Sedeži in ventili
Sedeži in ventili
Dober dan,
ima dva vprašanja glede foresterja.
Novi modeli (2011 naprej) imajo neke spremembe na ventilih:
Subaru’s active valve control is also employed on the intake cams and a new intake manifold is designed to improve airflow and aid torque delivery.
http://www.autoguide.com/manufacturer/s ... -1485.html
Starejši modeli vem, da so bili zelo prikladni na plin, za novejše pa ne vem, baje da ni več priporočljivo?
Sem pa prisiljen kupiti bencinarja, ker dizel motorji nimajo avtomatikov.
Druga zadeva. Ljudje se pri foresterjih (poleg 4 prestav) najbolj pritožujejo nad sedeži - naj bi bili neudobni, predvsem pri dolgih vožnjah jih začne boleti hrbet:
http://www.autoweek.com/article/2011021 ... /110219887
(komentarji spodaj so zanimivi)
Kako se pa vam zdi?
Hvala.
ima dva vprašanja glede foresterja.
Novi modeli (2011 naprej) imajo neke spremembe na ventilih:
Subaru’s active valve control is also employed on the intake cams and a new intake manifold is designed to improve airflow and aid torque delivery.
http://www.autoguide.com/manufacturer/s ... -1485.html
Starejši modeli vem, da so bili zelo prikladni na plin, za novejše pa ne vem, baje da ni več priporočljivo?
Sem pa prisiljen kupiti bencinarja, ker dizel motorji nimajo avtomatikov.
Druga zadeva. Ljudje se pri foresterjih (poleg 4 prestav) najbolj pritožujejo nad sedeži - naj bi bili neudobni, predvsem pri dolgih vožnjah jih začne boleti hrbet:
http://www.autoweek.com/article/2011021 ... /110219887
(komentarji spodaj so zanimivi)
Kako se pa vam zdi?
Hvala.
Pri novejših modelih s plinsko instalacijo je baje problem ob nastavitvi ventilov, ker je potrebno ven vzeti motor - s tem pa precej višji stroški nastavitve.
Zakaj ravno avtomatik (fizična omejitev ? ).
Od kje ti podatek, da ima forester samo 4 prestave ? A si to mislil na avtomatika ?
Tudi trditev o sedežih vsaj za moje izkušnje ne drži niti približno. Sedeži so b.p.
Zakaj ravno avtomatik (fizična omejitev ? ).
Od kje ti podatek, da ima forester samo 4 prestave ? A si to mislil na avtomatika ?
Tudi trditev o sedežih vsaj za moje izkušnje ne drži niti približno. Sedeži so b.p.
Forester diesel
Re: Sedeži in ventili
Glede plina: Na uradnem servisu (Interservice) odsvetujejo, ker je bilo z novejšimi motorji DOHC veliko problemov z vožnjo na plin. So tudi sami predelovali, pa so nehali ravno zaradi pogostih problemov. Ventili, ležišča, žretje olja, O2 senzorji, tesnila glave....Poglej na wwwhonestjohn.co.uksimonxy napisal/-a:Dober dan,
Kako se pa vam zdi?
Hvala.
Glede sedežev:
Po mojem mnenju so Foresterjevi sedeži mnogo bolj udobni kot od BMW X3 ali Mercedes C ali Honda CR-V. V novem Foresterju sem peljal cca 9 ur z nekaj minutnimi postanki brez kakršnih koli bolečin v hrbtenici - za razliko od vožnje z BMW, Mercedesom ali s Hondo CR-V.
lp
Re: Sedeži in ventili
ej simonxy, a še zmeri nisi kupu dizla? pa ti se hecaš.
na plin nekaterim pač gre, ampak servis ti bo predelavo odsvetoval zaradi
kompliciranega vzdrževanja. ta o zicih je sicer bosa, ne vem kje si to pobral;
drugače pa: subaru rules ali pač ne, odloči se
na plin nekaterim pač gre, ampak servis ti bo predelavo odsvetoval zaradi
kompliciranega vzdrževanja. ta o zicih je sicer bosa, ne vem kje si to pobral;
drugače pa: subaru rules ali pač ne, odloči se
blind books - poetry wagon
Re:
Nevem zagotovo ampak tile naviti motorji 2.0 od legacyja in forija ki imajo 157konjev+ in DOHC motor imajo drago vzdrževanje okrog ventilov, prav tako vsi Turbo motorji če imajo plin in posledično po krajšem času zaprte ventile. Mislim da 2.5 motorji imajo vsi od 99+ nastavljive ventile in motor ne rabi iti ven zaradi nastavljanja. Naj me kdo popravi če temu ni tako.simonxy napisal/-a:Mogoče kdo ve, od katerega letnika naprej so problematični za predelavo na plin?
So to samo foresterji problematični ali tudi outbacki?
Hvala za vaše odgovore.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov