Feltne
Pri meni ima Legacy II 2,2 popolnoma isto rezervo, kot so dejanska kolesa, se pravi 185/70-14.
Legacy III pa ima 16" rezervo 110 širine z majhnim presekom (ne vem točno koliko).
Bistvo koles pri 4WD je v premeru. Se pravi, da je premer kolesa enak kot na originalni izvedbi. Premer lahko dokaj natančno izračunate iz dimenzij; primer
185/70-14 -> 185 (širina) x 0,70 (procent višine boka gume)=129,5 (višina boka gume z določeno širino)
14"(velikost platišča) -> 14 x 25,4 (konstanta)= 355,6 (premer platišča v mm)
Premer kolesa -> 129,5 x 2 + 355,6 = 614,6 mm
Na tak način lahko primerjate katera dimenzija večjega kolesa vam ustreza.
Sam sem imel pri 16" rezervi ogromno težav, ker mi je počila. Nova guma je bila draga kot žefran (okoli 150€), rabljene nisem dobil, zato sem si pomagal z Savsko gumo za motocikel, ki je pasala kot ulita, tudi glede na premer, pa še cena je bila cca 40 €.
Legacy III pa ima 16" rezervo 110 širine z majhnim presekom (ne vem točno koliko).
Bistvo koles pri 4WD je v premeru. Se pravi, da je premer kolesa enak kot na originalni izvedbi. Premer lahko dokaj natančno izračunate iz dimenzij; primer
185/70-14 -> 185 (širina) x 0,70 (procent višine boka gume)=129,5 (višina boka gume z določeno širino)
14"(velikost platišča) -> 14 x 25,4 (konstanta)= 355,6 (premer platišča v mm)
Premer kolesa -> 129,5 x 2 + 355,6 = 614,6 mm
Na tak način lahko primerjate katera dimenzija večjega kolesa vam ustreza.
Sam sem imel pri 16" rezervi ogromno težav, ker mi je počila. Nova guma je bila draga kot žefran (okoli 150€), rabljene nisem dobil, zato sem si pomagal z Savsko gumo za motocikel, ki je pasala kot ulita, tudi glede na premer, pa še cena je bila cca 40 €.
BTW
Mimogrede; če kdo pozna koga ki bi menjal platišča http://www.bolha.com/oglas1477017 za 5 x 100 izvedbo.
dobro vedetThomas22 napisal/-a:Nova guma je bila draga kot žefran (okoli 150€), rabljene nisem dobil, zato sem si pomagal z Savsko gumo za motocikel, ki je pasala kot ulita, tudi glede na premer, pa še cena je bila cca 40 €.
no recimo, da ta premer ne ustreza (ce je obcutjivo ze na par mm), se lahko sploh peljem s tako rezervo brez, da naredim fatalno skodo?
Jst vedno uporabljam ta kalkulator za izračun dimenzij: http://www.miata.net/garage/tirecalc.html
Drugač pa ne tko komplicirat no, sej do mm natančno pa tud ni občutljiv pogon. Na konc koncev je to le Subaru
Poleg tega pa tisto rezervno kolo tko nimaš dolg časa gor.
Sploh pa ni važn al maš 16" al 14" rezervo, važn da premer ustreza
Drugač pa ne tko komplicirat no, sej do mm natančno pa tud ni občutljiv pogon. Na konc koncev je to le Subaru
Poleg tega pa tisto rezervno kolo tko nimaš dolg časa gor.
Sploh pa ni važn al maš 16" al 14" rezervo, važn da premer ustreza
Subaru, love it or leave it.
Ma sej ne kompliciram, mal so me tle ustrasili glede valjev na tehnicnih, pa te mm na gumah. Saj res, da nimas rezervo 1 mesec gor, samo recimo, da se peljes kake 10km do najblizjega gumarja mora pa tudi zdrzat upam.
Pismo pri Nivi sploh ni bilo nobenih komplikacij s 4wdjem, karkoli si dal gor je peljala in tudi na dvojne valje ni bilo treba (k jih itak skor nikjer ni bilo)
ok to zadnje je joke, ne me takoj napast
Pismo pri Nivi sploh ni bilo nobenih komplikacij s 4wdjem, karkoli si dal gor je peljala in tudi na dvojne valje ni bilo treba (k jih itak skor nikjer ni bilo)
ok to zadnje je joke, ne me takoj napast
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 28 gostov