celoletne ali at gume 205x70x15 za foresterja
Kva ku*ca mate po klancu dol za bremzat???? Pa sej imaš reduktor, prestaviš v prvo ali drugo vklopiš reduktor in se pelješ po klancu navzdol brez problemov in brez bremzanja z majhno hitrostjo, ko spustiš gas, pa avto sam začne ustavljat brez drsenja.
Mislim imate avtomobile za "vola ubit" z najboljšim pogonom, izkoriščat ga pa ne znate.
Začnite uporabljati to kar vam je dano že z avtomobilom!!!
Na nobeni cesti ne včeraj ne prej nisem imel nikakršnih problemov, pa sem prevozil več kot 700km v tem vikendu po snegu in zasneženih, pa tudi ledenih cestah.
Mislim imate avtomobile za "vola ubit" z najboljšim pogonom, izkoriščat ga pa ne znate.
Začnite uporabljati to kar vam je dano že z avtomobilom!!!
Na nobeni cesti ne včeraj ne prej nisem imel nikakršnih problemov, pa sem prevozil več kot 700km v tem vikendu po snegu in zasneženih, pa tudi ledenih cestah.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- podreberek
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1120
- Kraj: Laško okolica
- Kontakt:
Sem najdu cestico na kateri sem zaupal samo bremzi in svoji glavi, saj bi bil reduktor in prva prehitra - resda imama pa bolj mestni reduktor v EJ20 l.1995nebivedu napisal/-a:Začnite uporabljati to kar vam je dano že z avtomobilom!!!.
Ja na legacy-ju je reduktor bolj za okras, na foriju pa kr lepo voziš z reduktorjem. Sem se včeraj vozil po takih cestah in terenih, da bi z bremzo naredil orenk škodo (Po klancu navzdol po cesti, na obeh straneh ceste globoke vrtače, cesta pa nagnjena še dodatno proti eni izmed vrtač. Če bi bremzal, bi se zapeljal vanjo, z reduktorjem pa lepo po cesti brez problemov.).
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- podreberek
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Zato pa pred tem že vse živo probi in boš vidu koliko se lahko zaneseš na zavoro, ker če zdrsne zdrsne bogatogost9 napisal/-a:če prideš mal prehitro v ovinek poklancu dol in po sredi ceste ti noga iz čistega avtomatizma preide na zavoro, sploh tko na začetku zime
pa še en k rine gor, ga najprej prekolneš kaj ma ravno zdej tu za počet![]()
pol pridejo šele druge stvari
To je prva stvar, ki se je moraš v subaruju (še posebej pri leonetu ali foresterju) navadit. Pri subaruju lahko med vožnjo brez problema vključiš reduktor med vožnjo. Raje vklop reduktorja, kot pa pritisk na bremzo. Na mojem foresterju pa še ABS-a nimam, tako da zato potem skoraj nič ne bremzam.gost9 napisal/-a:če prideš mal prehitro v ovinek poklancu dol in po sredi ceste ti noga iz čistega avtomatizma preide na zavoro, sploh tko na začetku zime
Res da rabiš zato prakso in kilometrino, vendar je v vsakem primeru boljše ustavljat avto z motorjem, kot pa z blokiranimi kolesi.
Primer: Greš po zasneženem klancu navzdol, vidiš voznika ki vozi navzgor, ga premetava in se mu hočeš umaknit.
Namesto zavore potegneš ročko za reduktor, gume malo zdrsnejo potem pa zagrabijo in se lepo z oprijemom in zmanjšano hitrostjo umakneš vozilu, brez da bi imel probleme z dričanjem(pri zablokiramnih kolesih). Po potrebi potem prestaviš še kako prestavo nižje in avto se sam ustavlja.
Sam sem se to navadil pri vožnjah s terencem. Tam nimaš kaj bremzat, ker je težišče višje in je še dodatna teža zaradi težjega avta, pa ponavadi imaš gor terenske gume, ki nimajo ravno dobrih karakteristih za vožnjo po snegu (razen na celem snegu, kjer zaradi velikih razmakov v profilu delujejo odlično).
Skoraj nikoli ne bremzam, ampak raje kar med vožnjo vklopim reduktor in avto sam začne zmanjševati hitrost, pa vse imaš pod nadzorom.
- podreberek
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov