uvoz iz amerike
-
gore
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 954
- Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
- Kontakt:
Meni je sicer kar nekaj ljudi že povedalo, da novejših Subarujev ni tako dobro predelovati na plin (to pravijo tudi na AMZSju, kjer imajo menda precej težav, pa na Interservisu, pa moj mehanikar ... - tako, da bo verjetno že nekaj na tem). Predvsem je več dela z vzdrževanjem.
Ne pa me držat za besedo.
Ne pa me držat za besedo.
Sam naredim vecino voznje po avtocesti (150km za "sluzba trip")... po tvojem opisu jo bos ti se vec. Roko na srce, Forester je ultra-uporaben, ampak ni narejen za avtoceste. Seveda, se da z njimi narediti veliko km po avtocesti, ampak je razlika po dolgo voznji z npr. A4 vs Forester. Zato predno kupis, pojdi na eno turo 200km po AC. Mene hrup pri dolgi voznji moti (utruja) in prve besede po 2 tedenskem druzenjem z SH 2.0 bencinarjem je bil "super, ampak ni za avtoceste". Motor ze tuli. Dizel motor je tih (mu to celo pase). Postane pa "problem" pri AC hitrostih hup vetra (aerodinamika). Nekatere moti, nekatere ne. Probaj... v skrajnem primeru je tukaj veliko lastnihov, ki jih lahko pocukas za rokav za "en krog".
Ja, jaz tudi za avtocesto absolutno priporočam dizla. Je tih in varčen. To, da ni avtomatika, me niti ne moti, čeprav sem si ga zelo želel.forifan napisal/-a: Dizel motor je tih (mu to celo pase). Postane pa "problem" pri AC hitrostih hup vetra (aerodinamika). Nekatere moti, nekatere ne. Probaj... v skrajnem primeru je tukaj veliko lastnihov, ki jih lahko pocukas za rokav za "en krog".
Moti pa lahko bočni veter, ki se ga pri foresterju precej čuti. Ali pa npr. ko prehitevaš tovornjake, čutiš na volanu bolj, kot bi si želel. Mene sicer ne moti, moti pa mojo boljšo polovico
Na dolge ture je vožnja udobna in disel zelo malo porabi (do Stuttgarta in nazaj poraba 6.2 s tremi ljudmi + polna prtljaga), sicer imam porabo 5.8 do 6.4 v mešanem ciklu. Pri 140-150 se zna povzpeti na 7-8.
Za pretežno avtocestno vožnjo priporočam bolj Outbacka (2.5 SOHC motor je tudi bolj primeren za predelavo na plin, pa še avtomatike se lažje dobi).
LP
Moja zeli visji avto(varnost in preglednost)-kot tak, bo verjetno vsak obcutljiv na veter. Sicer ji je novi out back tudi vsec, vendar nimam toliko denarja.Stari ji pa ni vsec, tudi malo nizji je.
Jaz imam pa samo zeljo avtomatike in ocitno se bom moral temu odpovedat in vzeti dizla. Menjalnik je njegova edina slaba lastnost-nima ga, in pa pri foresterju veter, kar pa naju verjetno ne moti prevec.
Ce bi jaz kupoval samo zase, bi sicer vzel 3 leta starega outbacka bencinarja.
Predelava na plin naj ne bi bila problem, saj obstaja posebej za boxer motorje.
Tako sem pa ze skoraj odlocen, forester dizel in bom se naslednjih 8-10 let moral prestavljati rocno, ampak ostalo bo pa ok.
Sicer grem naslednji teden vozit fori bencinarja, da vidim, ce je res tako glasen in koliko kuri pri 150.
Hvala za vaso pomoc,
simon
Jaz imam pa samo zeljo avtomatike in ocitno se bom moral temu odpovedat in vzeti dizla. Menjalnik je njegova edina slaba lastnost-nima ga, in pa pri foresterju veter, kar pa naju verjetno ne moti prevec.
Ce bi jaz kupoval samo zase, bi sicer vzel 3 leta starega outbacka bencinarja.
Predelava na plin naj ne bi bila problem, saj obstaja posebej za boxer motorje.
Tako sem pa ze skoraj odlocen, forester dizel in bom se naslednjih 8-10 let moral prestavljati rocno, ampak ostalo bo pa ok.
Sicer grem naslednji teden vozit fori bencinarja, da vidim, ce je res tako glasen in koliko kuri pri 150.
Hvala za vaso pomoc,
simon
Če boš kupoval rabljenega diesla, pazi da bo II. generacija (EURO 5).simonxy napisal/-a: Tako sem pa ze skoraj odlocen, forester dizel in bom se naslednjih 8-10 let moral prestavljati rocno, ampak ostalo bo pa ok.
Starejši EURO4 (pred sredino 2010) so imeli več problemov z DPF, ker so bile vbrizgalne šobe širše in posledično je nastajalo več saj.
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov