Letne gume za Foresterja

Subarujev predstavnik razreda SUV
Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 24. Februar 2008, 18:42

vrecha napisal/-a:4x93 eurov
www.avtogume.com
Kater letnik pa so?
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Prispevki: 1403
Kraj: Ausard, WS
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 24. Februar 2008, 20:44

DOT pravi 5007.

perkmandeljc

Odgovor Avtor: perkmandeljc » 16. Marec 2008, 13:19

Zivjo!

Ali ima kdo kak info glede gum General Grabber UHP?

Cenovno so zelo ugodne, na žalost pa mi nobeden ne zna kaj konkretnega povedati o sami gumi.

A je kdo že kaj raziskal?

bajker
Uporabnik foruma
Prispevki: 157
Kraj: Hribi

Odgovor Avtor: bajker » 08. Maj 2008, 19:34

Gore in vrecha, a lahko povesta, kako sta kaj zadovoljna z kupljenimi gumami? Predvsem me zanima mokra cesta.

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 08. Maj 2008, 20:15

Jaz sem precej zadovoljen po 12 kkm vožnje. Sploh asfalt. Mislim da so gume precej tihe, tudi na mokrem zadovoljivo grabijo. Bomo videli kaj bo obraba rekla.
Za "teren" pa kaj pa vem ...
Po trdem so v redu, po mehkem blatu so mi šli malo lasje pokonci, se mi je zdelo da so se takoj zapacale in sem komaj ven prilezel, tako da sedaj po Sardiniji se na fini pesek nisem upal rinit, preizkusil sem pa voznjo po sipinah iz drobnih kamenčkov:
http://lmmri.fri.uni-lj.si/damjan/photo ... 07.JPG.jpg

in je šlo super. Še preveč, na enem jarku sem malo ftrgal zadnji odbijač. :oops:

Malo mi je žal da nisem nebivedujevega nasveta upošteval in vzel AT gume. Take rabim, sploh za vzhodno Turčijo in Sirijo, ki bosta padli jeseni. Tako da če bi kdo te gume imel se da kaj zmenit ...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 08. Maj 2008, 21:07

Vrecha liftkit 4cm od trailmastra za foresterja in gume 215/75/15 BFGoodrich AT pridejo skupaj 400 evrov za liftkit in 360 do 400 evrov gume.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 08. Maj 2008, 21:44

Liftkit pride kmalu.
Z Maroltom sem se zmenil za vsaj 5 cm ampak je rekel da Trailmaster tega ne dela, bo pa naredil on. Junij je planiran za ta poseg.

Gume pa kupim če te prodam oziroma ko te znucam. Je treba budget uravnovesit, da bo tudi za potovanja kaj ostalo ...
:D

Pa homologacija potem. Vsaj gume bi rad uskladil z zakonom, na liftkit tako ne upam pomisliti. Bo težka, ne?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 08. Maj 2008, 23:09

Vsak Trailmastrov liftkit je narejen specifično za znamko avtomobila in ima tuv zraven, tako da je zadeva s homologacijo brez problemov urejena.

Gume pa le kupi ko boš imel možnost, ker večina ostalih gum nima vsega kar ima AT.

Tole je opis AT gume
Feature: ShoulderLock™ technology (upper sidewall traction bars, 40% wider shoulder grooves)
Benefit: Maximized “aired-down” traction and steering control in deep dirt, mud and sand; more aggressive appearance; reduced noise; minimized hydroplaning†

Feature: Dual-tread radius with advanced profile design
Benefit: Improved stress distribution (up to 12% increase in treadlife); enhanced resistance to irregular wear; better traction†

Feature: Aggressive, high-void all-terrain tread design with interlocking tread elements, innovative siping and stabilized tread center
Benefit: Excellent traction and handling on- and off-road; improved traction; and decreased stone retention†

Feature: Three-ply polyester carcass–TriGard® construction
Benefit: Exceptional bruise resistance under the tread and in the sidewall

Feature: Two full-width steel belts
Benefit: Stiffer tread area for precise steering response and better cornering control; excellent puncture and bruise resistance†

Feature: Rim Protector
Benefit: Helps protect wheel and tire from off-road hazards, especially during aired-down driving

Feature: Dual-compound tread
Benefit: Long life and increased durability†

Feature: High-strength single strand bead construction
Benefit: Improved ride and increased bead strength†

Feature: Raised white letter and black sidewall styling
Benefit: Choice of distinctive raised white letters on one sidewall and black outline serrated branding on the other
Za moje pojme je to ena najboljših gum, s katero greš iz zasnežene gore lahko direktno v puščavo, pa se bo v obeh pogojih odlično obnesla. Sploh pa na skalah in grdem terenu, kjer so ostre skale in nizko ampak trdo grmičevje (obrobje sahare), kjer se poznajo trdi boki te gume in jo težko preluknjaš.

Glede sedanjih gum pa tole. Ko zapelješ v blato ali sipine (pesek) jih spusti na 0,8 bara ali še manj. Tako guma dobi večjo površino in se lažje čisti, pa greš po blatu in sipinah potem lažje. Problem je samo v tem, da moraš potem s sabo vozit tudi kompresor(pa ne unga za par evrov, ampak kak profi, ki se rabljeni dobijo že za 40 evrov, novi so pa okol 300)), da ko se zapelješ nazaj na trdo površino napolniš gume, da jih nebi uničil. AT zdrži tudi tok prazna vožnjo po trdem terenu zaradi ojačanih bokov (sprobano večkrat na ferozi), za ostale znamke pa nisem prepričan.

Sam imam namen vgradit tak kompresor kar pod sovoznikov sedež, zraven pa mu dodat 5 metrov cevi zato, da lahko do vsake gume pridem z njo. Pa če bo zneslo še eno majhno posodo v kateri bo par litrov zraka pri ene petih barih - že med vožnjo nafilaš posodo, potem pa lažje filaš gume, pa še če moraš kej šraufat je uporabno za nastavke (pištola za šraufanje).

Uporabniški avatar
Unikat
Član Subaru kluba
Prispevki: 1130

Odgovor Avtor: Unikat » 09. Maj 2008, 10:24

Vrecha, lahko bi odprl nov topic pa malo predstavil svoje potovanje po Sardiniji. Tudi kakšne slike bi bile dobrodošle zraven. :-)

Uporabniški avatar
vrecha
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: vrecha » 09. Maj 2008, 10:31

Nameravam.
Idej za poti in predelave je kar nekaj, tako da bo kmalu topic za to.

Samo sedaj imam huuudo gužvo v službi in bo trajala še dva tedna, tako da do takrat se ne bom lotil zadeve.

Nekaj utrinkov je pa dostopnih na moji strani: http://lmmri.fri.uni-lj.si/damjan/fun_photo.html

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 09. Maj 2008, 12:37

Kok si dal pa za strešni šotor?

Uporabniški avatar
CUNDE
Uporabnik foruma
Prispevki: 48
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Forester Turbo

Odgovor Avtor: CUNDE » 13. Maj 2008, 13:29

Zanima me, kaj menite o gumah Bridgestone ER-300 95W in Yokohama geolander G 900. Ne vem za katere bi se odločil. Baje da ful hvalijo Bridgestone, Yokohama pa je original za ta avto ? Dimenzija je 215/60/16

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 18. Februar 2009, 10:39

Vprašanje - glede na večjo ponudbo in nižje cene + večjo izbiro 4×4 profilov... a bi bilo za dat na forija 03+ namesto 215/60/16 dimenzijo 215/65/16. Po podatkih naj bi bilo vse skupaj višje za 2.7% kaj menite :?:

A ste ostali kupovali bolj krampaste gume a ste se poslužili gum za navadna vozila :?:

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6617
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 18. Februar 2009, 10:51

Če ne bo drsalo.. je načeloma ok;
legalno pa ne bo;

---edit
4x4 profile jaz na tvojem mestu nebi kupoval; edino če se mislita selit na Veliko planino...
99% časa se voziš po cesti,... in potrebuješ oprijem predvsem tam (tudi na mokri cesti);
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
BMW_rok
Uporabnik foruma
Prispevki: 838
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: BMW_rok » 18. Februar 2009, 11:22

V dimenziji 215/60/16 ni ravno najbolj obsežna izbira, jaz že nekaj časa gledam kaj bi vzel, odločam se pa med:

Dunlop SP Sport Fast Response
Good Year Excellence
Nokian Z
Nokian V
Bridgestone Turanza ER300

Ima kdo izkušnje s katerimi od teh gum?
95% of Subaru vehicles built in the last 10 years are still on the road.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost