Subarujev predstavnik razreda SUV
-
nebivedu
- Moderator
- Prispevki: 8750
- Kraj: Črnuče
Odgovor
Avtor: nebivedu » 27. September 2006, 17:46
karel napisal/-a:Da ne boste preveč fantazirali kako in kaj:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight=
Pa še nekaj glede Kayabe tudi prepisano iz a.com-a,
avtor Gorazd
Vuga ob demontaži amort. pregleda še komplet podvozje; po besedah mojstra V. imamo na subarujih original Kayabo; in ker on zastopa in montira Kayabo, ti stari amortizer (notranjost) zamenja s... Kayabo vendar! Smile na moje vprašanje: kaka je razlika med obnovljeno (kayabo) in novim amortiz. je reku "praktično nobene; ti maš le dolgočasno črno pobervano ohišje" (ohišje ostane isto, le prešmergla ga in poštriha).
Mislim da sedaj veste vse

Karli, jst imam twin tube EXCEL-G. Plinski z dodatnim polnjenjem. Dal sem za komad 15.600 sit.
Patented valving plus pressurized nitrogen gas.
Gives excellent ride comfort and reduces the aeration (foaming) common in ordinary shocks.
http://www.kayaba.co.uk/kayabaeurope/im ... series.jpg
Tisti, ki jih Vuga montira so pa že tko full poceni, ker so navadni enocevni - novi so okol 10.000 sit, vuga pa računa 8.000. Turnšek pa računa okol 12.000 za obnovo. Tko da jst še vedno prsegam na KYB twin tube EXCEL-G nove blažilce.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
-
karel
- Subaru Leone RX
- Prispevki: 5060
- Kraj: zg.Savinjska
Odgovor
Avtor: karel » 27. September 2006, 18:20
Nebivedu ti si očitno nekaj pozabil,da tam kjer se ti voziš
gozdarček niti v sanjah ne bo zašel z svojim Forijem,tako
da bo zanj najboljša in hkrati najcenejša verzija pri mojstru Vugi.
Ali pač narobe mislim

"If in doubt,flat out"
Colin McRae
-
nebivedu
- Moderator
Odgovor
Avtor: nebivedu » 27. September 2006, 21:36
No ja sej ima možnost dokupit liftkit za 140.000 sit.
dobi pa 4x trailmaster amortizerji(garancija 60 mesecev)
kompleten liftkit za foresterja, ki dvigne avto za okol 10cm.
Pol pa mislim, da se bo tut on brez problemov vozil tam kot jaz.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
-
subi92
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 7945
- Kraj: Kamnik
Odgovor
Avtor: subi92 » 27. September 2006, 22:29
nebivedu, avti ki so za terene ki jih ti prevoziš (ali pa jest včer ko sem zjebal bulbar) nekak niso za avte nad 1.8mio... to je bolj za naše rakete, ki so z eno nogo že v delih

-
nebivedu
- Moderator
Odgovor
Avtor: nebivedu » 28. September 2006, 07:05
subi92 napisal/-a:nebivedu, avti ki so za terene ki jih ti prevoziš (ali pa jest včer ko sem zjebal bulbar) nekak niso za avte nad 1.8mio... to je bolj za naše rakete, ki so z eno nogo že v delih

To jst čist vem, samo če enkrat kupiš nove amortizerje imaš potem kr dost dolgo časa mir.
-
gozdarček
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 329
- Kraj: Tuhinj
Odgovor
Avtor: gozdarček » 28. September 2006, 08:40
No sem se napol odločil mal bomo pa še zvečer podebatiral.
Glede na to da sem tko al tko računal da bo obnova 30.000 bom verjetno kar dva nova vzel pa še mehankarju, ki ima že tko al tko mal cajta bom malo letanja prišparal in mislim da bo vesel in hitr naredu.
Drgač pa dečki in deklice hvala za mnenja in pomoč se vidmo zvečer na Kawi
ko bi bil vedež ne bil bi revež
LP DARC
-
gozdarček
- Uporabnik foruma
Odgovor
Avtor: gozdarček » 28. September 2006, 09:11
Nebivedu evo zdele sem klical na Saming in hočjo 25.000 za kos, bom še malo preveril naokoli če je kje cenej.
LP DARC
-
TORA! TORA! TORA!
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 1144
- Kraj: Zraven soseda
Odgovor
Avtor: TORA! TORA! TORA! » 28. September 2006, 10:02
sej zato pa poklič trgoavto.....jest sm dal namest 12k za enga 6k...sicr ni plinski, pa ni glih kakšna huda firma ...je pa nov
-
gorazd0
- Nasankal reveža :)
- Prispevki: 6619
- Kraj: Ljubljana
Odgovor
Avtor: gorazd0 » 28. September 2006, 10:08
Glede na to, da Vuga tudi prodaja (in vgrajuje) KYB-o.. se ga v vsakem primeru splača poklicat.
Narediš en lep izletek v NG; je pa res, da te zna priti precej drago - sploh če bo novopečena boljša polovica želela it v šoping čez mejo...
Fiat.
Brez panike.
-
gozdarček
- Uporabnik foruma
Odgovor
Avtor: gozdarček » 28. September 2006, 12:36
Tkole je situacija-VUGA-novih nima, TRGOAVTO za subaruje nima ker ma samo AL-KO amortizerje ki za subaru ne dela nič, tko da bo Saming pel z 10% popusta na keš, mam pa en problem, mehankar mi je reku da rabim tud ''udarne gume'' in pa nekakšen ''meh'', kako je s temi rečmi a ma kdo kakšen info-namreč v Saming-u tega ne držijo tko da bom za vsak slučaj še Kržiča preveril kako je s tem-
a mi lahko kdo kej več predlaga pa če ma kdo kak info kolk kej to košta???
LP DARC
-
gozdarček
- Uporabnik foruma
Odgovor
Avtor: gozdarček » 28. September 2006, 12:38
Ah ja VUGO sem klical prav da mi da lahko datum najprej za 23.10. kar je mal dolga je pa res da bi blo relativno pocen prav da obnova po kosu 6000 SIT vse skupaj cca 18.000 ni pa nič omenjal udarnih gum in mehov???
LP DARC
-
nebivedu
- Moderator
Odgovor
Avtor: nebivedu » 28. September 2006, 13:02
Pri kayabi dobiš vse te gumice zraven. In to jih dobiš še kakšno dodatno zraven - jst sm dobil pri vsakem amortizerju po eno dodatno zraven, poleg dvehm ki jih moraš zmontirat na amortizer.
Te gumice so za tam koder se privijači amortizer, ena za spodaj in druga na vrh nosilca, da ti amortizer ne ropota, ko v kako luknjo zapelješ.
-
gozdarček
- Uporabnik foruma
Odgovor
Avtor: gozdarček » 28. September 2006, 13:24
ja tkole sem spet z mehanikom govoru in prav da rab odbojne gume upam da govoriš o tem, je pa druga pi..arija in sicer to da če menjam amortizerje ki so original samonastavljivi potem so pa fedri prešvoh za te amortizerje in moram še fedre menjat kar je pa dodatnih cca 40.000 SIT in poglej poglej kar naenkrat pristanem na 50+40-delo10 in sem kar na enkrat na 100K SIT + zato da zrihtam zadnji konc al pa damo obnovit in me vse skupaj pride recimo cca 40.000 SIT tko da zdej sem pa v dilemi.
Mehankar mi prav da nej ga ne serjem ker bom mogu pol avta zamenjat in da nej dam lepo obnovit oziroma bo on vse porihtal za normalno ceno
TKO DA ??????
LP DARC
-
nebivedu
- Moderator
Odgovor
Avtor: nebivedu » 28. September 2006, 13:39
In kake imaš ti to samonastavljive amortizerje? Kako se pa nastavljajo?
Očitno eni mehaniki nimajo pojma, pa bi vse naredili, samo da zaslužijo.
Feroze so imele nastavljive amortizerje - na vsakem amortizerju še elektromotor, ki je obračal vijak in s tem nastavljal trdnost blažilca. Ti takih sigurno nimaš, torej je čisto vseeno, če zamenjaš in daš nove blažilce ali pa obnovljene not.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov