ZdenkoK - Outback 2.0D, letnik '08

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Uporabniški avatar
ZdenkoK
Uporabnik foruma
Prispevki: 52
Kraj: Zreče

Re: ZdenkoK - Outback 2.0D, letnik '08

Odgovor Avtor: ZdenkoK » 18. April 2013, 08:05

Pozdravljeni!

Po dobrem letu in cca. 30kkm prevoženih km sem še vedno navdušen nad avtom :thup ,avto je bomba v vseh pogledih. Zaenkrat nekih stroškov ni bilo (trkam), razen redni servisi in pa sprednji stabilizatorji ki mi spet pijejo živce. Zamenjal sem jih pred slabe pol leta, z nekimi xy, kateri pa niso vredni pol k****. Zanima me ali je najbolje uzeti original in bodo vsaj ti zdržali več kot pol leta, ali obstajajo kakšni bolj kvalitetni ?

Pojavil se je tudi problem nadležnega škripanja pri vožnji čez grbine in ležeče policaje. V ostalih temah sem zasledil, da je potrebno menjati neke gumice pri amortizerjih oz. fedrah. Mi lahko kdo bolj natančno pove katere gumice so v mislih ? Kako zahtevna je menjava ?

stabilizator štange so verjetno tele prave:
kaj pa gumice ? mogoče te ? še VIN vozila: JF1BPDLYE8G-099733

Kje naročate dele?
Za pomoč se že vnaprej zahvaljujem in vse lepo pozdravljam!
:w

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 19. April 2013, 06:38

No tisto na prvi sliki je končnik stabilizatorja in ne stabilizator. Mogoče ti prav zaradi iztrošenega XY zdaj zopet škriplje.
Jaz bi najprej to pogledal, šele nato gumico pod fedri (druga slika). V tem primeru lahko tudi malce našpricaš z WD 40 ali podobnim pod feder. Če bo nehalo škripat je vzrok v gumici.
Don't allow your mind tell your heart what to do.

Uporabniški avatar
ZdenkoK
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ZdenkoK » 28. Maj 2014, 14:46

Hej,

Jp tile končniki so kr potrošni material ratali :cr . Drugače avto še vedno dela - upam da še bo lep čas. Je pa spet čas za menjavo gum. Sedaj sem imel gor 215/55 r17 Toyo proxes C1S 98W XL , pa moram priznat da niso ravno nek biser - verjetno sem se na prejšnjih avtih razvadil z GY Eagle F1 asymetric. Iščem neko ugodno varijanto, pa sem našel Michelin primacy HP 94V DOT 4411 - NOVE. Kaj menite o tej gumi ? ALi je priporočljivo na avto dati take z ojačanim robom ali bi bile te OK. Mogoče kakšen predlog ?

Hvala in lp,
Z

Boby
Uporabnik foruma
Prispevki: 315
Kraj: LJ Zalog

Odgovor Avtor: Boby » 28. Maj 2014, 23:51

Škripanje - silen bloki (ugibam)
Jst sm me podobno štorijo in so bili sileni, sm jih našpricu samo NE z WD40, ampak z silikonskim sprejem in sm mel mir po cca.3 mesce ;)

Uporabniški avatar
ZdenkoK
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ZdenkoK » 07. April 2015, 11:49

Pozdravljeni,

danes sem imel manjšo nesrečo - nalet treh vozil - na "srečo" sem bil prvi v koloni :thdwn . U glavnem nič hujšega - polomljen nosilec koles ,odbijač, priklop je dobil na zračnosti - kar me hudo moti (europriklop - sedaj opleta levo desno), ker večinoma prevažam kolesa...upam da bo cenilec normalen in bo upošteval tudi to...
In pa še ena stvra, ne vem ali gre za naključje ali kaj - potem ko sem se odpeljal z kraja nesreče sem opazil, da se mi med vožnjo prižge ABS in VDC lučka in ne ugasne dokler ponovno ne zaženem avta.Kasneje se med vožnjo zopet prižge. Malo sem brskal in eni pravijo da zna biti nek "steering sensor". Res je da sem v času nesreče imel volan zavit v levo in nogo na zavori. Glede na dosedanje izkušnje z cenilci, močno dvomim, da bo upošteval omenjeno zadevo - ker konec koncev niti sam nisem prepričan ali je omenjeno posledica prometna, ali zgolj naključje.Sem pa 110% prepričan, da se omenjeni lučki nista nikoli prej prižigali med vožnjo!
Kaj svetujete - najbolje dati v popravilo pooblaščencu, pa da "strokovno" ugotovi kaj je in ali je to posledica nesreče.

Lp,
Z

Thomas22
road pirate

Odgovor Avtor: Thomas22 » 07. April 2015, 12:31

Če se ti pred nesrečo lučki nista prižigali, potem je to posledica nesreče. Zadosten razlog za cenilca, da to upošteva.

Uporabniški avatar
ZdenkoK
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ZdenkoK » 17. Julij 2015, 07:59

Evo po dolgem času malo update-a. Avto porihtan - vem ja dolgo je trajalo :).

Ličarsko zrihtan, menjana sklopka komplet, vztrajnik, en kup stvari na podvozju, zgloba, vsi amortizerji, en kup gumic...ploščice in opravljen servis. Tak da sedaj upam da bo brez problemov še vsej 5xtoliko km (130kkm po števcu).

Me pa zanima tisti ki ste menjali sklopko, prvih nekaj km sploh nisem znal vozit avta - sklopka precej trda, logično grabi pri vrhu, po cca. 200km se še vedno dogaja da v 1. in 2. prestavi precej trese motor in menjalnik - mehanik pravi da bo to v nekaj sto km se uležalo - je to normalno ?

Lp,
Z

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4464
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 17. Julij 2015, 09:03

ZdenkoK napisal/-a:Me pa zanima tisti ki ste menjali sklopko, prvih nekaj km sploh nisem znal vozit avta - sklopka precej trda, logično grabi pri vrhu, po cca. 200km se še vedno dogaja da v 1. in 2. prestavi precej trese motor in menjalnik - mehanik pravi da bo to v nekaj sto km se uležalo - je to normalno ?
Sicer je že nekaj časa minilo, odkar sem menjal sklopko in vztrajnik na prejšnjem avtu, a kolikor se spomnim, je meni 'iz prve' delala povsem normalno... Sem pa takrat šel iz dvomasnega na enomasni vztrajnik, menjaval pa sem sam, tako da je bilo v to vloženo veliko 'truda in ljubezni'. :lol:

Bom pa čez par dni spet menjal sklopko in ti lahko javim, kako bo pri meni (tokrat bo dvomasni vztrajnik).

Thomas22
road pirate

Odgovor Avtor: Thomas22 » 28. Julij 2015, 00:42

Tudi na mojem avtu je bila rano menjana sklopka. Je pa zadeva rugačna kot pri tebi Zdenko. Sklopka je bila po menjavi zelo mehka in prijemala je na vrhu. Po 800 km vožnje se zadeva ni spremenila. Pri počasnem speljevanju mi tudi trese motor.
Ne vem točno kdaj se bo zadeva "ulegla", mi pa vse skupaj ni všeč.

Uporabniški avatar
ZdenkoK
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ZdenkoK » 28. Julij 2015, 17:30

No zadeva pri meni se počasi umirja, sedaj - po cca. 800km je zelo moteče še v 1. in 2. prestavi in počasnem speljevanju - menjalnik in motor se kar precej trese.Sicer manj, pa vendar se pozna tudi pri silovitem speljevanju in višjih obratih, nekak se čuti da zadeva trese oz. vibrira z drugo frekvenco...težko opišem ampak občutek ni tisti pravi.
Opazil pa sem še eno zanimivo zadevo - npr dodajanje plina v 4. prestavi - avto se obnaša kot avtomatik :cr . Sklopka drsi oz. zdrsne, obrati hitro narastejo nato pa ko sklopka zagrabi padejo in avto normalno potegne...

Tudi pri prestavljanju navzdol, npr. iz 3. v 2. ko popuščam sklopko da zagrabi se pojavi tako "cukanje" oz. podrsavanje...

Res ne vem ali je vzrok da lamela ni enakomerno izdelana/obrabljena, je zvita ali je težava v čem drugem.
Kakorkoli, po dopustu, če se zadeva ne izboljša, dostavim avto nazaj mehaniku pa da se porihta.

Lp,
Z

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5058
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 28. Julij 2015, 19:04

Nekaj je hudo narobe med tvojim menjalnikom in motorjem :?:
Jaz nebi čakal na tvojem mestu,ker motor zagotovo ne bo dolgo trpel tega :2343223
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
4x4WD
Član Subaru kluba
Prispevki: 473

Odgovor Avtor: 4x4WD » 29. Julij 2015, 19:31

Sklopka je original ali kakšna druga firma ?

Uporabniški avatar
ZdenkoK
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: ZdenkoK » 03. Avgust 2015, 20:38

Sklopka in vztrajnik sta Sachs...
A se da pedal za sklopko kaj štelat? Da ima mal več zračnosti?
lp.
Z

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4464
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 03. Avgust 2015, 20:46

ZdenkoK napisal/-a:Sklopka in vztrajnik sta Sachs...
A se da pedal za sklopko kaj štelat? Da ima mal več zračnosti?
lp.
Z
Da, nastavitev na samem pedalu:

http://danci1973.slovenija.net/Legacy_2 ... 56a01.html

Uporabniški avatar
Fusion
Uporabnik foruma
Prispevki: 682

Odgovor Avtor: Fusion » 04. Avgust 2015, 10:48

kaj pomeni "zračnost" ?
jst bi naštelal, da ni treba tako globoko/do konca prtisent:) Se da?

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov