Outback diesel
Outback diesel
Zdravo,
vse bolj me mineva hitra vožnja.... pa bi rad dobil nek višji avto za hribolazenje ob vikendih. Nagibam se k nakupu Outbacka B. diesel letnik 2008 ( stari model, novi mi ni preveč...) iz tujine. Mogoče malo kolebam med Volvo XC70 in Outbackom, čeprav bi rajši bil zvest Subaruju. Prosim za kakšen komentar. Je 150KM dovolj? Kako se avto obnaša v ovinkih zaradi visokega odmika od tal? Avtomatski menjalnik da ali ne priporočate.
Hvala
vse bolj me mineva hitra vožnja.... pa bi rad dobil nek višji avto za hribolazenje ob vikendih. Nagibam se k nakupu Outbacka B. diesel letnik 2008 ( stari model, novi mi ni preveč...) iz tujine. Mogoče malo kolebam med Volvo XC70 in Outbackom, čeprav bi rajši bil zvest Subaruju. Prosim za kakšen komentar. Je 150KM dovolj? Kako se avto obnaša v ovinkih zaradi visokega odmika od tal? Avtomatski menjalnik da ali ne priporočate.
Hvala
Re: Outback diesel
Volvov 4 pogon se sploh ne more primerjat s Subarujevim 
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
Pri prejšnji generaciji je 2.0D povsem dovolj.
Legacy z dizlom je k ata na mamo. Kolikor sem ga sam prevozil mi je bil idealna kombinacija.
Go Westy, go!
Za samo hribolazenje ti je veliko primernejši Forester - krajši, pa drugačni vstopni kot ima. Če maš gor taprave gume prlezeš marsikam.
150 KS je več kot dovolj - 350 Nm navora.
Lega v ovinkih ( tako Outback kot Forester ) odlična.
Mislim, da bi ti velika večina Subarujevcev priporočila ročni menjalnik.
150 KS je več kot dovolj - 350 Nm navora.
Lega v ovinkih ( tako Outback kot Forester ) odlična.
Mislim, da bi ti velika večina Subarujevcev priporočila ročni menjalnik.
Forester diesel
Res je tako.Unikat napisal/-a:Subaru Diesel z avtomatskim menjalnikom ne obstaja.
Forester diesel
Če se ne motim imajo prejšnji modeli outback/legacy-D 5 prestav, forester pa 6 
2x Samara 1.5i, Impreza 1.6, Impreza outback 2.0, Outback 3.6
Določene stvari sem že sam malo nagruntal samo sem se hotel prepričati iz prve roke. Bliskoviti odgovori...
Malo se mi škoda zdi kupit avto za recimo 15k€, namenjen gonji po gmajnah. Ampak potrebno je najdet nek komromis, da ni preveč pleha na dvorišču.
Najrajši bi kupil forestra 1gen. kjer lahko tudi malo zamižiš...
...ja bolje. Ali pa vsaj outlander-ja.vojc napisal/-a:Malo se mi škoda zdi kupit avto za recimo 15k€, namenjen gonji po gmajnah. Ampak potrebno je najdet nek komromis, da ni preveč pleha na dvorišču.
Go Westy, go!
Dobil informacijo, da ti prvi letniki boxer dizliov niso nek biser. Menda je kar velik % motorjev zaropotalo. Večinoma pa vsi že izven garancijske dobe.
Subaru Diesel motor mora biti vsaj EURO5 model, EURO4 raje ne kupovat (DPF problemi, motorna gred). Se posebaj ne prvih diesel Outback-ov/Legacy-jev (open-loop DPF, 5MT).
-
gore
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 954
- Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
- Kontakt:
Tudi sam sem malo spremljal tržišče z dizli v zadnjih mesecih. In dejstvo je, da se nekaj očitno dogaja pri Subarujevih dizlih (vsaj prve generacije).
Ali so tisti problemtični EURO4? Kasnejši pa EURO5?
Ali so tisti problemtični EURO4? Kasnejši pa EURO5?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost