nacrt menjalnika

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

nacrt menjalnika

Odgovor Avtor: birdy » 25. Avgust 2007, 16:09

ima mogoce kdo kje kak nacrt ali vsaj slikce podrtega menjalnika od AWD legacy-ja, predvsem bi me zanimal sredinski dif kako je narejen(kje ma visko, kak je obrnjen in cilj mojega vprasanja: ali se da AWD prepricat s kakim mehanskim posegom, da bi mel vec moci zadaj kt spredaj?)

ja smo taki, ki mamo prevec casa za razmislanje(in prevec kompliciramo pri nakupu novega avta :roll:

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 25. Avgust 2007, 16:24

linki za FSM po razlicnih generacijah, ce kaj pomaga

http://www.ozliberty.com/forums/showthread.php?t=1101[/quote]

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 25. Avgust 2007, 17:50

thnx...je pomagal, sm nasu kaj sem iskal..
lp

Uporabniški avatar
alanq4
Uporabnik foruma
Prispevki: 134
Kraj: Lj-rudnik

Odgovor Avtor: alanq4 » 26. Avgust 2007, 11:35

Glede na to sliko spodaj (ce je prava seveda) gre peko zobnikov menjalnika pogon na prednja kolesa in preko visko sklopke na sredinski diferencial za zadnji pogon?
Se pravi bi s predelavo sklopke spreminjal razporeditev navora naprej nazaj ce prav sklepam. Ni mi pa jasno zakaj sploh je sredinski diff, alfa 33 p4 ga nima in ima samo visko sklopko, pa pogon lepo deluje.

http://www.main.experiencetherave.com:8 ... iption.jpg

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 26. Avgust 2007, 13:15

ti alan mal drgac je kot si predstavljas(moras gledat 3-4 detalne slikce)

tista os k pride navor iz motorja ven, je votla in pelje v dif noter...v njej je pa manjsa(tanjsa) os ki pelje do sprednjega dif.-a
sredinski dif. je cisto navaden dif(open dif) z eno samo malo spremembo:
os ki ge na zadnji dif je podaljsano skozi sredinski dif in je poreko visko sklopke povezana na mislem da ohisje(ali prenos na prvi dif-govorim ko sem si od uceri zapomni-ni ziher), kar za posledico pomeni:
sredinski dif se obnasa kt vsak navaden dif(saj vsi vemo kak), medtem k ma na zanimiv nacin skp povezane prenose na prvi in zadnji dif med prenosoma je pa visko, ki pri razliki vrtljajev........

drugace moja ideja(predn sem vidu detajl sredinskega dif-a), je bila:
nekak mehansko bolj ali manj blokirat del sredinskega dif-a, ki pelje na zadnjo os tko, da se je prisiljena vedno vrtet, medtem ko bi pa sprednja bila preko dif/visko (nekak tko kt je recimo 33 p4 samo da je visko spredaj in ne zadaj-33 v rikverc :P )

ker ce uspem to zmutit, da bo delal pol alan mislem da oba veva kaj to pomeni :twisted:

Uporabniški avatar
alanq4
Uporabnik foruma
Prispevki: 134
Kraj: Lj-rudnik

Odgovor Avtor: alanq4 » 26. Avgust 2007, 14:29

Aha, sej zdej k bolj slikco gledam se mi mal sanja.
Glej najbolj simpl je tako kot sem jaz naredu. Po par urah gledanja slikc sem lepo ugasnu racunalnik sel u garazo in razdrl zadevo. Takoj mi je blo jasno vse kar na sliki nisem razumel in evo rwd dela :D

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 26. Avgust 2007, 14:39

ja rwd narest nebi bil problem...jest bi rad naredu ne vem nekaj kar vedno zene radnjo os in po potrebu sprednjo....

sj nekaj casa naj se mine(pa bomo videli al me vse skp mine al pa...)

lp

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov