Za ta denar kupiš 24 let starega ford mondeota, vzameš dol katalizator ali dva....zmontiraš na svoj avto, mondeota pelješ v ribče na odpad in ga tam prodaš za staro železo. pa še ostane za 2x v wellcum....nebivedu napisal/-a: ↑17. Januar 2023, 18:41Tukaj je 590€ komplet obeh
https://alvadi.ee/en/kataloog/varuosa/32690743/15352
Back in black Outback 07
Re: Back in black Outback 07
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Čez pol leta, ko pa spet crkne katalizator, pa daš spet 500 za drugega mondeota?
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Pa greš še enkrat v wellcum, kje pa je tu problem....
Backwood, outback ma “v kolektorju” katalizator. Ce bi bil posebi sploh nebi bil problem, ker kupis neki za 100€.
Oba katalizatorja sta posebej. Tudi odšravfaš ta sredinski del čisto normalno dol iz kolektorja. Torej kolektor je en del, potem je sredinski del s obema katalizatorjema in še zadnji del s dušilcema.
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.
Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. 
Lansko leto avgusta sem peljal. Pri Strajnarju imaš dve možnosti zamenjave katalizatorja, lahko keramično satje (isto kot original) ali pa železnega v primeru uporabe lpg-ja (prenese višje temperature).
Najbolje da ga pokličeš pa vprašaš za ceno. Lahko da ma še zmeraj isto, kljub noriji cen zadnje čase.
Bi ti pa priporočil da cel avto pelješ h njemu (da ti potem pravilno zavari katalizator, da "ušesa", kjer se skupaj sšravfa, potem pašejo tko kot morajo).
Ne bo pa to takoj, če se še prav spomnim da je bilo v 3 dneh narejeno.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4463
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
2006 Legacy 2.0R ima prednji cat v kolektorju, verjetno pa ni edini model:
https://foto.slovenija.net/photos/Danci ... ednji2.JPG
Ko je meni crknil, sem tudi iskal variante obnove, ampak sem potem dobil dobrega rabljenega, pa ni bilo treba it v obnovo.
Kolikor pa sem sam razumel, 'obnova' katalizatorja pomeni, da to ohišje odprejo, menjajo satovje in potem zavarijo nazaj. Drugo pa je 'menjava' katalizatorja, kjer pač odrežejo ven cel kos in noter zavarijo nov kos (z ohišjem vred).
https://foto.slovenija.net/photos/Danci ... ednji2.JPG
Ko je meni crknil, sem tudi iskal variante obnove, ampak sem potem dobil dobrega rabljenega, pa ni bilo treba it v obnovo.
Kolikor pa sem sam razumel, 'obnova' katalizatorja pomeni, da to ohišje odprejo, menjajo satovje in potem zavarijo nazaj. Drugo pa je 'menjava' katalizatorja, kjer pač odrežejo ven cel kos in noter zavarijo nov kos (z ohišjem vred).
Ja, katalizator so mi (ne vem kateri, ali prvi ali "zadnji") menjali še pod garancijo, ko sem avto kupil, še pohvalili se, da so dali keramičnega (kao boljši od železnega), kar sem šele kasneje na forumih izvedel, da keramika pa LPG no-go.Grizliboy napisal/-a: ↑18. Januar 2023, 15:04Lansko leto avgusta sem peljal. Pri Strajnarju imaš dve možnosti zamenjave katalizatorja, lahko keramično satje (isto kot original) ali pa železnega v primeru uporabe lpg-ja (prenese višje temperature).
Najbolje da ga pokličeš pa vprašaš za ceno. Lahko da ma še zmeraj isto, kljub noriji cen zadnje čase.
Bi ti pa priporočil da cel avto pelješ h njemu (da ti potem pravilno zavari katalizator, da "ušesa", kjer se skupaj sšravfa, potem pašejo tko kot morajo).
Ne bo pa to takoj, če se še prav spomnim da je bilo v 3 dneh narejeno.
Ja, plan je tak, ja, da mu peljem avto. Tudi če je en teden tam, imam še en avto
Hvala za info!
LP, P.
to je vse navadn pleh, se švasa k pohištvene cevi.
Bolj je jeba, če je kje kaj v gusu zalito...tam nimaš kaj velik prcat.
Bolj je jeba, če je kje kaj v gusu zalito...tam nimaš kaj velik prcat.
Ali je mogoče tale kolektor še pri tebi ?danci1973 napisal/-a: ↑18. Januar 2023, 15:182006 Legacy 2.0R ima prednji cat v kolektorju, verjetno pa ni edini model:
https://foto.slovenija.net/photos/Danci ... ednji2.JPG .
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
Ko boš peljal bo dobro da boš imel nova tesnila, tako za spredaj kot zadaj cevi. Ko naredi ti sestavi s novimi tesnili pa potem se samo še veselo voziš naokoli.
Pa poročaj kako pa kaj se bo dogajalo okoli katalizatorja.
Avto bo verjetno kmalu naprodaj, če je kakšen interesent...
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
izdajalc.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov