzorja količine bencina, ki se nahaja pod sedežem. Jaz bi najprej tja pogledal.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.

Love. It's What Makes a Subaru a Subaru

Uporabniški avatar
Kristof
Uporabnik foruma
Prispevki: 247

Odgovor Avtor: Kristof » 04. Avgust 2018, 11:00

Se bom lotil tega po dopustu... hvala :)

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov