Tritočkovni varnostni pas+osvetlitev armaturke
Tritočkovni varnostni pas+osvetlitev armaturke
Zdravo.
Smo več kot zadovoljni uporabniki Forija 99. Zaradi povečanja družine je potrebno razmišljati tudi o varnosti.
Ali obstaja varianta - kje in za koliko denarja - da bi se namesto 2-točkovnega varnostnega pasa v sredini zadnje klopi namestil 3-točkovni?
Nadalje,ali obstaja možnost, da bi se sprednja varnostna blazina na sovoznikovem sedežu izključila (kolikor je meni znani je ena varovalka za obe)? ali je možno to narediti s pomočjo ključavnice kor pri novejših avtomobilih?
Crknila mi je osvetlitev armaturke in sicer obratomer ni več v celoti osvetljen (od 1-4 je v temi). Ali obstaja enostaven način za zamenjat to žarnico?
Hvala za vse odgovore!!
lp
david
Smo več kot zadovoljni uporabniki Forija 99. Zaradi povečanja družine je potrebno razmišljati tudi o varnosti.
Ali obstaja varianta - kje in za koliko denarja - da bi se namesto 2-točkovnega varnostnega pasa v sredini zadnje klopi namestil 3-točkovni?
Nadalje,ali obstaja možnost, da bi se sprednja varnostna blazina na sovoznikovem sedežu izključila (kolikor je meni znani je ena varovalka za obe)? ali je možno to narediti s pomočjo ključavnice kor pri novejših avtomobilih?
Crknila mi je osvetlitev armaturke in sicer obratomer ni več v celoti osvetljen (od 1-4 je v temi). Ali obstaja enostaven način za zamenjat to žarnico?
Hvala za vse odgovore!!
lp
david
novejši imajo tudi sredinskega tritočkovnega; oz je sestavljen iz dveh trakov; en ima navijalni boben privit zadaj na streho.
http://freeweb.t-2.net/gorazdo/fori/fori_pas_1.jpg
http://freeweb.t-2.net/gorazdo/fori/fori_pas_2.jpg
Bi blo za pogledat, če je pri tebi kaj pripravljeno;
Airbag - kolikor vem, se ga ne da izklopiti; verjetno imaš na armaturi nalepko, da ne smeš vozit otroka na sprednjem sedežu...
Armatura - se bo oglasil kak s forijem in ti povedal kako se podre.
http://freeweb.t-2.net/gorazdo/fori/fori_pas_1.jpg
http://freeweb.t-2.net/gorazdo/fori/fori_pas_2.jpg
Bi blo za pogledat, če je pri tebi kaj pripravljeno;
Airbag - kolikor vem, se ga ne da izklopiti; verjetno imaš na armaturi nalepko, da ne smeš vozit otroka na sprednjem sedežu...
Armatura - se bo oglasil kak s forijem in ti povedal kako se podre.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
niti ni nujno, da ni...
oz. povedano drugače - če je imel katerikoli Forester tvojega letnika tritočkovni centralni pas,.. je 99% vse pripravljeno.
Predvidevam da bi rad otrokov zic pripel na sredino avta?
Bo pa treba nekaj narest s tapeto na stropu; jutri lahko poslikam, kako je to narejeno pri Outbacku tega letnika. Oster nož in vroč fen.. bi morala rešit zadevo.
Mehanizem/nosilce (znajo bit enaki) ma pomojem Mlakar (če še ima tistega Legacija 1999).
Na servisih takih reči ponavadi ne vedo; morda pa presenetijo;
za tuhtanje in experimentiranje smo bolj prepuščeni sami seb;
pa smo do sedaj že marsikaj stuhtal.
Na konc bo itak treba odmaknit tapeto in poškilit v drobovje.. kaj je in kaj ni.
aja - zgornje fotke so od Gore-tovega 2003; sem pa pri letniku 1999 opazil obe varjanti - z in brez pasa. tko da bi znalo it skoz.
oz. povedano drugače - če je imel katerikoli Forester tvojega letnika tritočkovni centralni pas,.. je 99% vse pripravljeno.
Predvidevam da bi rad otrokov zic pripel na sredino avta?
Bo pa treba nekaj narest s tapeto na stropu; jutri lahko poslikam, kako je to narejeno pri Outbacku tega letnika. Oster nož in vroč fen.. bi morala rešit zadevo.
Mehanizem/nosilce (znajo bit enaki) ma pomojem Mlakar (če še ima tistega Legacija 1999).
Na servisih takih reči ponavadi ne vedo; morda pa presenetijo;
za tuhtanje in experimentiranje smo bolj prepuščeni sami seb;
pa smo do sedaj že marsikaj stuhtal.
Na konc bo itak treba odmaknit tapeto in poškilit v drobovje.. kaj je in kaj ni.
aja - zgornje fotke so od Gore-tovega 2003; sem pa pri letniku 1999 opazil obe varjanti - z in brez pasa. tko da bi znalo it skoz.
Fiat.
Brez panike.
Brez panike.
fanta, zdaj sta me pa kar presenetila...
glede sedeža si pa uganil. na sredino sedež, zraven pa boljšo polovico.
Torej najbolše da pogledam zadaj v desni kot in preverim, če je nosilec. Pol pa naprej.
@ vrecha: če se izkaže, da so stvari v smeri kot pravi gorazd, bom res potreboval pas. a to maš komplet vse: mehanizem, pas, vijaki?
Hvala obema! Javim v kratkem kako in kaj je pod tapeto.
LP
david
glede sedeža si pa uganil. na sredino sedež, zraven pa boljšo polovico.
Torej najbolše da pogledam zadaj v desni kot in preverim, če je nosilec. Pol pa naprej.
@ vrecha: če se izkaže, da so stvari v smeri kot pravi gorazd, bom res potreboval pas. a to maš komplet vse: mehanizem, pas, vijaki?
Hvala obema! Javim v kratkem kako in kaj je pod tapeto.
LP
david
Za tisto osvetlitev števca pa ni panike - najprej snemi črno plastiko okol števca, odvij števec, zadaj odklopi dva konektorja, pa boš dobil števec vn. Žarnic pa ni težko zamenjat, sej ti bo jasno kako, ko boš mel zadevo pred sabo.
Rabiš pa bele 12 Volt 5 Watt TYP W5W na katere natakneš moder kondomček od tastare žarnice (ja moder je, nism se zmotu)
Lahko si pa omisliš tud take, ki so že zelene barve, ampak jih je mal težko dobit, pa mogu boš zamenjat vse, da ne bo odstopanja v odtenku barve:
https://shop.strato.de/WebRoot/Store/Sh ... glas_s.jpg
Rabiš pa bele 12 Volt 5 Watt TYP W5W na katere natakneš moder kondomček od tastare žarnice (ja moder je, nism se zmotu)
Lahko si pa omisliš tud take, ki so že zelene barve, ampak jih je mal težko dobit, pa mogu boš zamenjat vse, da ne bo odstopanja v odtenku barve:
https://shop.strato.de/WebRoot/Store/Sh ... glas_s.jpg
jst sm odklopil airbag-a pri sovozniku, tisti v sedežu maš pod sedežem rumen konektor, pred sovoznikom moraš pa predal za rokavice dol snet in je zadaj prav tako rumen konektor,
kolk je prav ne vem
sem pa pri nakupu forija dobil airbage isklopljene by Kržič, potem sem šel do njega ker sem jih zopet hotel imeti in je blo v 3 minutah porihtano,
rodi se nov otrok in je blo treba izklopiti in sem se lotil sam ker sem predvideval da je zadeva hitro dostopna ker Kržič ni nič šraufal in računal, predvidevam pa da je bil prej odklopljen samo airbag v zicu
kolk je prav ne vem
sem pa pri nakupu forija dobil airbage isklopljene by Kržič, potem sem šel do njega ker sem jih zopet hotel imeti in je blo v 3 minutah porihtano,
rodi se nov otrok in je blo treba izklopiti in sem se lotil sam ker sem predvideval da je zadeva hitro dostopna ker Kržič ni nič šraufal in računal, predvidevam pa da je bil prej odklopljen samo airbag v zicu
ko bi bil vedež ne bil bi revež
LP DARC
LP DARC
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost