Subaru Legacy 2.0; 1996 A/T; predelava na ročni menjalnik
Včeraj avto pelju na testno vožnjo, če odmislim težave z volanom (dobi jutri zjutraj drugo pumpo) je bilo vse ostalo tip top.
Edino airbag lučka me še moti, aku je odklopljen če je slučajno moral pozabit, predenj ga priklopim nazaj bom še preveru 1× vse kontakte okrog volana in sovoznikovega dela armature če je kak slab kontakt ali pa nepriklopljen airbag
Nato moram menjat še konektor voznikove luči in dat na lampe tiste gumice pri žarnicah (en preklet kur... zmešan od avto štromarja je tisto pogubil ko je menju konektorje in je notr v lučeh kot muholovec ali kaj podobnega - morda jih ta vikend raztavim
).
Tudi parkirne žarnice spredaj ne delujejo, treba menjat žarnice.
Potem je tu še problem vzvratne luči in neutral switcha od donatorjevega menjalnika - po hitrem pregledu ne deluje ne prvi in ne drugi
, ima karli še en menjalnik od 2WD l. 1996 in bom tm pobral ta dva senzorja danes zvečer ko narediva z ženko en điro tm mimo njega
).
Tko da upam da jutri to spedenam in v začetku drugega tedna naredih TP
Zgleda pa avto zelo dobr s tistimi temnimi Turbo feltnami
, tudi preko lukenj se pele "kot nov" ko sm mu pa nadel vse štiri obnovljene končnike stabilizatorja. Da o zavorah sploh ne govorim da primejo dobro, le še ročno v voznikovem prostorju malo pritegnem - zadaj sem nastavil.
Tolk zaenkrat - me je že malo minilo potrplenje ampak upam da jutri še zmorem

Edino airbag lučka me še moti, aku je odklopljen če je slučajno moral pozabit, predenj ga priklopim nazaj bom še preveru 1× vse kontakte okrog volana in sovoznikovega dela armature če je kak slab kontakt ali pa nepriklopljen airbag
Nato moram menjat še konektor voznikove luči in dat na lampe tiste gumice pri žarnicah (en preklet kur... zmešan od avto štromarja je tisto pogubil ko je menju konektorje in je notr v lučeh kot muholovec ali kaj podobnega - morda jih ta vikend raztavim
Tudi parkirne žarnice spredaj ne delujejo, treba menjat žarnice.
Potem je tu še problem vzvratne luči in neutral switcha od donatorjevega menjalnika - po hitrem pregledu ne deluje ne prvi in ne drugi
Tko da upam da jutri to spedenam in v začetku drugega tedna naredih TP
Zgleda pa avto zelo dobr s tistimi temnimi Turbo feltnami
Tolk zaenkrat - me je že malo minilo potrplenje ampak upam da jutri še zmorem
Karli hvala za reči s katerimi sem danes dokončno rešil subija, to je bila servo črpalka, oba stikala na menjalniku za rikverc in prosti tek.
Popedenu sem tudi izpušni sistem - dal nova tesnila na izpušnem kolektorju, menjal konektor na prvi levi luči nazaj z originalnim dobrim rabljenim. Prilotal eno manjkajočo žico pri sušilcu klime
, doma "registriral avto" 
Na hitro sem namontiral še avtoradio, ki je bil včasih v fiesti le še adapter za anteno rabim, je v Šmarci v delavnici kot se spominjam.
Drugač je pa prletu dopoldne še Bojč-T z mehanizacijo za poliranje avta in se je dodobra namatral s tistimi praskami po celem avtu, očitno je bil malo pran in veliko vožen po hosti
Zdej je res lep Bojč hvala
Slike izdelka ko bo suho zunaj
; imam pa sliko ko je v lepilnem traku za zaščito robov luči,letev...
Drugač me pa moti slabo gretje oz. na splošno ogrevanje motorja na delovno temperaturo, sumim na manjkajoč termostat, jeba treba spet spusti hlad. vodo in oko vržt na spodnji del V. pumpe
Upam da to ni povezano s kakim predhodnim pregretjem motorja, ko jim se spuščala vodna pumpa ko so pri 200k kilometrov šparali
Pa čez noč ko je bil AKU odklopljen je pozabu na airbag in sedaj se lučka lepo izklopi po nekaj sekundah.
Pred tem, ne vid se dobr ampak sej nism hotu preveč reklame delat za Bojča ker ma že tko dost dela z drugimi rečmi
http://www.subaru-slo.net/userpix/4_20022010001_1.jpg
http://www.subaru-slo.net/userpix/4_20022010002_1.jpg
http://www.subaru-slo.net/userpix/4_20022010_1.jpg
Pa pol še ena hitra deževna iz uštarije, čez šipo
http://www.subaru-slo.net/userpix/4_20022010003_1.jpg
Mislim da se vidi da se sveti
[/url]
Popedenu sem tudi izpušni sistem - dal nova tesnila na izpušnem kolektorju, menjal konektor na prvi levi luči nazaj z originalnim dobrim rabljenim. Prilotal eno manjkajočo žico pri sušilcu klime
Na hitro sem namontiral še avtoradio, ki je bil včasih v fiesti le še adapter za anteno rabim, je v Šmarci v delavnici kot se spominjam.
Drugač je pa prletu dopoldne še Bojč-T z mehanizacijo za poliranje avta in se je dodobra namatral s tistimi praskami po celem avtu, očitno je bil malo pran in veliko vožen po hosti
Zdej je res lep Bojč hvala
Drugač me pa moti slabo gretje oz. na splošno ogrevanje motorja na delovno temperaturo, sumim na manjkajoč termostat, jeba treba spet spusti hlad. vodo in oko vržt na spodnji del V. pumpe
Upam da to ni povezano s kakim predhodnim pregretjem motorja, ko jim se spuščala vodna pumpa ko so pri 200k kilometrov šparali
Pa čez noč ko je bil AKU odklopljen je pozabu na airbag in sedaj se lučka lepo izklopi po nekaj sekundah.
Pred tem, ne vid se dobr ampak sej nism hotu preveč reklame delat za Bojča ker ma že tko dost dela z drugimi rečmi
http://www.subaru-slo.net/userpix/4_20022010001_1.jpg
http://www.subaru-slo.net/userpix/4_20022010002_1.jpg
http://www.subaru-slo.net/userpix/4_20022010_1.jpg
Pa pol še ena hitra deževna iz uštarije, čez šipo
http://www.subaru-slo.net/userpix/4_20022010003_1.jpg
Mislim da se vidi da se sveti
Hehe, Joži ga je že peljala - prav da ji je smešno mehak pedal sklopke-ja nov komplet naredi svoje
(pa še mal olja sem čez zajlo spustu ko smu ravno v rokah tisti del.
Ostalo je BP le morda prosti tek nekoliko nizek. Avto je in bo resnično OK , sej jest se bom kar dost tud z njim vozu, le vinjete pa vseeno ne bo dobil
, jo ima fori 
Ostalo je BP le morda prosti tek nekoliko nizek. Avto je in bo resnično OK , sej jest se bom kar dost tud z njim vozu, le vinjete pa vseeno ne bo dobil
Zadnjič spremenil subi92, dne 20. Februar 2010, 20:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Krasen avto je na koncu izpadel sedež pa naj
seveda služi svojemu namenu
. A una stikala na menjalniku
pa sedaj delajo,kar se pa tiče temperature mi pa ni jasno
saj nazadnje ko sem ga jaz peljal je delalo
Naj vam lepo služi brez kakršnih koli težav in seveda srečno na cesti
seveda služi svojemu namenu
pa sedaj delajo,kar se pa tiče temperature mi pa ni jasno
saj nazadnje ko sem ga jaz peljal je delalo
Naj vam lepo služi brez kakršnih koli težav in seveda srečno na cesti
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
Stikala delajo
- sem si pripravu tud en kontra konektor za lažji test teh stikal. Ker pa tudi tisti včerajšnji niso bili novi sem malo ALU podložko stanjšal (morda vse skupaj za pol mm) za vsak slučaj. Če pretiravaš se lahko zgodi da ne gre več v rikverc
(to sem pa ugotovu že pred 5leti)
Sej gretje dela ampak na izi - ti si imel itak hrib pred seboj in je morda bolj grelo vse skupi k mu je blo vroče - sej si mogu mene s plinarno lovit
. Glede na kazalček temp. bi reku da je kej z testmostatom - vode je v sistemu dovolj 
Sej gretje dela ampak na izi - ti si imel itak hrib pred seboj in je morda bolj grelo vse skupi k mu je blo vroče - sej si mogu mene s plinarno lovit
Sm reskiral in šel zjutraj pred službo na tehnični pregled
Opravil z lahkoto, lambda sonda opravlja svoje delo prav tako ostale reči, čeprav kakor sm vidu se ni veliko ukvarjal ali je avto 4WD, AWD ali kaj podobnega saj je zapeljal testiral zavore kot pri ostalih
ampak sem pogoltnil in bil tiho da ne bo slučajno kaj težil za druge morebitne reči
Ampak je bilo vse OK, le luči sem moral spustiti nižje prek armature.
Tako da danes-jutri še zav. in potem tablice, da bo Joži z Nejčkom spet mobilna
BTW-ali je avto M/T ali A/T pa očitno itak nikjer ne piše
Opravil z lahkoto, lambda sonda opravlja svoje delo prav tako ostale reči, čeprav kakor sm vidu se ni veliko ukvarjal ali je avto 4WD, AWD ali kaj podobnega saj je zapeljal testiral zavore kot pri ostalih
Tako da danes-jutri še zav. in potem tablice, da bo Joži z Nejčkom spet mobilna
BTW-ali je avto M/T ali A/T pa očitno itak nikjer ne piše
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov