Senzor temperature diferenciala
Senzor temperature diferenciala
Ker se vedno vse zgodi, ko sem na službeni poti.
Žena mi je sporočila, da se ji je pri Foresterju začela prižigati lučka senzorja temperature zadnjega diferenciala. In sicer pri pospeševanju, zaviranju oziroma, ko se avto trese. In ker vem, kako vozi, je nemogoče, da se diferencial segreva. Ko sem malo pobrskal po tujih forumih, gre verjetno bolj za slab kontakt na konektorju in posledično do stika z maso. Ima kdo kaj praktičnih izkušenj s tem in kako to rešiti?
Forester MY2010
Žena mi je sporočila, da se ji je pri Foresterju začela prižigati lučka senzorja temperature zadnjega diferenciala. In sicer pri pospeševanju, zaviranju oziroma, ko se avto trese. In ker vem, kako vozi, je nemogoče, da se diferencial segreva. Ko sem malo pobrskal po tujih forumih, gre verjetno bolj za slab kontakt na konektorju in posledično do stika z maso. Ima kdo kaj praktičnih izkušenj s tem in kako to rešiti?
Forester MY2010
Re: Senzor temperature diferenciala
Če boš še dolgo na poti, naj gre do enga mehanika in ko bo tam, te naj pokliče in da telefon mehaniku.
Pa mu povej kaj točno naj pogleda...
Mogoče bi bilo pa potrebno tudi olje zamenjat ali pa ga je res premalo notri...
Če bo avto že tam, bi jst še tist liter olja zamenjal (vrjetno max 20€ strošek), pa senzor naj pregleda...
Pa mu povej kaj točno naj pogleda...
Mogoče bi bilo pa potrebno tudi olje zamenjat ali pa ga je res premalo notri...
Če bo avto že tam, bi jst še tist liter olja zamenjal (vrjetno max 20€ strošek), pa senzor naj pregleda...
Hvala za odgovor.
Razmišljam, da bi še olje v diferencialu in menjalniku zamenjal, ko bo avto že dvignjen. Tudi ne vem, kdaj in če, ga je prejšnji lastnik kdaj menjal.
Mogoče še neumno vprašanje. Na koliko kilometrov ali kako se časovno menjuje olje v menjalniku in diferencialu?
Razmišljam, da bi še olje v diferencialu in menjalniku zamenjal, ko bo avto že dvignjen. Tudi ne vem, kdaj in če, ga je prejšnji lastnik kdaj menjal.
Mogoče še neumno vprašanje. Na koliko kilometrov ali kako se časovno menjuje olje v menjalniku in diferencialu?
Na 50.000 km.
No to je vsekakor pametno menjat vse tekočine.
Sam glede na to, da je že bilo pol mašine menjane in si rekel, da imaš neke podatke od servisev, sem predvideval, da je to že bilo menjano...
Boljš pa 2x, kot nobenkrat
Sam glede na to, da je že bilo pol mašine menjane in si rekel, da imaš neke podatke od servisev, sem predvideval, da je to že bilo menjano...
Boljš pa 2x, kot nobenkrat
Vsaj, kar sem račune pregledal, olje v menjalniku in diferencialu ni bilo. Lahko pa, da kateri račun manjka. Vseeno strošek ni velik in za biti sigurni naredimo še to.
Hvala za hitre odgovore.
Hvala za hitre odgovore.
- Rabraminca
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 21
- Kraj: Podmežakla
Torej koliko olja gre v diferencijal, mi občasno sveti lučka. Ali morda kdo ve katero olje je to znamka sae?
Ali je ta oznaka dovolj da grem v trgovino in zamenjam olje. ( API GL-5)
Ad Astra Per Aspera
Mal pogledat navodila za uporabo, če jo nimaš pa na internet.
SAE= Society of Automotive Engineers, ni znamka ampak oznaka zveze avtomobilski inženirjev. Olja so pri tej zvezi razporedili v lestvico glede na viskoznost. obstajajo še druge oznake, API (American Petroleum Institute), ILSAC, JASO, in vse te lestvice imajo nekaj različnih značilnosti glede zahtev za olja. najbolje se je pri oznaki uporabljenega olja čim bolj držati zahtev proizvajalca (kar je omenil že pero112).Rabraminca napisal/-a:Torej koliko olja gre v diferencijal, mi občasno sveti lučka. Ali morda kdo ve katero olje je to znamka sae?
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Tukaj izberi svoj avto in boš videl kakšna olja pašejo v vse dele avta.
https://www.motul.com/si/sl" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.motul.com/si/sl" onclick="window.open(this.href);return false;
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- Rabraminca
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 21
- Kraj: Podmežakla
Uštiman senzor zadnjega diferenciala. Nalito novo olje in kontakt pričvrščen na senzor.
Zgleda da sem z vožnjo zapel tisti kabelček zato je senzor zgubil kontakt.
Zgleda da sem z vožnjo zapel tisti kabelček zato je senzor zgubil kontakt.
Ad Astra Per Aspera
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost