Subaru Outback '08 - DIESEL

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Prispevki: 4462
Kraj: Maribor, Slovenia
Kontakt:

Re: Subaru Outback '08 - DIESEL

Odgovor Avtor: danci1973 » 29. Avgust 2016, 23:20

Nightwish napisal/-a: Bi pa sedaj prosil še za en nasvet (pa pustimo homologacijo in modre angele ob strani! ;) )...
Gledam ene gume, ki so bolj SUV kategorija, imajo pa jih le v velikosti 215/60 R17 (ta velikost je najbližja moji homologirani 215/55 R17 oz. 215/60 R16).
Torej, sodeč po izračunu "tyre size calculator"-ja bi mi števec malenkost več kazal in avto bi bil za nianso višji. Kako pa je z ostalimi zadevami - tu mislim predvsem samo obnašanje avtomobila, naprezanje materialov, ipd.? Izkušnje?
Števec ti bo kazal malenkost manj (bo malo bolj točen :) ), avto bo kak centimeter višji, na ostalo pa višina gume nima posebnega vpliva (no, če bi pretiraval, bi začela drsat po blatniku).

Tako da če pustimo homolomo in policaje ob strani, z 215/60-R16 ne bi bilo prav nič narobe...

Uporabniški avatar
Nightwish
Uporabnik foruma
Prispevki: 221
Kraj: Celje

Odgovor Avtor: Nightwish » 30. Avgust 2016, 12:40

danci1973 napisal/-a:Tako da če pustimo homolomo in policaje ob strani, z 215/60-R16 ne bi bilo prav nič narobe...
... Misliš torej 215/60 R17? :)
Those who have never truly lived can never truly die!

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 30. Avgust 2016, 15:10

Nightwish napisal/-a:
danci1973 napisal/-a:Tako da če pustimo homolomo in policaje ob strani, z 215/60-R16 ne bi bilo prav nič narobe...
... Misliš torej 215/60 R17? :)
DOH.jpeg
Ja, seveda... :D
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

Uporabniški avatar
Nightwish
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Nightwish » 30. Avgust 2016, 19:14

Sam da se razumemo ... ;)
Hvala!

Uporabniški avatar
Nightwish
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Nightwish » 14. November 2016, 23:39

Ok, malo sem zanemaril svojo temo, ampak so v življenju takšne in drugačne zadeve, ki potrebujejo malo več pozornosti ;)

Torej, okoli visko-ta, ki sem ga nekaj postov nazaj omenjal, ne bo nič (huh, še dobro :) )... Očitno bodo res krive gume in poletje :roll:

Zdaj pa druga "malenkost": prosim, da mi poveste svoje izkušnje predvsem lastniki Outbackov letnik '03 - '09, ker osebno se mi zdi, da kot bi me nekdo zajebaval :th
Problem tiči v pušah na sprednjih rokah... Avto imam namreč dobri dve leti in sem jih že dvakrat menjal, tretja menjava pa je že tudi dobesedno pred vrati. In zdaj, če dobro pomislim, te zadnje niso zdržale niti eno leto, prevozil pa sem v tem času manj kot 15.000 km!! - Isto bi še lahko rekel tudi za tiste štangice stabilizatorja...

Torej, imate ostali podobne probleme ali sem samo jaz tako pikolovski kar se tiče podvozja? Prav razmišljam ali je na avtu kaj tako hudo narobe, da tko hitro crkujejo ali so res tako zanič/potrošni material??
Za referenco (pa ne me zdaj križat) na VW Passatu so bile po 240.000 km še originalne! :?

Da si boste lažje predstavljali:
bushing.jpg
- zgornja slika je z neta, moje so še dosti slabše!

Zanimam se tudi za poliuretanske, ki so bojda neprimerno vzdržljivejše. A te sem našel le v daljni Avstraliji, kjer je cena za eno (ja, 1 kom!) okoli 100eur (dve torej 200) plus 70eur poštnine. Na tem mestu torej prosim za mnenje in izkušnje... Se dajo dobiti kje bližje in ali jih je že kdo dejansko naročil/namontiral?
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4117
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 15. November 2016, 01:03

PU puše boš dobil verjetno precej ceneje iz Anglije, mislim, da jih je že par forumašov nabavilo.
A to imaš original robo ali ponaredke, kar ti redno crkuje?

Uporabniški avatar
danci1973
Član Subaru kluba
Kontakt:

Odgovor Avtor: danci1973 » 15. November 2016, 01:15

Jaz sem SuperPro puše za roke za Legacy-a 03-09 kupil eBay UK in takrat plačal 227€ (s poštnino vred) za cel set za obe prednji roki (4 puše). Kupil sem jih v začetku decembra 2015 in jih nekaj kasneje vgradil (je še bila zima). Pred nekaj tedni, ko sem menjaval gume, sem jih malo pogledal in so zgledali še čisto OK...

Za Outback-a pravijo na superpro.com.au, da rabiš SPF3378K in SPF3091K.

Uporabniški avatar
Moutback
Uporabnik foruma
Prispevki: 249

Odgovor Avtor: Moutback » 15. November 2016, 06:05

Jaz sem to dvoje menjal takoj po nakupu, avto je imel takrat 190 000km, po mnenju mehanika naj bi bile gor še original zadeve, bomo pa videli koliko bodo te zdržale, po 10 000 km je še ok :)

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5486
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 15. November 2016, 07:33

Mal hude cene mate vi...

http://www.strongflex.eu/en/255-legacyo ... l-bp-03-09" onclick="window.open(this.href);return false;

rumeno = 90ShA (racing)
rdeče = 80ShA (road use)

Pri tem strongflexu je tako, da ima nemška stran druge cene kot evropejska...
https://www.strongflex.de/255-legacyout ... -03-09?p=2" onclick="window.open(this.href);return false;
Za primerjavo...moraš prav pazit s kje naročuješ :)

Komplet rumenih za Seicenta je vgradil kolega v omenjeni avto, in so super, zraven pride vse potrebno, vse je pasalo brez problema, zraven pride grafitne masti za izvoz :D
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 15. November 2016, 18:30

Tudi pri mojem OB 2007 so tele gumice že lepo napokane. Kako slabo vplivajo na vožnjo, pa ne znam ocenit, ker je po menjavi amortizerjev avto tako ali tako spremenil značaj. :shock:
Ampak cene teh puš so pa bolane. S tako drobnarijo pa res lupijo folk. Teli strongflexi mi delujejo dovolj spodobni in bi jih znal kar nakklikat.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 16. November 2016, 07:54

PU (poliuretanski) bushi znajo škripat, to upam da veste :)
Pri kolegu na seicentu zaenkrat ne škripajo nič. Ampak vseskupaj odkar sva jih montirala, je mogoče naredil 500km, pa ob montaži sva jih res na debelo namazala z mastjo...

Da nebo kdo reku da sm ga nasral! :)

Bo pa takle bush, mogoče prenesel malce več tresljajev s ceste v kabino, sam sicer v rokah še nisem imel rdečih, 80ShA, ampak rumeni 90ShA so kar precej trdi!

Bo pa omenjen bush, na roki če bo trši precej izboljšel položaj kolesa v ovinku, kar bi moralo rezultirat v malce boljšem občutku skozi ovinek...

Uporabniški avatar
Nightwish
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Nightwish » 16. November 2016, 08:49

Hvala zaenkrat za vse nasvete in pomoč!

Trenutno nameščene puše so original, ampak je po moje problem v sami zasnovi, ker niso "polne", torej imajo tisto nekaj lufta vmes in verjetno zato toliko hitreje počijo.

Zdaj pa naštudirat vse skupaj in nabavit! Kolikor na teh linkih gledam cene (nemška stran ima za nekaj drobiža višje), je za komplet sprednjih in zadnjih puš skupaj skoraj enaka cena tistim, kar sem sam gledal pri avstralcih (seveda s to razliko, da sta tam samo dve puši) :roll:

Me mika, da nabavim kar komplet S+Z, pa bi moral bit mir - vsaj za nekaj časa :D

Uporabniški avatar
Nightwish
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Nightwish » 16. November 2016, 09:06

OK, med pogoji ob naročilu na zgornjih linkih, je še debelina štange stabilizatorja. Slučajno, kdorkoli..? :)

Pa mogoče še tole - štangice stabilizatorja (linki) se tudi dajo dobiti kje v PU varianti?

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba

Odgovor Avtor: BackW00d » 16. November 2016, 10:47

Luft je tam zaradi udobja (glasnosti in vibracij s ceste) in ne kar tako, da bi se prej strgale :)

Če daš cel avto v PU, zna biti malce glasnejši "road-noise" pa bolje bi se moral v ovinke vsedit avto, ker bo vseskup bolj trdno na cesti stalo, in ne bo "vihalo" rok in ostalega podvozja...

Uporabniški avatar
Nightwish
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Nightwish » 16. November 2016, 18:07

Ja, mi je jasno, da ni to kar en lepotni konstrukt :D
Ampak vseeno, da jih menjam na 1 leto ali max 15kkm, je pa višek! In to za avto, ki je nov stal cca. 40k eur! Še na Fiatu nisem imel takih problemov :/

Če bi "PU upgrade" zdržal vsaj leto ali dve dlje od trenutnih original, se da tudi malo več udarcev s ceste preživet... Pa da ne omenjam mojih živcev ;)

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost