2006 Legacy BP 2.0R BiFuel
- impreza911
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1369
- Kraj: Gornja Radgona
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4458
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Re: 2006 Legacy BP 2.0R BiFuel
S programom ROM Raider Logger sem logiral ECU parametre med vožnjo in pri tem opazil, da je vrednost A/F Learning veliko časa bila na 20%, včasih tudi več - kar pomeni, da je ECU od lambde dobival podatek, da je mešanica revna in je zato doziral 20% več goriva kot bi bilo normalno, da je A/F razmerje spravil do normalnega...impreza911 napisal/-a:po čem si pogruntal da lambda ni vredu?
To, povezano z dejstvom, da je poraba dejansko bila (pre)visoka, je pač lahko pomenilo, da lambda daje napačne signale...
D.
Pozdravljen.
Sam se že dolgo časa ogrevam za nekega bifuel legacy in me zanima če imajo ti modeli z tovarniško vgrajenim sistemom mazanje ventilov oziroma ali imajo mogoče predelano glavo motorja in ventile kot ima baje opel astra z tovarniškim plinom (1.4 turbo lpg)
l.p.
Sam se že dolgo časa ogrevam za nekega bifuel legacy in me zanima če imajo ti modeli z tovarniško vgrajenim sistemom mazanje ventilov oziroma ali imajo mogoče predelano glavo motorja in ventile kot ima baje opel astra z tovarniškim plinom (1.4 turbo lpg)
l.p.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
2.0R motorji z AVCS so od cca. sredine 2006 že tovarniško primerni za LPG in nimajo 'mazanja' ventilov. Tudi ne potrebujejo pogostejših pregledov in/ali nastavljanja ventilov...madpanter napisal/-a:Pozdravljen.
l.p.
Tak motor prepoznaš po črki 'F' na 5. mestu tipa motorja na ploščici:
Kako je s tem pri 2.5 in ostalih motorjih, pa žal ne vem.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
ok hvala :.sup
hmm...ne vem, če bi se ravno strinjal z zgoraj napisanim. Tile 2.0 AVCS so malce bolj zahtevni za vzdrževanje glede plina. Mogoče že res, da ni treba nastavljati plina tako pogosto kot pri 2.5 motorju (Outback), a je nastavljanje izvedeno s podlaganjem, kjer je treba dobiti različne debeline podložk na podlagi meritev obrabe na posameznem ventilu/ležišču. Za tak poseg je po besedah serviserjev potrebno vzeti motor iz vozila. Motor ima 16 ventilov, na pooblaščencu pa naj bi bil tak poseg nekje okrog 600€. Medtem je 8 vetilski 2.5 motor lažji za vzdrževanje v kombinaciji s plinom, saj se ventile nastavlja ročno.
Poleg tega je 2.0 motor narejen tako, da se malce bolj rad zavrti, višji vrtljaji pa niso ravno najboljša kombinacija za s plinom.
Naj me prosim kdo popravi, če se kje motim...
Poleg tega je 2.0 motor narejen tako, da se malce bolj rad zavrti, višji vrtljaji pa niso ravno najboljša kombinacija za s plinom.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Kolikor vem, je zadnji 8 ventilski Subarujev boxer bil v Leoneju...DolencM napisal/-a:hmm...ne vem, če bi se ravno strinjal z zgoraj napisanim. Tile 2.0 AVCS so malce bolj zahtevni za vzdrževanje glede plina. Mogoče že res, da ni treba nastavljati plina tako pogosto kot pri 2.5 motorju (Outback), a je nastavljanje izvedeno s podlaganjem, kjer je treba dobiti različne debeline podložk na podlagi meritev obrabe na posameznem ventilu/ležišču. Za tak poseg je po besedah serviserjev potrebno vzeti motor iz vozila. Motor ima 16 ventilov, na pooblaščencu pa naj bi bil tak poseg nekje okrog 600€. Medtem je 8 vetilski 2.5 motor lažji za vzdrževanje v kombinaciji s plinom, saj se ventile nastavlja ročno.
Je pa res, da se ventili pri SOHC motorjih nastavljajo 'na šrauf', pri DOHC pa se menjavajo podložke in/ali kar celi 'valve lifter'-ji (so to dročniki?).
uf...moja velika napaka...opravičujemdanci1973 napisal/-a: Kolikor vem, je zadnji 8 ventilski Subarujev boxer bil v Leoneju...![]()
no, kot sem povedal. kar nekaj pomislekov je bilo izraženo na IS-ju glede predelave impreze 2007 z omenjenim 2.0 motorjem na plin, ravno na račun tega nastavljanja, zato sem posegel po 2.5 motorju. Predvsem redna vožnja po avtocesti naj bi najbolj škodila temu motorju, v Imprezi pa sem imel pri 130km/h že okrog 3900 vrtljajev/min
Kot prvo bi pohvalil odlično temo :.sup
Sam vozim legacya 2.0 121kw torej DOHC in so bili ventili prvič nastavljeni na 110.000 km, avto je predelan na plin z direktnim vbrizgom v tekoči fazi brez mazanja.
Ima kdo podatek na koliko km je za računati na ponovno nastavljanje ventilov? Ker sta od nastavitve dve leti in ima avto 150.000 km in so se zopet začele pojavljati težave kot takrat okoli 110k km.
Avto je bil vseskozi servisiran na interservisu. Ali obstaja možnost, da so pri nastavitvi kaj zaj* :4r tako da so se težave zato ponovile?
Klical sem tudi na servis Kržič, kjer mi je dokaj prijazen možakar zatrdil par zadev:
-Vse glave na EJ204 so enake (nobene naj nebi bile prilagojene za plin ali kako drugače grajene)
-Glave bi naj šle dol pri nastavitvi. Še posebej, če je motor zelo slabo deloval pred zadnjo nastavitvijo (meni jih niso dol vzeli in preverili sedežev ventilov pri nastavitvi ventilov).
-Ko se nastavijo ventili na teh dohc motorjih morajo potem delovati vsaj 120.000km pred ponovno nastavitvijo tudi če je vožen na LPG brez mazanja.
Kaj je smisel vsega pisanja :-D Ne vem komu zaupat, da mi uredi in nastavi vse okoli ventilov in glav, da bo zadeva delovala na plin vsaj 100.000km.
Kržič pravi, da bo šlo najmanj 120.000km, ko uredijo in nastavijo vse okoli glav in ventilov. Interservice pa ne ve zakaj se je po slabih 40.000km po njihovem popravilu zopet pojavila težava. Prav tako mi ne more garantirati, da se po 40.000km spet ne bo pojavilo
.
Hvala vsem za vse nasvete
Sam vozim legacya 2.0 121kw torej DOHC in so bili ventili prvič nastavljeni na 110.000 km, avto je predelan na plin z direktnim vbrizgom v tekoči fazi brez mazanja.
Ima kdo podatek na koliko km je za računati na ponovno nastavljanje ventilov? Ker sta od nastavitve dve leti in ima avto 150.000 km in so se zopet začele pojavljati težave kot takrat okoli 110k km.
Avto je bil vseskozi servisiran na interservisu. Ali obstaja možnost, da so pri nastavitvi kaj zaj* :4r tako da so se težave zato ponovile?
Klical sem tudi na servis Kržič, kjer mi je dokaj prijazen možakar zatrdil par zadev:
-Vse glave na EJ204 so enake (nobene naj nebi bile prilagojene za plin ali kako drugače grajene)
-Glave bi naj šle dol pri nastavitvi. Še posebej, če je motor zelo slabo deloval pred zadnjo nastavitvijo (meni jih niso dol vzeli in preverili sedežev ventilov pri nastavitvi ventilov).
-Ko se nastavijo ventili na teh dohc motorjih morajo potem delovati vsaj 120.000km pred ponovno nastavitvijo tudi če je vožen na LPG brez mazanja.
Kaj je smisel vsega pisanja :-D Ne vem komu zaupat, da mi uredi in nastavi vse okoli ventilov in glav, da bo zadeva delovala na plin vsaj 100.000km.
Kržič pravi, da bo šlo najmanj 120.000km, ko uredijo in nastavijo vse okoli glav in ventilov. Interservice pa ne ve zakaj se je po slabih 40.000km po njihovem popravilu zopet pojavila težava. Prav tako mi ne more garantirati, da se po 40.000km spet ne bo pojavilo
- impreza911
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1369
- Kraj: Gornja Radgona
meni pa so glih na is povedali da se na vaskih 30.000km štelajo ventilitkosto1 napisal/-a:Kot prvo bi pohvalil odlično temo :.sup
Kržič pravi, da bo šlo najmanj 120.000km, ko uredijo in nastavijo vse okoli glav in ventilov. Interservice pa ne ve zakaj se je po slabih 40.000km po njihovem popravilu zopet pojavila težava. Prav tako mi ne more garantirati, da se po 40.000km spet ne bo pojavilo.
Subaru Impreza RS
Da, se kontrolirajo na 30.000km ampak samo na SOHC motorjih na DOHC bi naj bil "uradno" koliko sem gledal po tujih forumih interval na 105.000km.
Gre pa za EJ204 AVCS motor
Zato pa ne vem na koga se obrniti, da bo naredil kot se spodobi ker je avto drugače odličen samo ta težava z ventili je.
Lahko je tudi kakšen lokalni majster, ki doma dela samo da stoji za svojim delom tudi, če se napaka zopet pojavi.
Gre pa za EJ204 AVCS motor
Zato pa ne vem na koga se obrniti, da bo naredil kot se spodobi ker je avto drugače odličen samo ta težava z ventili je.
Lahko je tudi kakšen lokalni majster, ki doma dela samo da stoji za svojim delom tudi, če se napaka zopet pojavi.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Morda bi ti prijazen možakar znal razložiti tudi, v čem je razlika med 11063AB260 in 1103AB380 (za levo glavo) ter med 11039AB830 in 1103AB960 (za desno glavo)?tkosto1 napisal/-a:Klical sem tudi na servis Kržič, kjer mi je dokaj prijazen možakar zatrdil par zadev:
To namreč Subaru FAST! (Subarujev elektronski katalog) ponudi kot opcijo za moj avto (iskanje po številki šasije), pri čemer je cena druge variante dobrih 20% višja.
Podobno so tudi izpušni ventili na voljo v dveh variantah, pri čemer je cena ene variante dobrih 300% višja od druge.
Kakšne pa so te težave?-Glave bi naj šle dol pri nastavitvi. Še posebej, če je motor zelo slabo deloval pred zadnjo nastavitvijo (meni jih niso dol vzeli in preverili sedežev ventilov pri nastavitvi ventilov).
Kržič pravi, da bo šlo najmanj 120.000km, ko uredijo in nastavijo vse okoli glav in ventilov. Interservice pa ne ve zakaj se je po slabih 40.000km po njihovem popravilu zopet pojavila težava. Prav tako mi ne more garantirati, da se po 40.000km spet ne bo pojavilo.
Kateri LPG sistem pa imaš? Nekako sem živel v prepričanju, da sistemi s vbrizgom tekočega plina delujejo le na motorjih, ki imajo direktni vbrizg goriva...
Nič mi ni razložil glede razlik po katalogu. Saj pravim jaz nimam veliko izkušenj glede teh DOHC motorjev. Na navadnih SOHC sem že nastavljal ventile.
Imajo morda foresterji BiFuel z EJ204 motorjem potem enake glave ali tiste ki si jih zgoraj omenil.
Drugače pa nemiren prosti tek (kot po treh celindrih), ni več prave moči vendar, ko se pelješ nekje od 1500 obratov dalje dokaj gladko deluje ni tistega značilnega cukanja kot bi bil če je tuljava ali svečka v okvari.
Ima kdo od forumaša "Karel" telefonsko številko, ker koliko sem po forumu gledal se je že lotil ventilov na tem tipu. :-)
Imajo morda foresterji BiFuel z EJ204 motorjem potem enake glave ali tiste ki si jih zgoraj omenil.
Drugače pa nemiren prosti tek (kot po treh celindrih), ni več prave moči vendar, ko se pelješ nekje od 1500 obratov dalje dokaj gladko deluje ni tistega značilnega cukanja kot bi bil če je tuljava ali svečka v okvari.
Ima kdo od forumaša "Karel" telefonsko številko, ker koliko sem po forumu gledal se je že lotil ventilov na tem tipu. :-)
Tako se je meni obnašal avto ko je en izhod iz cinšpule crknil.tkosto1 napisal/-a: Drugače pa nemiren prosti tek (kot po treh celindrih), ni več prave moči vendar, ko se pelješ nekje od 1500 obratov dalje dokaj gladko deluje ni tistega značilnega cukanja kot bi bil če je tuljava ali svečka v okvari.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Ta ima pa 4 ločene po 150€ komad
Rablenjih pa ni na za testirat.
Pa ti je od zagona tako trokiral, za speljat sicer ni tako kot je bilo samo gre dobro potem pa pocuka če pospešujem iz 1000 obratov tam okoli 1500 do 1800 se umiri pa "dokaj" mirno in gladko pospešuje samo z zmanjšano močjo. Vmes ima pa takšne nežne pribliske moči minimalna nihanja malo bolj potegne pa malo manj. Ko ga držiš na 1500 pri prostem teku tudi dokaj gladko teče ne trese preveč samo sliši se, da nima zgorevanja.
Rablenjih pa ni na za testirat.
Pa ti je od zagona tako trokiral, za speljat sicer ni tako kot je bilo samo gre dobro potem pa pocuka če pospešujem iz 1000 obratov tam okoli 1500 do 1800 se umiri pa "dokaj" mirno in gladko pospešuje samo z zmanjšano močjo. Vmes ima pa takšne nežne pribliske moči minimalna nihanja malo bolj potegne pa malo manj. Ko ga držiš na 1500 pri prostem teku tudi dokaj gladko teče ne trese preveč samo sliši se, da nima zgorevanja.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov