Ima kdo mogoče kakšno idejo, kaj bi to lahko bilo in kaj lahko pogledam
Vonj po bencinu
Vonj po bencinu
Dva dni že opažam, da ko prižgem avto, mi začne v kabini močno smrdet bencin
Pogledal sem tudi v motorni prostor ampak opazil nisem nič, razen močnega vonja po bencinu:? Voha se pa zelo močno... ko pa se peljem in ko se avto segreje, je pa vse tako kot da nebi bilo nič
Evo, spet se je pojavil močan vonj
Od zadnjič, ko se mi jo to pojavilo, se ni več ponovilo... Zdaj sem pa opazil, da če je avto parkiran zunaj na hladnem in ga zalaufam in ga pustim laufat, začne močno smrdet...
Sm pa pregledal že vse kar sem lahko in nisem opazil nič posebnega
A je obstaja še kakšna finta, kako bi to odkril?
Od zadnjič, ko se mi jo to pojavilo, se ni več ponovilo... Zdaj sem pa opazil, da če je avto parkiran zunaj na hladnem in ga zalaufam in ga pustim laufat, začne močno smrdet...
Sm pa pregledal že vse kar sem lahko in nisem opazil nič posebnega
A je obstaja še kakšna finta, kako bi to odkril?
s cigreto
Ne, sej ne. Tam pod zandjo klopjo odšraufaj pa poglej okoli tanka. Poglej pod avto če slučajno pušča kje. Probaj slediti nosu. Mogoče kaj pri bencinskem filtru, kak odušek...
upam da ti kaj rata.
upam da ti kaj rata.
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi
Paavo Nurmi
-
tsacomercial
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 33
- Kraj: Ptuj
- Kontakt:
Re: Vonj po bencinu
Ste potem ugotovili vzrok?
Jaz imam Legacy 2.5 2005 z BRC plinskim sistemom in sem opazil enake simptome: ob mrzlem vremenu avto (stoji zunaj) sem zaštartal in se peljal kakih 5 km do lekarne, se ustavil in pustil avto teči (ko sem ustavil je že preklopil na plin). Po 10 minutah sem se vrnil in opazil čuden vonj (po bencinu, po izpuhu).
Spomnim sem da sem enake simpotome opazil tudi prejšnjo zimo (2x), potem vse do zdaj nič.
Jaz imam Legacy 2.5 2005 z BRC plinskim sistemom in sem opazil enake simptome: ob mrzlem vremenu avto (stoji zunaj) sem zaštartal in se peljal kakih 5 km do lekarne, se ustavil in pustil avto teči (ko sem ustavil je že preklopil na plin). Po 10 minutah sem se vrnil in opazil čuden vonj (po bencinu, po izpuhu).
Spomnim sem da sem enake simpotome opazil tudi prejšnjo zimo (2x), potem vse do zdaj nič.
To da smrdi ko fejst mrzlo in ko je avto mrzu, ko se segreje pa ne več je ena gumijasta cevka, ki z leti rata trda. Nahaja se pod sesalnim kolektorjem na desni strani vozila, če gledaš v zmeri vožnje. Rešiš tako da zategneš objemko, problem je sam ker težje zraven prideš. Če je fejst hudo se pri hladnem vidi da bencin kaplja (tako je bilo pri meni).
Za tvoje, ko je še izpuh zraven bi pa znal auspuh kje pred katalizatorjem puščat. Počen kolektor?
Za tvoje, ko je še izpuh zraven bi pa znal auspuh kje pred katalizatorjem puščat. Počen kolektor?
Zanimivo, meni pa smrdi po plinnu ko je zunaj fejst mrzlo.... Sicer je vonj prisoten samo kratek čas, ampak tako je že drugo leto, da se ko je zunaj zelo mrzlo zavoha malo plin..
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1324
- Kraj: Goričko
- Kontakt:
Si bom sposodil temo. Forester letnik dvataužent (2000):
Zadnje dni v avtu konkretno smrdi po bencinu, kar sem uspel na hitro v teh vremenskih pogojih ugotovit, da sta tisti dve cevki, ki gresta očitno iz tanka (pri zadnjem levem biciklu) mokri od bencina. Torej je kaj znanega pri tem modelu/letniku, ali bo treba ugotavljat, kaj je šlo k vragu? :mrgreen:
Zadnje dni v avtu konkretno smrdi po bencinu, kar sem uspel na hitro v teh vremenskih pogojih ugotovit, da sta tisti dve cevki, ki gresta očitno iz tanka (pri zadnjem levem biciklu) mokri od bencina. Torej je kaj znanega pri tem modelu/letniku, ali bo treba ugotavljat, kaj je šlo k vragu? :mrgreen:
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...
Kateri cevki? Za dotakat bencin v tank ali tiste, ki gredo iz tanka do motorja?
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1324
- Kraj: Goričko
- Kontakt:
Tisti tanki dve pod tankom, ki gresta najbrž res tja kamor praviš, do motorja...
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost