Ja, v tem primeru je to bilo smotrno čeprav ne vem kakšno škatlico so mu dali,da so popravili moč ker v omenjenem primeru nekaj resno ni štimalo in je bila okvara. Kaj pa če ima tvoj avto po papirjih 200KM ti greš na valarje in ti jih izmerijo 175-180-185km a boš šel v trgovino naj zrihtajo? :-)strumf666 napisal/-a:Kako pa veš, da jih res ima tolk, kot je na papirjih?
Sodelavec je nabavil RS-a, ki nekak ni šel, kot bi pričakoval od 300 konjskega turbo bencinarja. Na servisu ga niso resno jemal, pa je šel na dyno in jim nesel izpisek (cca 200 konjev), potem so se pa le zganil in ugotovil, da nekaj ne štima... in zamenjal eno škatlco in zdej avto dela kot mora.
H6 avtomatski kuhalnik by klemz
Re: H6 avtomatski kuhalnik by klemz
A uno ta veliko spredi pod havbo?strumf666 napisal/-a:Kako pa veš, da jih res ima tolk, kot je na papirjih?
..in zamenjal eno škatlco in zdej avto dela kot mora.
Boxer napisal/-a:Ja, v tem primeru je to bilo smotrno čeprav ne vem kakšno škatlico so mu dali,da so popravili moč ker v omenjenem primeru nekaj resno ni štimalo in je bila okvara. Kaj pa če ima tvoj avto po papirjih 200KM ti greš na valarje in ti jih izmerijo 175-180-185km a boš šel v trgovino naj zrihtajo? :-)strumf666 napisal/-a:Kako pa veš, da jih res ima tolk, kot je na papirjih?
Sodelavec je nabavil RS-a, ki nekak ni šel, kot bi pričakoval od 300 konjskega turbo bencinarja. Na servisu ga niso resno jemal, pa je šel na dyno in jim nesel izpisek (cca 200 konjev), potem so se pa le zganil in ugotovil, da nekaj ne štima... in zamenjal eno škatlco in zdej avto dela kot mora.
Boxer napisal/-a:Kar se tiče trgovcev, nekdo na meni ne bo zaslužil za brez veze 1000 eur, na kakšni drugi bud*li pa seveda lahko.
Ne tanajvečjoirCAR81 napisal/-a:A uno ta veliko spredi pod havbo?strumf666 napisal/-a:Kako pa veš, da jih res ima tolk, kot je na papirjih?
..in zamenjal eno škatlco in zdej avto dela kot mora.
Kljub trudu ne najdem povezave med svojima citatoma. V vsakem avtu pride do malo "odstopanja" pri konjih eni kakšen konj več eni manj. Če je avto serijski in dela vse tako kot mora potem so tudi konji tam tam. V tvojem primeru pa je bilo z RS nekaj tehnično narobe, vsaj tako predvidevam in je zgolj moje mnenje. In iz tega vidika se mi zdi bedarija plačevat dyno za serijski avto brez kakršnih koli dodelav. Če pa lastnik svojega avta "sumi" ,da mu manjaka vsaj pol konjev potem bi šel verjetno tudi jaz izmerit stanje. Ampak to je že iskanje napake zakaj jih ima toliko manj. Ker potemtakem lahko vsi gremo na dyno če nas niso "nategnili".
Tisti moj post ki si ga citiral se je pa nanašal na zgolj pranje avtomobila pri švercarju ki zato hoče 1keur več za avto, in še to po letu dni ko je avto vreden kvečjemu jurja manj ne pa več. Če si pa mislim,da zato dilerju plačaš tistega jurja več ko kupiš RS-a pa ima potem 100km premalo in ti bo iz tistega zaslužka pokril popravilo potem pa veliko sreče, mogoče se od stotine dilerjev pri nas celo najde takšen ki bi reskiral kakšnih 100eur kasneje za morebitno okvaro vozila kupljenega pri njih. Ampak mislim,da bo to prej kakšna avtohiša ki si pri njih kupil ganc nov avto pa še tem je muka nekaj delat pod "garancijo", ostali bodo imeli pa tisoč in en izgovor,da je "to tvoj problem".
Vsekakor pa veliko zabave na dynotu vsem skupaj
Vse kar sem želel povedat je ,da se mi ne zdi smiselno dajat serijski avto na dyno thats it. Če pa je to zgolj za firbca in zabavo lastnika potem pa uredu in tako naj bo. 
Tisti moj post ki si ga citiral se je pa nanašal na zgolj pranje avtomobila pri švercarju ki zato hoče 1keur več za avto, in še to po letu dni ko je avto vreden kvečjemu jurja manj ne pa več. Če si pa mislim,da zato dilerju plačaš tistega jurja več ko kupiš RS-a pa ima potem 100km premalo in ti bo iz tistega zaslužka pokril popravilo potem pa veliko sreče, mogoče se od stotine dilerjev pri nas celo najde takšen ki bi reskiral kakšnih 100eur kasneje za morebitno okvaro vozila kupljenega pri njih. Ampak mislim,da bo to prej kakšna avtohiša ki si pri njih kupil ganc nov avto pa še tem je muka nekaj delat pod "garancijo", ostali bodo imeli pa tisoč in en izgovor,da je "to tvoj problem".
Vsekakor pa veliko zabave na dynotu vsem skupaj
Aha, se opravičujem zaradi napačne interpretacije tvojega posta, sem smatral, da si pri vsem natančen in dosleden in, da ti nekaj pomeni, da je avto/stvar/pogodba/... v stanju, kot je bilo dogovorjeno in da te posledično niso nategnili, ne samo pri računu za čiščenje 
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4469
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Meni se pa zdi veliko bolj smiselno dajat serijski avto na dyno kot pa kupovat 'profesionalno outdoor' opremo' za 3 urni sprehod do vikenda... :yBoxer napisal/-a:Vsekakor pa veliko zabave na dynotu vsem skupajVse kar sem želel povedat je ,da se mi ne zdi smiselno dajat serijski avto na dyno thats it. Če pa je to zgolj za firbca in zabavo lastnika potem pa uredu in tako naj bo.
Veliko užitka vsem ki greste na meritve
Jaz bom pa za 40eur al kolikor stane dyno spil piva na vikendu pa smo vsi zadovoljni in srečni.
:mrgreen:
Tebe je meu Klasek v igri, sam je reku da mormo bit trijeirCAR81 napisal/-a:Če se vas dost nabere bi lahko naredil kakšen dynoday pri tunkka.com.
Nevem, zakaj nej nebi meru serijskega avta, zanima me razlika med bencinom in plino, če bo pa shodu motor pa nej, bol na valarjih k pa nekje bogu za hrbtom.
Men ni jasn???
Ne vem zakaj bi bilo bolš zapravt n€ za dyno kot za opremo?
eni za to, eni za ono
Emm, jest tut nebi dal serijskiga avta na test, razen če (tko kot je reku boxer) ne bi bilo z njim nekaj narobe.
Jest tut zapravim za plezalno opremo veliko (verjetno več kot za avto), moj problem
Mogoče se je pa boxer odloču, da zdej, k je padu na testu za MIG-a, da začne mal bol zdravo živet
Boxer, brez zamere
Ne vem zakaj bi bilo bolš zapravt n€ za dyno kot za opremo?
Emm, jest tut nebi dal serijskiga avta na test, razen če (tko kot je reku boxer) ne bi bilo z njim nekaj narobe.
Jest tut zapravim za plezalno opremo veliko (verjetno več kot za avto), moj problem
Mogoče se je pa boxer odloču, da zdej, k je padu na testu za MIG-a, da začne mal bol zdravo živet
Boxer, brez zamere
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Aj pubeci ste mi posvinjal temo
Jst grem na valarje, da vidm razliko moči, ker nikjer ni testa (usaj jst ga nism najdu), usi pa bluziji da je 10-20% izguba. Zdej pa fantje z zelenimi imeni mal popucite 
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4469
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Točno to...LSlabe napisal/-a: Ne vem zakaj bi bilo bolš zapravt n€ za dyno kot za opremo?eni za to, eni za ono
Jaz bi šel na dyno predvsem iz radovednosti, ker me te zadeve pač zanimajo. Seveda pa je precej odvisno od 'razumne' cene - 500€ bi mi za potešenje radovednosti bilo veliko preveč.Emm, jest tut nebi dal serijskiga avta na test, razen če (tko kot je reku boxer) ne bi bilo z njim nekaj narobe.
Oprosti za svinjanje...klemz napisal/-a:Aj pubeci ste mi posvinjal temoJst grem na valarje, da vidm razliko moči, ker nikjer ni testa (usaj jst ga nism najdu), usi pa bluziji da je 10-20% izguba. Zdej pa fantje z zelenimi imeni mal popucite
10-20% - to je pri mojem avtu 16-33, pri tvojem pa 24-49 konjev... Po moje bi se že 10% kar pošteno poznalo, 20% pa bi itak bilo kot čisto drug avto.
Se opravičujem za smetenjeklemz napisal/-a:Aj pubeci ste mi posvinjal temoJst grem na valarje, da vidm razliko moči, ker nikjer ni testa (usaj jst ga nism najdu), usi pa bluziji da je 10-20% izguba. Zdej pa fantje z zelenimi imeni mal popucite
No zato bi pa jst šou, da dejansko vidmo, men se zdi da je maksimalno 10% na slabi inštalaciji, ker po občutku avto na plin ne gre nč slabš. Je pa res da sm vozu samo passata 1.8T in zdej svojga.danci1973 napisal/-a: 10-20% - to je pri mojem avtu 16-33, pri tvojem pa 24-49 konjev... Po moje bi se že 10% kar pošteno poznalo, 20% pa bi itak bilo kot čisto drug avto.
Mislm, da ne bo tok huda cenadanci1973 napisal/-a: Jaz bi šel na dyno predvsem iz radovednosti, ker me te zadeve pač zanimajo. Seveda pa je precej odvisno od 'razumne' cene - 500€ bi mi za potešenje radovednosti bilo veliko preveč.
@Lslabe, nobene zamere daj no
Dej pridi tam v temo o outdoor opremi mi svetovat katere vrvi naj uzamem :-D
@klemz, sori za offtopic ti sam na dyno pa podn gas, pa neka ide sve u tri p*zde mater*ne
:mrgreen:
:-D Sam ,da je akcija :pist: :-2 
@klemz, sori za offtopic ti sam na dyno pa podn gas, pa neka ide sve u tri p*zde mater*ne
Če je mešanica vredu, potem nima na plin kaj bit.
Problem je ker nekateri nastavljajo nalašč malce suho mešanico, da uporavičijo ceno montaže z manjšo porabo. Folk se želi približat 1:1 porabi z bencinom, kar ni mogoče ker ima plin manj "oktanov" kot benz 95.
Suha mešanica (zaradi prevelikega odmerka kisika, ki je ene sorte pospeševalec) pa vemo, da kuri vse po spisku
Najraje ventile in svečke in zadeve naprej v izpuhu...
Pri run-u na plin zna biti samo v vrhu problem z močjo/vročino, vkolikor je že malce slab uparjalnik plina, ker ne bo mogel zagotoviti količine potrebnega plina v visokih obratih. Potem gre avtomatsko v suho mešanico in manjšo moč. No to je tisti nevarni del plinskega gonjenje v rdeče obrate. Če maš dovolj močen uparjalnik, in da je kompletna inštalacija primerna motorju, ( načeloma )ni panike...
Problem je ker nekateri nastavljajo nalašč malce suho mešanico, da uporavičijo ceno montaže z manjšo porabo. Folk se želi približat 1:1 porabi z bencinom, kar ni mogoče ker ima plin manj "oktanov" kot benz 95.
Suha mešanica (zaradi prevelikega odmerka kisika, ki je ene sorte pospeševalec) pa vemo, da kuri vse po spisku
Pri run-u na plin zna biti samo v vrhu problem z močjo/vročino, vkolikor je že malce slab uparjalnik plina, ker ne bo mogel zagotoviti količine potrebnega plina v visokih obratih. Potem gre avtomatsko v suho mešanico in manjšo moč. No to je tisti nevarni del plinskega gonjenje v rdeče obrate. Če maš dovolj močen uparjalnik, in da je kompletna inštalacija primerna motorju, ( načeloma )ni panike...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov