Subaru OUTBACK 2.5 by MSenjur
Re: Subaru OUTBACK 2.5 by MSenjur
super. sporoci. ceprav v dopoldanskem casu nimam avta... sele po 16h je frej...
če prov razumem, bota zdej iz enga avta potegenla kabel v drug avto direkt na žarnco
:.sup
še eno štromarsko vprašanje; če ima avto xenon luči, bi tudi bila lahko kriva nizka napetost? al balast to "korigira" in do žarnice potem vedno pride prava napetost?
pa kak nasvet za doberga el. v lj mogoče?
Pri enem se je že blo, pa je tudi s tisto "mašino" pred lučjo meril, pa je rekel, da je vredi. A na uč vidiš, da ni ok.
še eno štromarsko vprašanje; če ima avto xenon luči, bi tudi bila lahko kriva nizka napetost? al balast to "korigira" in do žarnice potem vedno pride prava napetost?
pa kak nasvet za doberga el. v lj mogoče?
Pri enem se je že blo, pa je tudi s tisto "mašino" pred lučjo meril, pa je rekel, da je vredi. A na uč vidiš, da ni ok.
jap, tak je plan...
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4462
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Ja, tako bi se moralo takoj videti, ali moja luč na njegovi elektriki sveti OK - potem je težava zagotovo v njegovem žarometu.Fusion napisal/-a:če prov razumem, bota zdej iz enga avta potegenla kabel v drug avto direkt na žarnco:.sup
Če bo pa tudi moja luč na njegovi elektriki svetila slabo, pa bo težava v elektriki...
HID sijalke ('žarnice') za zagon potrebujejo 20-30 kV, ko pa se malce ogrejejo, pa delujejo na 80-90V.še eno štromarsko vprašanje; če ima avto xenon luči, bi tudi bila lahko kriva nizka napetost? al balast to "korigira" in do žarnice potem vedno pride prava napetost?
Balast je kar komplicirana naprava, ki poskrbi za te napetosti in non-stop nadzira tok skozi HID sijalko ter prilagaja napetost, da je tok konstanten.
Do neke mere najbrž lahko kompenzira tudi nižjo vhodno napetost (recimo, če imaš slab akumulator).
HID sijalke v osnovi porabijo precej manj moči (standardne sijalke so 35W v primerjavi s H7, ki je 55W) - le v zagonu lahko za nekaj trenutkov porabi precej več. Tako je tudi manj verjetno, da težave povzroča slabo kablovje in s tem padec napetosti...
Koliko pa so stare sijalke? Tudi te s starostjo kar izgubljajo na svetilnosti, ko so pa res pri koncu, pa lahko začnejo tudi utripat in podobno...pa kak nasvet za doberga el. v lj mogoče?
Je pa zaradi (kompliciranega) balasta in višjih napetosti diagnostika kar precej bolj zahebana...
prvo je šel žarnice menjat, celo lepo so ga nategnli za 100€/kom 
Danci: nisi mi odpisal, kdaj bi ti ustrezalo?
evo, včeraj sm zamenjal še žarnice, in dal notri opevane Osram night breaker... spet je odtenek bolje, ampak ni to to.
Evo, pa še primerjavo sem naredil včeraj, Subaru OB in Peugeot Expert. Razlika je več kot očitna.
Jest sem se vdal in naročil nove luči. Dobim drug teden.
Evo, pa še primerjavo sem naredil včeraj, Subaru OB in Peugeot Expert. Razlika je več kot očitna.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Za koliko €€€€ bos lazji v denarnici, pa kje si narocil?
H6 je šel od doma 
Hrabre spremlja srečamsenjur napisal/-a:evo, včeraj sm zamenjal še žarnice, in dal notri opevane Osram night breaker... spet je odtenek bolje, ampak ni to to.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
olajsal se bom kar za eno povprecno placo.
narocil sem pri krzicu, sem gledal tud na tisti nemski strani, pa so ble 320€. tko da moje so mal vec, sam se mi ni dalo komplicirat.
ja jest tud srcni upam, da bo ok.
narocil sem pri krzicu, sem gledal tud na tisti nemski strani, pa so ble 320€. tko da moje so mal vec, sam se mi ni dalo komplicirat.
ja jest tud srcni upam, da bo ok.
msenjur krasen avto, naj ti res dobro služi in veliko varnih kilometrov
še k Saniju po dva ornk lonca za zadej in šipe temnit pa bo bombnik pripravljen
hehe
še k Saniju po dva ornk lonca za zadej in šipe temnit pa bo bombnik pripravljen
Meni zgleda, kot da niso žarnice v pravi poziciji z lečo.
Sam sem pri svoji, pri navadnih žarnicah h7 samo tisti repek malce zvil in je bila svetloba dosti boljša.
Ampak navadne žarnice imajo slabo svetilnost v leči. Vsaj pri meni je tako ali pa sem se preveč navadil xenona.
Ker od kar imam xenon kit, je pa svetloba odlična.
Upam da bo rešen problem z novimi lučmi.
Sam sem pri svoji, pri navadnih žarnicah h7 samo tisti repek malce zvil in je bila svetloba dosti boljša.
Ampak navadne žarnice imajo slabo svetilnost v leči. Vsaj pri meni je tako ali pa sem se preveč navadil xenona.
Ker od kar imam xenon kit, je pa svetloba odlična.
Upam da bo rešen problem z novimi lučmi.
no, končno malo dobrih novic...
Dons so prišle luči, in so bile tudi zmontirane. Zdele v večernem času sem jih tudi preveril, in je razlika očitna!

Dons so prišle luči, in so bile tudi zmontirane. Zdele v večernem času sem jih tudi preveril, in je razlika očitna!
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Odlično
Pa si kaj primerjal luči med sabo, če se vidi, kje bi lahko bila razlika??
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost