Forester2010 automatic
Forester2010 automatic
Zdravo,rabim pomoč!
Imam foresterja SH,letnik2010,2.0 bencin je pa automatic.
Pogon deluje samo na sprednji kolesi.Nič ne ropota,menjalnik in motor delujeta BP.Na armaturki ne sveti nič.opazil sem da avto ne zmore kar bi bilo normalno zanj mala malica.Ob obremenitvi koles,naprimer na ledu,dričata samo prvi pogonski kolesi,prav tako na makedamu,ko pohodiš gas,zavrti samo prve....ko sem avto s prvimi kolesi naslonil na oviro,manjši breg,se vrti samo eno od prvih koles,zadnji mirujeta.ko sem avto dvignil z dvigalom in ročno obrnil sprednje levo, ali desno se zadnje diagonalno ni vrtelo,ko vrtim zadnji kolesi se kardan vrti,tudi ko dam v 1prestavo in pritisnem gumb proti zdrsavanju zadnji kolesi ne dasta nič od sebe,mirujeta......
Kakšna a ideja?sredinski dif,solenoidi,lamele...?
Imam foresterja SH,letnik2010,2.0 bencin je pa automatic.
Pogon deluje samo na sprednji kolesi.Nič ne ropota,menjalnik in motor delujeta BP.Na armaturki ne sveti nič.opazil sem da avto ne zmore kar bi bilo normalno zanj mala malica.Ob obremenitvi koles,naprimer na ledu,dričata samo prvi pogonski kolesi,prav tako na makedamu,ko pohodiš gas,zavrti samo prve....ko sem avto s prvimi kolesi naslonil na oviro,manjši breg,se vrti samo eno od prvih koles,zadnji mirujeta.ko sem avto dvignil z dvigalom in ročno obrnil sprednje levo, ali desno se zadnje diagonalno ni vrtelo,ko vrtim zadnji kolesi se kardan vrti,tudi ko dam v 1prestavo in pritisnem gumb proti zdrsavanju zadnji kolesi ne dasta nič od sebe,mirujeta......
Kakšna a ideja?sredinski dif,solenoidi,lamele...?
Re: Forester2010 automatic
Hvala za pomoč
Lp Rinež
Lp Rinež
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4463
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
4-stopenjski avtomatik? Kolikor vem, ti nimajo sredinskega diferenciala, ampak imajo namesto tega elektronsko kontrolirano sklopko.
Z določeno kombinacijo pritiskov tipke za reset trip-metra in prižiganja / ugašanja luči lahko dosežeš, da ti avto na displayu izpiše napake:
1. začni s ključem v 'off' položaju, prav tako naj bo stikalo za luči na 'off'
2. daj kontakt
3. 4x hitro pritisni tipko za reset trip-a
4. vklopi pozicijske luči (stikalo na iz off na naslednjo stopnjo)
5. 4x hitro pritisni tipko za reset trip-a
6. izklopi pozicijske luči (stikalo na off)
7. 4x hitro pritisni tipko za reset trip-a
8. vklopi pozicijske luči (stikalo na iz off na naslednjo stopnjo)
9. 4x hitro pritisni tipko za reset trip-a
Vse to moraš naredit v (menda) 10-ih sekundah, če si vse naredu prav, bi se ti na display-ui morale prikazati napake (če so kakšne).
Najprej se pokažejo Pxxxx napake (računalnik motorja), potem pa še druge (Cxxxx, ...). Če ni napake, pokaže črko in 4x - (npr. P----).
Z določeno kombinacijo pritiskov tipke za reset trip-metra in prižiganja / ugašanja luči lahko dosežeš, da ti avto na displayu izpiše napake:
1. začni s ključem v 'off' položaju, prav tako naj bo stikalo za luči na 'off'
2. daj kontakt
3. 4x hitro pritisni tipko za reset trip-a
4. vklopi pozicijske luči (stikalo na iz off na naslednjo stopnjo)
5. 4x hitro pritisni tipko za reset trip-a
6. izklopi pozicijske luči (stikalo na off)
7. 4x hitro pritisni tipko za reset trip-a
8. vklopi pozicijske luči (stikalo na iz off na naslednjo stopnjo)
9. 4x hitro pritisni tipko za reset trip-a
Vse to moraš naredit v (menda) 10-ih sekundah, če si vse naredu prav, bi se ti na display-ui morale prikazati napake (če so kakšne).
Najprej se pokažejo Pxxxx napake (računalnik motorja), potem pa še druge (Cxxxx, ...). Če ni napake, pokaže črko in 4x - (npr. P----).
Obstaja dost poceni obd2 modul (MUCAR), ki za tvoj avto podpira branje kode iz računalnika menjalnika (dodatno zna še delat ON/OFF AWD pogona, učenje menjalnika, ...).
Of kod si?
Of kod si?
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Gorenjska,Lesce
Varovalke AWD pogona si preveril? Pa releje? (spredaj v havbi)
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Kako pa preveriš rele,morm skoz strom spustit pa da slišm klik?
klik ne pomeni ,da so kontakti 100%.
Zamenjaš ga z enakim. Karli ali pa Gabrc imata sigurno kakšnega, pa se lahko sproba.
Ampak,ce bi bili pokvarjeni bi verjetno diagnostika to pokazala?
Evo zrihtano,menjan elektro ventil ki ni deloval
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost