Nov uporabnik in novi lastnik Bojčovega Turbaka

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 05. Maj 2007, 17:05

Najbolje, da se v četrtek pripelješ do Šempetra -> Klik na "letečo kawo"... da spoznaš ostale subarujevce, mogoče nardiš furo s svojim avtom, pa s Cilenškom eno...
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
Psssiho
Član Subaru kluba
Prispevki: 1855
Kraj: Kranj

Odgovor Avtor: Psssiho » 05. Maj 2007, 19:09

Ja jst bi zlo rad pršu samo ne morem ker sem soplesalec na maturancu!Škoda se bomo za kdaj drugič zmenil!Čebi pršu bi sigurno naredu furo po poligonu,Cilenška bi prašu da me pele z moju da vidim kaj zmore moj stroj! :lol: ;-)
H6 je šel od doma :band

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 05. Maj 2007, 22:56

Ene ugotovitve oz. ker je tud Niva doktorirala na EJ20 turboless :D lahko tud jest potrdim, da sumim lambdo sondo za cukanje avta, namreč ko ne pospešujem ali počnem kaj podobnega avto pri zmerno dodanem gasu nekoliko cuka (ko sem picajzlast čutim drugač ni panike). Ko sem imel pa odklopljeno pa se je kljub cukanju pojavila še CE lučka z napako 42 če se ne motim - IDLE SWITCH, po vklopu lambde nazaj pa ni več duha ne sluha o tej napaki :!: Lambdo pa imam zanič zagotovo saj vseskozi kaže ECU-ju enako vrednost - itak vn iz toleranc :? Kupujem novo pa sem zdej slišu, da uni BOSCH ponaredki niso za dolgo :?

Kolikor vem pa v onem belem turbaku ni delujoče CE lučke, zato ti je edina možnost, da najprej to urediš (dodaš manjkajočo žarnico v armaturnem instrumentu oz. jo zamenjaš). Še boljše pa bo da kontaktiraš uporabnika Marky-ja, ki ima SELECT MONITOR sistem za diagnostiko naših vozil + ne odira kot nekateri na servisih ;-) in ti bo povedal ne kaj je problem ampak tud kaj ni točn tko kot bi mogl bit :twisted:

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 05. Maj 2007, 23:54

subi92 napisal/-a:Kolikor vem pa v onem belem turbaku ni delujoče CE lučke, zato ti je edina možnost, da najprej to urediš (dodaš manjkajočo žarnico v armaturnem instrumentu oz. jo zamenjaš)
to me pa spominja na Reda, ko se je zarnica za CE lucko se par let po nakupu vozila v srednjem predalcku, jaz pa v dobri veri, da vse prav dela (dumb blonde) in zacuda tudi je
ko pa je zacel Red biksat, so jo zmontirali nazaj v armaturo, pa je zasvetila novoletna jelka :lol:

v glavnem takrat so mi menjali EGR ventil, ce se prav spomnem (un stos, ki vraca del izpusnih plinov, da zmanjsa temperaturo izgorevanja in vsebnost dusikovega oksida in se necesa, blablabla bo raje Marky podal strokovno razlago)

se je pa moj Red tik pred tem zelo podobno obnasal kot tvoj turbak

lahko, da je tudi pri tebi to(se da ocistit), lahko pa je kaj drugega, simptomi so nasplosno za vec zadev precej podobni

v glavnem Marky z magicno skatlico je pravi naslov :D

Uporabniški avatar
Psssiho
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: Psssiho » 06. Maj 2007, 02:59

Samo nevem ali imam sploh lambdo priklopljeno to bi najbol Bojč T vedu!Zdaj mi ni cukal že neki časa mogoče zato ker imam samo kratke razdalje po 10 km na dan!Cukat mi je začenjal po malo hitrejši vožnji in ko hočem lepo počasi vozit pa začne cukat,avto ustavim ugasnem in spet normalno dela!A ima kdo cifro od uporabinka Markya da ga kontaktiram!

Uporabniški avatar
bojc T
Član Subaru kluba
Prispevki: 1462
Kraj: Nožice

Odgovor Avtor: bojc T » 06. Maj 2007, 08:23

@Pssiho: 1. lambda je priklopljena, katalizatorja pa ni nobenga notr.
2.to glede cukanja se je ze men parkrat pripetil in sicer ponavat k sm se res cjazu v kašni koloni na pol stoječi
3.glede porabe pa upam da ne tankaš povn tank, ker svoje čase je men mal spušal kestl (ne vem upam da ti je Klemn kej omenu)

Ma sej boš uletu na kawo pa bomo takrat mal bl točno dorekl :D
Lp

Uporabniški avatar
Psssiho
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: Psssiho » 06. Maj 2007, 20:59

Ne mi ni nč omenu,kok pa naj tankam polovico?Ja mormo se zment za kavo! ;-)

Uporabniški avatar
bojc T
Član Subaru kluba
Prispevki: 1462
Kraj: Nožice

Odgovor Avtor: bojc T » 07. Maj 2007, 09:16

Ja kawa :D
Drgač sm ga pa največ za ene 7k. tanku
Lp

Uporabniški avatar
Psssiho
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: Psssiho » 07. Maj 2007, 14:15

bojc T napisal/-a:Ja kawa :D
Drgač sm ga pa največ za ene 7k. tanku
Jst sam ga zdaj tankal k je bil prazn za 40 €!A se rezerva prižge pa kok lahko nardiš z rezervo!

Kje bi se lahko do bila na kawi pa kdaj!

Uporabniški avatar
Psssiho
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: Psssiho » 07. Maj 2007, 14:17

Do zdaj sam naredu 260km s polhnim tankom,pol je možno da imam porabo tako zaradi rezervoarja ker mi po mal pušča!

Uporabniški avatar
zinki
Uporabnik foruma
Prispevki: 583
Kraj: Laško

Odgovor Avtor: zinki » 07. Maj 2007, 14:47

Bojč je mislil kawo in ne navadno kavo --> preberi si malo pod "Srečanja", pa boš razumel kaj je mislil s tem ;-)
Subaru, love it or leave it.

Uporabniški avatar
kuco T
Član Subaru kluba
Prispevki: 289
Kraj: nožice

Odgovor Avtor: kuco T » 07. Maj 2007, 15:11

:23342342
:lol:
SCT - Slovenska Cestna Tragedija

Uporabniški avatar
Psssiho
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: Psssiho » 07. Maj 2007, 15:11

Kašna je to Kawa a mi kšn razloži da bom vedu!OK v Šempetrou je Kawa zdravn je poligon a ma to kšno vezo :?:

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 07. Maj 2007, 16:11

Seveda . Ta teden bo kawa v Šempetru z dobrim razlogom, drug tedn bo pa navadna kawa spet kje drugje...

Vse dogovore za kawe najdeš v oddelku Subaru srečanja -> http://www.subaru-slo.net/viewforum.php?f=7

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 07. Maj 2007, 16:25

Psiho ne more v Sempeter, ker bo plesal z mladimi maturantkami :D

NoFEAR - ti prides?
Fiat.
Brez panike.

Odgovori

Kdo je na strani