Forester by kamsedlo
Imam dve vprašanji v zvezi z mojim foresterjem :
1) Sedaj so gor originalne gume Yokohama geolandar G95 225-55-17 M+S, kao celoletne. Zanima me, če so te gume dobre za sneg, ali bi moral nabavit prov zimske ?
2) Kje bi se dalo nabavit stranske ( vratne ) okrasne oz. zaščitne letve (forester MY 09-11 ). Bo treba dobit kar ponaredke - če seveda sploh že obstajajo.
Original majo sam " zlate " - cena Interservis cca 400 EUR.
Hvala za odgovore.
1) Sedaj so gor originalne gume Yokohama geolandar G95 225-55-17 M+S, kao celoletne. Zanima me, če so te gume dobre za sneg, ali bi moral nabavit prov zimske ?
2) Kje bi se dalo nabavit stranske ( vratne ) okrasne oz. zaščitne letve (forester MY 09-11 ). Bo treba dobit kar ponaredke - če seveda sploh že obstajajo.
Original majo sam " zlate " - cena Interservis cca 400 EUR.
Hvala za odgovore.
M+S ni dost. more bit se znakec snezinke zgoro gor.
http://www.tirerack.com/images/winter/p ... wflake.gif
takle.
http://www.tirerack.com/images/winter/p ... wflake.gif
takle.
sapere aude
In kakšna oznaka na tejlegorazd0 napisal/-a: bohve kakšna oznaka bo 2030...
http://www.jonco48.com/blog/Wooden_20tire.jpg
To ni ravno novo. Problem je bil v tem, da za M+S oznako ni bilo nekih zavezujočih standardov in so Kitajci limali oznako na praktično vse, tudi na plastične letne gume. Ali gume res ustrezajo oznaki, ni preverjal nihče.gorazd0 napisal/-a:Ravno 2 dni nazaj sem poslušal po radiju.. da imajo (po novem?) zimske - sneg pa to - še ta hrib s snežinko gor;
vsako leto neki novga.. bohve kakšna oznaka bo 2030...
Zato so resni gumarji uvedli nov standard, označen s snežinko in hribi. Da si guma zasluži to oznako, mora dejansko prestati neke teste.
Zato v zimskem smislu M+S danes ne pomeni ničesar, merodajna je edino snežinka. Žal naš zakonodajalec o tem seveda ničesar ne ve. Pa je samo par klikov stran na wikipedii.
Omenjeno je bilo tudi, da bo od jeseni naslednjega leta morajo biti na vsaki novi gumi tudi lastnosti, ki jih ta guma dosega po testih (hrup,obraba, lastnosti po mokrem, snegu,.....) samo nisem razumel ali bodo ti podatki na nalepki ali bodo oddtisnjeni v gumi.gorazd0 napisal/-a:Ravno 2 dni nazaj sem poslušal po radiju.. da imajo (po novem?) zimske - sneg pa to - še ta hrib s snežinko gor;
vsako leto neki novga.. bohve kakšna oznaka bo 2030...
Go Westy, go!
Evo nekoliko opisa druženja po 5 mesecih s foresterjem :
Zaenkrat vse dela tip-top, poraba zelo všečna ( mešana vožnja 6,37l ),tudi s prihodom hladnejših dni se praktično ni nič povečala.
Opaženih par manjših " napak " :
- s prihodom mraza so se pojavili črički na armaturki - mislim da je kriva plastika
- če so v vozilu 4 osebe so šipe na zadnjih stranskih vratih popolnoma zarosene in jih s prižgano klimo ni moč posušiti
- drži tudi, da če vozilo parkiraš nekoliko " zategnjeno ", ne moreš zapreti prtljažnih vrat - o tem je že bilo nekaj napisanga
( vzvodna togost, ipd ).
Se pa tolk dobr pelješ, da te malenkosti itak spregledaš.
Lp
Zaenkrat vse dela tip-top, poraba zelo všečna ( mešana vožnja 6,37l ),tudi s prihodom hladnejših dni se praktično ni nič povečala.
- s prihodom mraza so se pojavili črički na armaturki - mislim da je kriva plastika
- če so v vozilu 4 osebe so šipe na zadnjih stranskih vratih popolnoma zarosene in jih s prižgano klimo ni moč posušiti
- drži tudi, da če vozilo parkiraš nekoliko " zategnjeno ", ne moreš zapreti prtljažnih vrat - o tem je že bilo nekaj napisanga
( vzvodna togost, ipd ).
Se pa tolk dobr pelješ, da te malenkosti itak spregledaš.
Lp
Evo jaz imam isto - čim je pod -1 °C, se pojavijo črički v desnem delu armature. Me pa ne moti preveč. Samo nisem tega navajen iz Volvota in Honde. Tega tam ni bilo (škripanje se je pojavilo šele pri cca -17°C ).kamsedlo napisal/-a:Evo nekoliko opisa druženja po 5 mesecih s foresterjem :
Lp
Vse ostalo je super. Edino ogrel bi se lahko hitreje. Modra lučka za mrzel motor mi sveti skoraj 15 min.
Za rošenje šip je pa najboljše, če pustiš eno od šip ali dve minimalno odprti - cca 1cm, pa bo bolje.
Jaz imam isto porabo od 6.0 do 6.3, pa imam veliko mestne vožnje. Super.
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov