DPF lučka
DPF lučka
Če naredim kak dan kako krajšo furo se mi takoj prižge lučka za DPF. Večinoma potem na malo daljši relaciji ugasne. Se mi je enkrat že zgodilo, da je začela utripat in sem šel na servis in so pognali servisni program.
Danes pa se mi je zgodilo, da je začela utripat potem pa kaj hitro še lučka za motor in lučka, ki je prižgana ko izklučiš sistem proti zdrsu.
Ima kdo kak predlog kako v prihodnje to DPF lučko rešit. Ker je rahlo nadležna.
Fori, 2010.
hvala, lp
Danes pa se mi je zgodilo, da je začela utripat potem pa kaj hitro še lučka za motor in lučka, ki je prižgana ko izklučiš sistem proti zdrsu.
Ima kdo kak predlog kako v prihodnje to DPF lučko rešit. Ker je rahlo nadležna.
Fori, 2010.
hvala, lp
Re: DPF lučka
Ma fure mam večinoma dolge, sam včasih se mi zgodi, da sem pa samo v pisarni 3 dni in potem res nimam kake daljše variante in kuj zatrokira. Delam pa 3000km na mesec, tk da ima kar ture pa tut šparam ga ne pri obratih. Tako da me kar malo čudi, da bi se mu stvar zadelala.gorazd0 napisal/-a:Daljše fure + občasno bo treba avto stisnit v višje obrate.
Ima kdo kako idejo ali se da kako enostavno napake pobrisat iz računalnika al bo treba na servis? Kak un OBD konektor iz kitajske in kak software?
hvala
Lahko ga pelješ na servis in ga priklopijo na računalnik, da ti regenerira filter trdih delcev.
Računalnik ga drži na, mislim da na 2800 obratih 10 min. Lahko ga pa pa na cesti držiš na teh ali pa še bolje na malo višjih obratih. Samo obrati ne smejo pasti pod 2800 najmanj 10 min, bolje malo več časa in na recimo 3000 obratih, da skuri vso svinjarijo. Verjetno ti ne dela tudi tempomat...
Če ga je potrebno resetirati, da ugasne lučka za okvaro motorja pa ne vem.
Vso srečo.
Računalnik ga drži na, mislim da na 2800 obratih 10 min. Lahko ga pa pa na cesti držiš na teh ali pa še bolje na malo višjih obratih. Samo obrati ne smejo pasti pod 2800 najmanj 10 min, bolje malo več časa in na recimo 3000 obratih, da skuri vso svinjarijo. Verjetno ti ne dela tudi tempomat...
Če ga je potrebno resetirati, da ugasne lučka za okvaro motorja pa ne vem.
Vso srečo.
Če je avto še v garanciji ga pelji na servis, drugače raje najdi nekoga, ki ima tester za Subaruja in ti bo pogledal, da je narobe.
Je pa za prižgano lučko DPF več vzrokov, ki so celo bolj verjetni, od zabasanosti filtra, še
posebej če se lučka prižiga in ugaša...
- oil dilution nad 10%....
"zdravljenje" tega simptoma je namreč ravno nasprotno od "tiščanja na visokih obratih"....
preberi tukaj....
http://subdiesel.wordpress.com/2011/01/ ... mment-1186" onclick="window.open(this.href);return false;
skratka....priklopit na računalnik in videt, kaj je....pa izogibaj se uradnih servisov...
pozdrav
Je pa za prižgano lučko DPF več vzrokov, ki so celo bolj verjetni, od zabasanosti filtra, še
posebej če se lučka prižiga in ugaša...
- oil dilution nad 10%....
"zdravljenje" tega simptoma je namreč ravno nasprotno od "tiščanja na visokih obratih"....
preberi tukaj....
http://subdiesel.wordpress.com/2011/01/ ... mment-1186" onclick="window.open(this.href);return false;
skratka....priklopit na računalnik in videt, kaj je....pa izogibaj se uradnih servisov...
pozdrav
Da da, bil večkrat na servisu. Sedaj imam latest firmware, ki je odpravil kar nekaj težav okoli DPFja. Do sedaj se mi ni več prižgala od takrat. (knock knock) upam da mi jutri ne šalta kaj. 
Pozdravljeni,
Upam da sem prav ugotovila, da na mojem Outback Diesel 2015 utripa DPF lučka. Filter za gorivo in olje je bil menjan mesec nazaj na uradnem servisu (če ima to sploh kaj povezave
).
Delam relativno kratke razdalje - 25km do službe po regionalki.
Moram na servis? Ali samo na dopust, ki bo več kot 25km vožnje? Za kakršenkoli nasvet bom hvaležna.
Lp
Upam da sem prav ugotovila, da na mojem Outback Diesel 2015 utripa DPF lučka. Filter za gorivo in olje je bil menjan mesec nazaj na uradnem servisu (če ima to sploh kaj povezave
Delam relativno kratke razdalje - 25km do službe po regionalki.
Moram na servis? Ali samo na dopust, ki bo več kot 25km vožnje? Za kakršenkoli nasvet bom hvaležna.
Lp
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
na avtocesto pa mal hitreje vozit, da se bo prečistilo. kratke relacije zabašejo dpf in ga je treba opucat.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
preden se opravi čiščenje dpf, je treba pregledat cevi na sesalni strani in EGR pri mal starejših letnikih, recimo 2010-12. pride lahko do razpok, tudi EGR se mogoče lahko zabaše. boost leak gotovo zabaše dpf, poleg kratkih voženj, seveda. prebrat kode - P1469 je DPF. probat sprožit regeneracijo preko launcha. ampak prej je treba najt problem, preden se sproži regeneracijo. če se dpf zabaše zaradi vožnje se bi morala sprožit pasivna regenracija sama od sebe. problem je tudi redčenje olja zaradi uporabe napačnega olja in tudi zaradi EGRa. lahko se sproži prisilno regeneracijo preko scantoola/launcha, vendar bo delovalo samo če še ni preveč saj v DPF. če je saj preveč (odčitat na scantool) bo treba najprej en del saj odstraniti mehanično-kemično in potem za dokončanje še prisilno regeneracijo. 25 km vožnja sicer ni kritično kratka, odvisno pač v kakih pogojih. če je veliko vožnje v počasni koloni, tudi 25 km ni zadost daleč da DPF ostane zdrav.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost