Težave pri zagonu motorja
- Kristijan
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1324
- Kraj: Goričko
- Kontakt:
Re: Težave pri zagonu motorja
ko je men štarter shodu je pač samo v prazno vrtel, ni mogu zagrabt ... Rešil me je pa Karli 
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...
evo, sem skliznu hitr dol in še enkrat probal. ko zavrti, zavrti z normalno hitrostjo, lučke na armaturi res minimalno zablinkajo in avto vžge ko puška. ko ni nič, tudi lučke ne zablinkajo, ni nobenega zvoka, ne klika, nič. je lahko da je kak jeziček v ključavnici? imam občutek da zaganjač zavrti če ključ obrnem tako, da je že skor mal na silo ... mislim, da bom vseeno obiskal tega mojstra robija prihodnji teden. za vsak slučaj bom pa prej še kable preveril.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025
Jaz stavim 20€ na slab kontakt nekje 
What seems to be the Officer, problem?
Nč več turbo...
Nč več turbo...
pod havbo so kabli videt v redu. masa je tko sam ena, mal bolj debela in gre direkt iz minusa na akumulatorju na blok motorja, čist zraven zaganjača. Startni solenoid ima speljan nase nek kabel, vse zakrito v ene sorte konektor in tega nisem šel razdirat, je pa zelo trdno in se nič ne maje. bom poklical robija in drug teden avto spravil do njega.
Kaj pa kabel do šasije? Je cel?
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4463
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Če ne naredi niti 'klik', potem je skoraj zagotovo problem v ključavnici... To je rele oz. kontaktor, ki je vgrajen v starter in bi tudi z relativno slabo maso delal.
Prav tako se slaba ali celo pretrgana masa ne bo magično popravila v tretjem poskusu.
Razen, če je avtomatik - v tem primeru je še eno stikalo pri ročici menjalnika, ki lahko prepreči delovanje starterja:
Prav tako se slaba ali celo pretrgana masa ne bo magično popravila v tretjem poskusu.
Razen, če je avtomatik - v tem primeru je še eno stikalo pri ročici menjalnika, ki lahko prepreči delovanje starterja:
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Takega kabla moj fori nima. Minus gre sam na blok motorja, čist zraven zaganjača.
Ročni menjalnik, masa direkt iz akumulatorja na blok je OK. Verjetno bo res ključavnica. Danes pokličem avtoelektričarja in se zmenim za pregled.danci1973 napisal/-a: ↑20. December 2019, 20:49Če ne naredi niti 'klik', potem je skoraj zagotovo problem v ključavnici... To je rele oz. kontaktor, ki je vgrajen v starter in bi tudi z relativno slabo maso delal.
Si bom kar to temo sposodil. Motor 1.5R
Ko obrnem ključ in ga držim se sliši samo klikanje štarterja, lučke v armaturki pa utripajo. Napetost akumulatorja pade pod 10V
Na kable z drugim avtom zraven je situacija enaka...
Kak nasvet preden grem kupovat akumulator/odmontirat štarter?
Ko obrnem ključ in ga držim se sliši samo klikanje štarterja, lučke v armaturki pa utripajo. Napetost akumulatorja pade pod 10V
Na kable z drugim avtom zraven je situacija enaka...
Kak nasvet preden grem kupovat akumulator/odmontirat štarter?
Jaz bi rekel napetost akumulatorja. Če se sesede na 10V ko bi moral obrnit, je to po mojem švoh. Lahko da je katera od celic v kurcšlusu, zato je ponor napetosti prevelik tud če prisloniš kable od drugega avta. Ne ga matrat s slabim akumulatorjem, elektronika trpi če je napetost prenizka. Brez bremena bi moral bit poln aku čez 12V, idealno med 12,5 in 13,5V nekje. Lahko je pa tud močno sulfatiziran zaradi starosti ali pregloboke izpraznjenosti. Včasih smo rekli vse kar je več ko 4 leta pri svinčevem akumulatorju je šenkano. Zdej so najbrž že mal bolj zdržljivi, ampak vseen majo nek rok.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4463
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Preden greš kaj kupovat, naredi vsaj še par stvari, ki te nič ne stanejo:
Jaz uporabljam približno takšno krtačo: https://m.media-amazon.com/images/I/81J ... L1500_.jpg
Če je akumulator pošteno prazen (kar očitno je), potem potrebuješ kvalitetne kable s kvalitetnimi sponami, pa še pri priklopu se moraš kar malce potrudit, da zagotoviš dovolj dober kontakt.
- akumulator odklopi (oba kabla)
- s krtačo očisti sponi in priključka na akumulatorju
- ponovno priklopi kable in poskrbi, da bodo spone dobro zategnjene
Jaz uporabljam približno takšno krtačo: https://m.media-amazon.com/images/I/81J ... L1500_.jpg
Če je akumulator pošteno prazen (kar očitno je), potem potrebuješ kvalitetne kable s kvalitetnimi sponami, pa še pri priklopu se moraš kar malce potrudit, da zagotoviš dovolj dober kontakt.
Hvala obema, so bli kontakti.
Aku sem napolnil, kontakte pa posmirklal. Akumulator je letnik 2015
leti jeseni ven
Aku sem napolnil, kontakte pa posmirklal. Akumulator je letnik 2015
Ponavadi je tako da če čez zimo zdrži je pol čez poletje še tudi OK (če se seveda kolikor toliko redno voziš).
Na zimo, ko se začne hladiti pa bo sigurno treba menjat ja...
Na zimo, ko se začne hladiti pa bo sigurno treba menjat ja...
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov