legacy/outback 06

Legacy - najštevilčnejši predstavnik na naših cestah in njegov "terenski" brat - Outback
Odgovori
Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma
Prispevki: 2204
Kraj: Lj

legacy/outback 06

Odgovor Avtor: birdy » 15. December 2006, 23:23

eno cast kratko samo ne prevec simpl vprasanje se mi je zacelo pojavljat:
-govorim o zadnjem legacy-ju oz outback-u('06 letnik)

kaksno imata podvozje v primerjavi z novim foresterjem, ker sem bil do nedavnega preprican da ima outback isti menjalnik pa zadn dif itd...kt forester, sedaj je pa kolega nabavu novega foresterja malo bral okoli in dobil info, da naj bi forester imel novej podvozje kt outback ali drugace outback ma star princip....

v praksi:
forester naj bi imel dost boljse terenske sposobnosti

in ker na netu teh primerjav skoraj ni bi prosil nekoga s foruma k je tehnicno malo bolj podkovan da mi razlozi zadevo

hvala vsem

Uporabniški avatar
cheno
kaj je AWD?
Prispevki: 2555

Odgovor Avtor: cheno » 16. December 2006, 09:20

outback je povišan Legacy, razlik glede zadnjih diff. ne vem, kakor vem je to vezano na opremo in motor.

Forester je narejen na osnovi impreze, že prva prednost je krajša medosna razdalja, kakor vem imajo že serijsko zadnji vlsd.
The only treasure my car came with was rust...

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 16. December 2006, 18:12

saj tudi jest sem nekako dobil obcutek da lsd dobis pr malo mocnejsemu motorju in ne kot nek redn del avta

kar se tice ostalega pa ne vem..

no kakorkol, ce ve se kdo kaj kr ;)

gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 955
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 16. December 2006, 19:30

Pri Foresterju je LSD (na zadnji osi) vgrajen v vse avtomobile (vsaj v Evropi - drugje to ni čisto res) po letu od modelnega leta 2003 naprej. Verjetno so nekoliko drugačna tudi prestavna razmerja.

"Terensko" gledano bi dal zagotovo prednost Foriju, udobju med vožnjo, prostornosti ... pa Outbacku.

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 17. December 2006, 10:28

se pravi v slovenscini:
ce vzames outbacka ki ima lsd(mal mocnej motor)
ga povisas
je razen nekoliko daljse medosne nekje na istem kr forester

PODVPRASANJE:

a je kje kaksen kit komplet naprodaj, da das v outbacka plinske amortizerje(al karkoli), da mas nastavljivo visino podvozja pol(pomoznosti serijsko+visje ;) )

(edin kar sem do sedaj nasu je stacuna k prodaja lsd-je za subije, tole pa se iscem)

gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 955
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 17. December 2006, 11:43

Malo sem pobrskal - od modelnega leta 2005 ima tudi Outback LSD serijsko - to velja za MT in AT.
Pri AT je serijsko vgrajen tudi VDC (Vehicle Dynamics Control).

Je pa Outback bolj prostoren. Meni se Forester zdi notri komaj dovolj velik - za družinske potrebe.

Uporabniški avatar
b.m
Uporabnik foruma
Prispevki: 396
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: b.m » 17. December 2006, 14:27

Ja, gore ima seveda prav- Foriji in Outbacki imajo lsd serijsko in malo "močnejši" reduktor kot Legacy in Impreza. Forester je na boljšem zaradi krajše medosne razdalije ni pa dosti lažji. Outback je pač limuzina in terenec v enem, ima več serijske opreme, je bolj mehek od forija in 30cm daljši...
2x Samara 1.5i, Impreza 1.6, Impreza outback 2.0, Outback 3.6

Uporabniški avatar
birdy
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: birdy » 17. December 2006, 14:35

thnx, ste odgovoril na moje prvo vprasanje vec kot dost dobr:)

kar se tice predelav podvozja, sem pa nasu sam take k ga permamentno dvignes...se pravi vecino stvari zamenjat in dobis na pol dzipa, ki smesno zgleda

tak da ce kdo najde kaj takega da je nastavljivo po visini ne sparat kr prilepte link

:)

thnx

lp

subidu

Odgovor Avtor: subidu » 01. Februar 2007, 18:46

Malce sme prebirala AMZS revijo, kjer je članek o Outbacku na plin, 2.5 motorjem in me je presenetil podatek, da je njegova končna hitrost le 198km/h? Je to realen podatek, morda kdo ve? Teža naj bi bila 1430 kg, vseeno se mi zdi malce podhranjeno glede na 2500ccm :?

Uporabniški avatar
zinki
Uporabnik foruma
Prispevki: 583
Kraj: Laško

Odgovor Avtor: zinki » 01. Februar 2007, 21:50

198 km/h z ročnim menjalnikov, 197 km/h s samodejnim.

Sm ga kakšno leto in pol nazaj vozil, pa morm rečt da podatek kr drži. Sploh avto je precej zaspan glede na dovolj močen motor. Na koncu sm bil kr malo razočaran.

Je pa zanimivo, da so kasneje (2006) pri Legacyu 2.5 motor menjali za 2.0 motor s popolnoma enakimi specifikacijami kot jih ima 2.5 motor. Navor, moč, končna hitrost in pospešek avtomobila - vse to je pri 2.5 in 2.0R modelu enako.
Subaru, love it or leave it.

subidu

Odgovor Avtor: subidu » 02. Februar 2007, 10:25

To velja tudi za Legacy-ja? Sedana? Verjetno se le mora nekje poznati razlika v teži?

Uporabniški avatar
Latimeria
Uporabnik foruma
Prispevki: 121
Kraj: koper
Kontakt:

Odgovor Avtor: Latimeria » 02. Februar 2007, 20:12

js tudi brau ta test pa vseen glede na to da je awd, pa mal višji(večji upor), pa da je poudarek bol na navoru in s tem pr nižjih hitrostih se mi zdi da je kr dovol hiter za uporabnike takega avtomobila. Moje mnenje :?
Padroni del tempo e della strada. Scegli di guidare Legacy.

subidu

Odgovor Avtor: subidu » 02. Februar 2007, 20:55

Meni pa se za 2.5 zdi premalo. Pa ne me narobe razumet, vem da to ni avto za dirkanje, predvidevam, da je zaradi tega tudi motor bolj vzdrzljiv in za večje število prevoženih km, samo vseeno za 8 mio in 2.5 pričakovala malo več. Morda ve kdo, kako je potem s 3.0? S končno in pospeški...

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 03. Februar 2007, 09:45

Po moje je tudi to, da so Subarujevi motorji izkorisceni samo kake 50 odstotkov in zato zdrzijo toliko vec km.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov