Težave po menjavi zobatega jermena
-
Mazda driver
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 133
Težave po menjavi zobatega jermena
Zgleda jaz res nimam sreče s tem legacijem. Imam 2008, 2.0R motor s 150 hp in original BRC plinsko napeljavo od novega.
Prišel je čas za menjavo zobatega, ker je bil zadnjič menjan pred 7 leti. Nabavil sem contitech set in vodno črpalko aisin. Da bo vse kot je treba sem peljal avto mojstru, ki popravlja le subaruje in ve kaj dela.
Naj povem, da avto je pred menjavo delal povsem OK mogoče včasih ni imel lih prave moči, ko je bil mrzel ampak to je šlo mimo pol minute po vžigu.
No ko sem ga dobil z novim zobatim nazaj je na minimumu laufal kot bi imel samo 3 cilindre, ko ga daš v prestavo in greš počasi naprej cel avto poskakuje. Ko mrzlega vžgeš moraš počakat eno minuto, da sploh lahko spelješ tko slabo dela. Čez 1k obratov pa vse normalno dela in normalno vleče.
Takoj sem bil mnenja, da je zobati zamaknjen za kak zob, ker sem imel na drugem avtu pred leti s ketno tako težavo po servisu… A je mehanik rekel, da je 100 procentno vse prav naredil in da je moja težava v plinu, ki je posedel ležišča ventilov, da je pri subarujih to pogosto in se ponavadi zgodi pri 200k plus km, moj jih ma trenutno 195k km. Nov zobati naj bi bil bol “točen” in se je težava začela bolj kazat??
Zdaj he treba motor vn glave dol jih popravit itd strošek 1500 eur… Jst sm bil kr paf zato sm peljal avto drugemu mehaniku, ki je preveril oznake in pravi, da je videt vse OK na odmičnih, glavne gredi ni kontroliral, ker nima ključa al orodja jo za dol pobrat al neki…
Vaše mnenje? Je to s plinom res? Zakaj se je to pojavilo po menjavi zobatega? Jaz sem bil vedno prepričan, da imajo ti LPG motorji druge ventile in ležišča zdaj pa zvem, da je vse isto in je tempirana bomba…
Prišel je čas za menjavo zobatega, ker je bil zadnjič menjan pred 7 leti. Nabavil sem contitech set in vodno črpalko aisin. Da bo vse kot je treba sem peljal avto mojstru, ki popravlja le subaruje in ve kaj dela.
Naj povem, da avto je pred menjavo delal povsem OK mogoče včasih ni imel lih prave moči, ko je bil mrzel ampak to je šlo mimo pol minute po vžigu.
No ko sem ga dobil z novim zobatim nazaj je na minimumu laufal kot bi imel samo 3 cilindre, ko ga daš v prestavo in greš počasi naprej cel avto poskakuje. Ko mrzlega vžgeš moraš počakat eno minuto, da sploh lahko spelješ tko slabo dela. Čez 1k obratov pa vse normalno dela in normalno vleče.
Takoj sem bil mnenja, da je zobati zamaknjen za kak zob, ker sem imel na drugem avtu pred leti s ketno tako težavo po servisu… A je mehanik rekel, da je 100 procentno vse prav naredil in da je moja težava v plinu, ki je posedel ležišča ventilov, da je pri subarujih to pogosto in se ponavadi zgodi pri 200k plus km, moj jih ma trenutno 195k km. Nov zobati naj bi bil bol “točen” in se je težava začela bolj kazat??
Zdaj he treba motor vn glave dol jih popravit itd strošek 1500 eur… Jst sm bil kr paf zato sm peljal avto drugemu mehaniku, ki je preveril oznake in pravi, da je videt vse OK na odmičnih, glavne gredi ni kontroliral, ker nima ključa al orodja jo za dol pobrat al neki…
Vaše mnenje? Je to s plinom res? Zakaj se je to pojavilo po menjavi zobatega? Jaz sem bil vedno prepričan, da imajo ti LPG motorji druge ventile in ležišča zdaj pa zvem, da je vse isto in je tempirana bomba…
Re: Težave po menjavi zobatega jermena
Če ti na bencin lavfa normalno, na plin pa ne ............... potem je plin.
Če pa je vseeno na kaj voziš in so isti problemi, potem zapelji drugemu mehaniku in naj orenk pogleda.
Ps: Iz kje pa je ta subaru mehanik ?
Če pa je vseeno na kaj voziš in so isti problemi, potem zapelji drugemu mehaniku in naj orenk pogleda.
Ps: Iz kje pa je ta subaru mehanik ?
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.
Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. 
Imam enak avto, prvi lastnik, original BRC, prevoženih 261.000 km. Avto dela kot prvi dan, ko je prišel iz salona. Vsi kilometri so bili narejeni izključno na plin. Pelji na pooblaščeni servis.
EJ257, FB25
Katere svečke si dal v avto in kdaj je bil narejen servis na BRC sistemu? Nimajo vsi motorji istih ventilov, so verzije s "trpežnejšimi", ki so manj občutljivi na probleme zaradi uporabe LPG-ja, ampak to še ne pomeni, da se ne obrabijo, sploh če plinski sistem ne dela, kot mora. Pa nisi napisal (ali sem pa spregledal) če se motor enako obnaša na bencin in plin.
-
Mazda driver
- Uporabnik foruma
Dela isto na plin in bencin. Mehanika ne bom poimensko imenoval, ker mu nocem delat slabe reklame. Lahko, da ima prav in je res kar pravi. Je pa preverjen in cenjen kar se tice sraufanja subarujev.
-
Mazda driver
- Uporabnik foruma
Aja plinski sistem je bil pred par leti komplet obnovljen vse novo imam vse racune.
Filter za plin se menja tako pogosto kot se dela mali servis, ampak če dela enako na bencin, potem ni v tem problem.
Katere svečke ti je mehanik vgradil?
Katere svečke ti je mehanik vgradil?
-
Mazda driver
- Uporabnik foruma
Sveck se ni menjalo.
Nima orodja za jermenico dol vzet?
Jaz bi peljal nazaj mehaniku, ki je šraufal, naj bo še tak strokovnjak, vsak se lahko zmoti. Pa da bi bil nov jermen bolj natančen, so buče, če mene vprašaš... Lahko da je kak senzor na odmični po nesreči kaj premaknil, al pa kaj takega. Jaz imam sicer 2,5 motor pa tudi brc plin, s 370kkm, pa zaenkrat vse dela bp.
Jaz bi peljal nazaj mehaniku, ki je šraufal, naj bo še tak strokovnjak, vsak se lahko zmoti. Pa da bi bil nov jermen bolj natančen, so buče, če mene vprašaš... Lahko da je kak senzor na odmični po nesreči kaj premaknil, al pa kaj takega. Jaz imam sicer 2,5 motor pa tudi brc plin, s 370kkm, pa zaenkrat vse dela bp.
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
-
Mazda driver
- Uporabnik foruma
Ja to mi je ta drugi rekel, to je pač en lokalni mehanik in je le na hitro preveril odmične če se oznake ujemajo…do zobnika glavne gredi pa ni prišel.
Če bi blo karkoli zmaknjeno na senzorju bi dobil check engine lučko?
To glede zobatega so tud meni buče, a ne bi celo slabše delal s starim…če bi ta teorija držala?
Problem s plinom mi je bil predstavljen kot nekaj normalnega in pogostega s strani tega subaru mehanika…
Ma beda uglavnem. Ne vem kaj naredit trenutno…Saj avto je vozen le na minimumu dela kot en traktor.
Če bi blo karkoli zmaknjeno na senzorju bi dobil check engine lučko?
To glede zobatega so tud meni buče, a ne bi celo slabše delal s starim…če bi ta teorija držala?
Problem s plinom mi je bil predstavljen kot nekaj normalnega in pogostega s strani tega subaru mehanika…
Ma beda uglavnem. Ne vem kaj naredit trenutno…Saj avto je vozen le na minimumu dela kot en traktor.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4458
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Če malo teoretiziramo...
Posedanje sedišč ventilov (Valve Seat Recession - VSR) je realna težava vseh motorjev, ki pa jo uporaba LPG-ja zaradi čistega izgorevanja lahko pospeši, saj lažje pride do kontakta kovine na kovino (ventil na ležišče), s čimer se kovina obrablja ('impact welding'). VSR je bil velika težava v času, ko se je ukinjal svinec v bencinu...
Zaradi VSR se počasi manjša zračnost ventilov in v končni fazi lahko pride do tega, da se kak ventil ne zapira več 100% in zaradi tega tisti cilinder nima več kompresije.
To bi seveda lahko povzročilo opisane simptome - ampak po mojem mnenju ne 'kar naenkrat' ob menjavi jermena, saj jermen oz. njegovo stanje (star, nov, ...) ne vpliva na to, koliko se ventil zapira ali odpira, ampak na to, kdaj se odpira in zapira.
Posedanje sedišč ventilov (Valve Seat Recession - VSR) je realna težava vseh motorjev, ki pa jo uporaba LPG-ja zaradi čistega izgorevanja lahko pospeši, saj lažje pride do kontakta kovine na kovino (ventil na ležišče), s čimer se kovina obrablja ('impact welding'). VSR je bil velika težava v času, ko se je ukinjal svinec v bencinu...
Zaradi VSR se počasi manjša zračnost ventilov in v končni fazi lahko pride do tega, da se kak ventil ne zapira več 100% in zaradi tega tisti cilinder nima več kompresije.
To bi seveda lahko povzročilo opisane simptome - ampak po mojem mnenju ne 'kar naenkrat' ob menjavi jermena, saj jermen oz. njegovo stanje (star, nov, ...) ne vpliva na to, koliko se ventil zapira ali odpira, ampak na to, kdaj se odpira in zapira.
-
Mazda driver
- Uporabnik foruma
Kaj predlagate, da se naredi v temu trenutku? Je mozno zmerit kompresijo pri teh avtih? Mislim a je dost placa za to?
Jaz bi prvo preveril, če je jermen res pravilno nastavljen. Če je pred menjavo normalno delal, sedaj pa ima probleme, bi rekel da ni.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Kompresijo ni noben problem izmerit, če prideš normalno do svečk, ne vem kako je pri 2.0, ni pa lih čist simpl, kot pri vseh subarujih.
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
ne vidim logike
a pri starem jermenu je bila kompresija dobra ali zadovoljiva ,
sedaj je pa po zamenjavi jermena slabša.
a pri starem jermenu je bila kompresija dobra ali zadovoljiva ,
sedaj je pa po zamenjavi jermena slabša.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov