Problem z daljincem

Subarujev predstavnik razreda SUV
Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 05. Oktober 2006, 00:13

bajker
Uporabnik foruma
Prispevki: 157
Kraj: Hribi

Odgovor Avtor: bajker » 05. Oktober 2006, 19:48

TORA! TORA! TORA! napisal/-a:kolk so pa že stare baterijce?...ker načeloma se zadeve mnejajo na 2 leti, zdržijo pa max. 5 let
Baterijo sem menjal marca letos, torej to sigurno ni to.

gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 955
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 06. Februar 2007, 06:50

Ko sem na začetku te teme odgovoril, da se mi občasno pojavljajo težave, sem imel še prejšnjega konjiča.

Že kakšna dva meseca se mi to dogaja tudi pri sedanjem. Enkrat sem bil ravno službeno v stavbi za Marucljem. Pa se odpravim tja in mi Matevž pove, da je za njihovo stavbo povsem normalno, da daljinci in alami ne delujejo ok. Očitno neko radio valovanje. No, ker živim na vasi, dvomim, da je kaj takšnega tudi pri meni. Ker sem opazil težave takrat, ko je bil ključ mrzel, sem najprej zamenjal baterijo.
A glej zlomka - imam občutek, da je še slabše in sedaj kar pogosto odklepam na roko.
Kot je bilo napisano prej - avto s karakterjem. Ob priliki bom zadevo odprl in jo očistil, kaj pa vem, kje je prejšnja lastnica vse imela te ključe :D

bajker
Uporabnik foruma
Prispevki: 157
Kraj: Hribi

Odgovor Avtor: bajker » 06. Februar 2007, 08:05

No, pri meni pa je novega to, da se je zadeva stabilizirala in že precej časa mi ni bilo treba odpirati na roke. No, kot je rekel Iztok, avto s karakterjem :-) .

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 06. Februar 2007, 08:31

Sam sem prejle razdrl vse - prafaktorjev :D

Vse sem očistil z alkoholom in zaprl. Baterija je nova. Prvi poskus je uspel. Kako bo naprej, pa bomo videli.

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 06. Februar 2007, 09:51

Jest mislim da je problem tipka :!: , ko pride umazanija med stične ploskvije stikala ta ne deluje več kot je treba-podobno kot pri kakem sony ericsonu s srednjo tipko..., Gore to kar si naredu je že korak k izboljšanju tipke pa žal ne moreš podret - bolje zamenjat tipko.

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 06. Februar 2007, 10:24

Nisem toliko mojster, da bi razdrl ali zamenjal tipko, ker je kar pripopana na tistem tiskanjem vezju. To je pa za večje mojstre :shock:

Ali se tipko lahko zamenja? Mogoče to kdo počne. Prava tipka se skriva pod tisto plastično (plastična ima spodaj seveda še gumo, potem pa je na tiskanjem vezju tipka, ki zgoraj izgleda lepa, kontakt je pa spodaj :twisted: ).

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 06. Februar 2007, 10:54

Če lahko podreš do vezja je super, treba je odlotat staro tipko oz. prej vzet mere tipke in it v npr. IC elektronika, Delko itd... pa se jo zamenja.
Pred tem pa se preventivno tipko preiskusi s merilcem - da ne bi bilo nepotrebnega dela :-)

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 06. Februar 2007, 11:01

Toliko mojster pa nisem. Če kdo to počne, naj pove, da poskusimo. Jaz pridem na želeno mesto, grem tudi po tipko ... :D plačam pivo.

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 06. Februar 2007, 11:36

V četrtek bom na kawi v Šmarci, prid z razdrtim pa pomeriva če je kontakt OK in zmerim tipko glede velikosti.

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 10. Februar 2007, 16:33

Subi92 - hvala za ponujeno pomoč.

Žal pa sem prejle analiziral dve najbolj moteči zadevi mojega konjička.

Prva je seveda HVAC (climatic control) - opravil sem Subarujevo diagnostiko, pa je videti vse ok. Včeraj sem bil na testni vožnji (ki je bila ravno v moji neposredni bližini) in sem takoj opazil, da Forester letnik 2006 nima teh težav.
Druga težava pa je ta nesrečni ključ - pravzaprav odpiranje s katerim imamo nekateri občasno težave. Jaz v zadnjih dneh zelo pogosto. In ker ročno modernih avtomobilov ne moreš zakleniti le z uporabo ključavnice (prej moraš pri odprtih vrati pritisniti na gumb za Lock na vratih), je to še bolj nerodno kot se sliši. Ko sem k zadevi pristopil tako, da sem preizkusil še rezervni ključ, sem opazil tole - če ne dela, potem ne dela nobeden, če zagrabi, pa dela tako originalni kot rezervni. Kar pomeni, da ni težava v ključu (torej je bila menjava baterije nepotrebna), pač pa verjetno v modulu.
Če bi živel kje v mestu, bi še pomislil na kakšne motnje, v Vukojebinah pa ni ovir - še Mobitel komaj lovi :D

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 10. Februar 2007, 21:52

Heh drugič pa povej za rezervni ključ :D kaj pa sm vedu da ga nima bivši lastnik še v žepu in čaka priložnost :lol:
Zadnjič spremenil subi92, dne 11. Februar 2007, 10:16, skupaj popravljeno 1 krat.

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 11. Februar 2007, 07:24

subi92 napisal/-a:Heh drugič pa povej za rezrevni ključ :D kaj pa sm vedu da ga nima bovši lastnik še v žepu in čaka priložnost :lol:
Šele sedaj, ko se mi to pogosto dogaja, sem izbrskal rezervni ključ in zadevo preizkusil. In ker prvič ni delovalo, sem za vsak slučaj še tja vstavil novo baterijo :zjz

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov