Poskakovanje

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
timoban
Uporabnik foruma
Prispevki: 52
Kraj: jesenice

Poskakovanje

Odgovor Avtor: timoban » 28. November 2011, 19:58

Pozdravljeni,

na legaciju l.95 se mi dogaja, da mi avto, ko je še neogret poskakuje pri speljevanju(ponavadi samo prvo speljevanje). Vsaj občutek je tak.Potem je vse uredu. Nič več ne poskakuje, tudi sklopka ne nagaja (ne drsi, pedal ni trd...). Kaj bi lahko bilo narobe? Mogoče lamela?
Drug problem pa imam pri mašini. Nekje pri posodi za servo olje mi pušča. Olje potem teče po vsej mašini do avspuha, kjer se potem zažge. Ga je pa spustilo v cca. 3000 km toliko, da ga je pri vroči mašini komaj še do tam, kjer bi moral biti minimum pri hladni mašini. Vsaka pomoč dobrodošla.

lp aleš

Uporabniški avatar
beliblisk
Član Subaru kluba
Prispevki: 4654
Kraj: Lj

Odgovor Avtor: beliblisk » 28. November 2011, 20:11

Za tresenje je kriva lamela,maš mogoče kšno "racing" robo? :lol:

Servo motor se lahko zamenja oz pretesni.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 28. November 2011, 20:30

Pri servotu ti skoraj sigurno puščajo cevi od servo volana. Klasična napaka... Cevi daš obnovit, pa je zadeva rešena...

Uporabniški avatar
jure75
Uporabnik foruma
Prispevki: 139

Odgovor Avtor: jure75 » 28. November 2011, 21:12

pri tresenju je lahko lamela ali pa vstrajnk...
pri puscanju pa semering servo pumpe.
Subaru Legacy Turbo

timoban
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: timoban » 29. November 2011, 06:09

Super :(
za poskakovanje se mi je kr zdel, da bo kšna lamela. Je pa verjetno čist navadna, nič "racing". Imam pa avto šele en mesec, tako da čist siguren pa nisem, čeprav prejšna lastnica ima skoraj 70 let, tako da skor sigurno ni kakšne predelave delala. A se to popravla, al se čaka da neha delat ? Strošek? Kako pa bi ugotovil, če je slučajno vztrajnik hin?

Kar se pa puščanja tiče, pa se mi zdi, da pušča tam nekje med posodo za olje in pumpo, ker se kar nabere olje na unih nosilčkih od posode. A je drugače to kaj nevarno (naprimer, da volan neha delat)? Ker drugače je kr fajn za vidt, k parkiraš, pa se mal ispod haube kadi :lol: Pa tud filing pr vožnji je boljši, če mal po zažganmu olju diši v avtu.

lp aleš

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 29. November 2011, 07:39

Med posodo in pumpo je ne majhen O-ring (minimalen strošek). Jaz sem moral na Legacy-ju pumpo menjat, ker je nehala delat... Volana sicer ne zgubiš, ampak čutiš pa, da servo ne dela, ker se volan težje obrača. Drugače pa preveri tudi cevi, ki grejo od pumpe proti volanski letvi, ker sem skoraj 100%, da ti pušča tudi tam...

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 29. November 2011, 08:45

timoban napisal/-a:Super :(
za poskakovanje se mi je kr zdel, da bo kšna lamela. Je pa verjetno čist navadna, nič "racing". Imam pa avto šele en mesec, tako da čist siguren pa nisem, čeprav prejšna lastnica ima skoraj 70 let, tako da skor sigurno ni kakšne predelave delala. A se to popravla, al se čaka da neha delat ? Strošek? Kako pa bi ugotovil, če je slučajno vztrajnik hin?

lp aleš
Če te občasno poskakovanje ne moti potem "zrihtej" sklopko do konca in se takrat menja kompletno cca 180€ + delo, vztrajnik je treba pregledat - če je zmatran se ga nadomesti z drugim rabljenim boljšim 30-50€.
Servo volan repair set pumpe stane cca 40€ +-5 in delo, običajno se menja še ležajček pumpe.

timoban
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: timoban » 30. November 2011, 11:21

Hvala za odgovore,
nekak sem mel v glavi, da je sklopka ful draga.Mogoče, ker sem mel prej ford mondeo, pa je tam kar pošten strošek, če crkne(kao nek dvomasni vztrajnik pride zraven nov).
Jo bom zmatrov do konca, k itak poskoč samo prvič, k spelem od doma. Bi blo pa mogoče fino, če bi lahko enemu od vas mojstrov prpelov pokazat avto, da se točno vidi, kje pušča olje, k jest sem po zanimanju bolj zidar, pa se ne spoznam kej preveč na mašine.

lp aleš

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 30. November 2011, 12:09

Če se boš kaj mimo Kamnika vozu pa se pripelju enkrat mimo pa bova pogledala. razmišljam da bi eno pumpo obnovu za letnik 1995 in bi jo imel na zalogi.

LP Aljoša

Uporabniški avatar
Leone
Uporabnik foruma
Prispevki: 308
Kraj: Bohinj

Odgovor Avtor: Leone » 30. November 2011, 12:28

Pri mojem je olje puščalo med posodo in črpalko, kot je NoFEAR reku. Po menjavi O-ringa ne teče več.

Lahko se oglasiš pri meni v Radovljici in bova pogledala.

GSM 040 611 064

Lp, Ivan
Yesterday is history, Tomorrow is a mystery
Today is a gift. That's why it's called: The Present.

timoban
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: timoban » 30. November 2011, 20:13

Leone napisal/-a:Pri mojem je olje puščalo med posodo in črpalko, kot je NoFEAR reku. Po menjavi O-ringa ne teče več.

Lahko se oglasiš pri meni v Radovljici in bova pogledala.

GSM 040 611 064

Lp, Ivan
Super, se mogoče že kar jutri oglasim, če boš mel čas, seveda.

lp aleš

timoban
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: timoban » 30. November 2011, 20:20

subi92 napisal/-a:Če se boš kaj mimo Kamnika vozu pa se pripelju enkrat mimo pa bova pogledala. razmišljam da bi eno pumpo obnovu za letnik 1995 in bi jo imel na zalogi.

LP Aljoša
Ko bom pa mimo Kamnika prvič hodu, se pa tudi oglasim. Sem še brez vinjete na avtu, pa mi je kar malo daleč, bi mogu prov dopust uzet :D .
Bi pa verjetno pumpa znala prov pridt, k sem dons mal gledav po mašini, pa je kr fajn mastno vse skupi. Bomo vidl, k bo Leone pogledov, kaj točno je za zamenjat. Sam upam, da ne cela mašina.

lp aleš

Uporabniški avatar
Leone
Uporabnik foruma
Prispevki: 308
Kraj: Bohinj

Odgovor Avtor: Leone » 01. December 2011, 09:24

Danes sem v delavnici do cca treh, kar prlet.

Lp
Yesterday is history, Tomorrow is a mystery
Today is a gift. That's why it's called: The Present.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost