Forester Turbo l.98 sami problemi
Re: Forester Turbo l.98 sami problemi
Aja, stara mašina se prodaja po kosih, praktično je delujoča, ker se je avto pirpeljal na servis.
Vsi napenjalci, vodna pumpa, glavni jermen imajo po 40.000 km. Zamenjani so vsi semeringi. Turbina je odlična, kompresor klime itd. 3 celindri so še ok verjetno.
Če kdo kaj rabi, naj pove, prodam ugodno ker nimam kaj delati s tem.
Vsi napenjalci, vodna pumpa, glavni jermen imajo po 40.000 km. Zamenjani so vsi semeringi. Turbina je odlična, kompresor klime itd. 3 celindri so še ok verjetno.
Če kdo kaj rabi, naj pove, prodam ugodno ker nimam kaj delati s tem.
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
Lepo da si ga končno zrihtu, sedaj pa "lepo ravnaj" z novo mašino da ne bo spet kakšnih večjih problemov.
Če greš pa še enkrat prebrat moj post boš pa videl da nisem tako napisal kot si ti rekel, da je za vse kriv plin:
Lp
Če greš pa še enkrat prebrat moj post boš pa videl da nisem tako napisal kot si ti rekel, da je za vse kriv plin:
Lp
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...
No, da se še malo javim.
Foresterja sem prodal, in kupil Toyota LC, 3.0, D-4D, letnik 2002.
Tako da nisem več Subarujevc, ampak mi ni žal
Ker avto je top, za mene ni primerjave s Foresterjem, in bi mogla biti to že prva zadeva kar bi moral kupiti, za to kar rabim jaz.
http://shrani.si/f/2M/bx/sF13sWP/2013-02-21-451.jpg
Foresterja sem prodal, in kupil Toyota LC, 3.0, D-4D, letnik 2002.
Tako da nisem več Subarujevc, ampak mi ni žal
Ker avto je top, za mene ni primerjave s Foresterjem, in bi mogla biti to že prva zadeva kar bi moral kupiti, za to kar rabim jaz.
http://shrani.si/f/2M/bx/sF13sWP/2013-02-21-451.jpg
Tudi sam imam LC KZJ95 letnik 1998 in mi dela bp in ga nočem zamenjati z novim ne glede na to, da bi finančno to zmogel. Daj gor še jeklene obroče 16 col z gumami 215/80/16 in potem te sneg težko ustavi. Ne bos pa driftal z njim. Sam imam še vse 4 verige ojačane za na teren in z njimi grem tudi po ledenih terenih, ko je to nujno.
Impreza Sti 08
jasno, ampak zdaj si nabavil terenca s 60+ letno tradicijo.
to je vendarle avto iz drugega razreda.
no, ampak če verjameš ta novim reklamam za Foresterja 2013-14
baje zleze po istih klancih etc. ...
in sta že po marsičem primerljiva ;
to je vendarle avto iz drugega razreda.
no, ampak če verjameš ta novim reklamam za Foresterja 2013-14
baje zleze po istih klancih etc. ...
in sta že po marsičem primerljiva ;
blind books - poetry wagon
Meni je najbolj važna vleka težke prikolice po asfaltu.
Ampak danes sem se šel malo offroad po snegu.
Kar se mi je pripetilo:
obstal sem v luknji, vklopil sem reduktor (sredinska zapora diffa)in ker ni nič pomagalo, sem zavrtel še za gumbek za zaporo zadnjega diffa. Po temu, sta se vrteli sprednja leva in zadnja desna guma. Ven nisem prišel.
Potem sem vse izklopil in pač vrtel volan kot zmešan in dajal gas pa sem zlezel ven.
Ampak če je to zapora zadnjega diferenciala ali se ne bi mogli vrteti obe zadnji gumi ?
PA zanima me še, ali lahko vrtim volan z reduktorjem in zaporo zadnjega difa ali ne ?
Lahko mi malo razložite te zadeve, ker imam prvič to v avtomobilu
Ampak danes sem se šel malo offroad po snegu.
Kar se mi je pripetilo:
obstal sem v luknji, vklopil sem reduktor (sredinska zapora diffa)in ker ni nič pomagalo, sem zavrtel še za gumbek za zaporo zadnjega diffa. Po temu, sta se vrteli sprednja leva in zadnja desna guma. Ven nisem prišel.
Potem sem vse izklopil in pač vrtel volan kot zmešan in dajal gas pa sem zlezel ven.
Ampak če je to zapora zadnjega diferenciala ali se ne bi mogli vrteti obe zadnji gumi ?
PA zanima me še, ali lahko vrtim volan z reduktorjem in zaporo zadnjega difa ali ne ?
Lahko mi malo razložite te zadeve, ker imam prvič to v avtomobilu
Mogoče imaš le delno zaporo zadnjega diferencijala.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4463
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Na 'mehki' podlagi (sneg, blato, trava, pesek, makadam, ...) lahko. Na asfaltu pa raje ne.Žiga napisal/-a: PA zanima me še, ali lahko vrtim volan z reduktorjem in zaporo zadnjega difa ali ne ?
D.
Če si vklopil zadnjo zaporo in se je vrtelo samo eno kolo, pomeni, da zapora ne dela. Mogoče jo je treba očistiti in namazati, lahko je zarustana, mogoče pa je cevka za vakum prekinjena ali pa kaka žica prekinjena in ga ne vklopi.
Kontaktiraj uporabnika Vrecha iz tega foruma, on je imel podoben avto in vem, da se je z zaporami tudi kr dost ukvarjal, ker če je dolgo ne uporabljaš zarusta in ne dela ravno takrat, ko je to najbolj potrebno.
Pa ne primerjaj foresterja z landcruiserjem. Ni primerjave. Prvi je osebni avto za na cesto in kak makadam, drugi pa je terenec, ki mu vožnja po avtocestah škodi, na makadamu in luknjastih cestah je pa doma.
Me pa zanima koliko časa ti bo toyota zdržala, glede na to, da imaš stalne relacije po avtocestah. Za moje pojme ne prav dolgo, mogoče celo manj kot forester.
Za to kar ti počneš, potrebuješ avto brez turbine in z dovolj navora - bi rekel da bi bil outback ali pa kakšen drug karavan z 2.5 ali večjo mašino bolj primeren za vleko težke prikolice po avtocestah kot pa LC. Še posebej, če voziš 130km/h ali več (konstantna hitrost 130km/h in več škodi LC-jkam - avto ni primeren za premagovanje velikih hitrosti, ampak za premagovanje drugačnih ovir kot je hitrost).
Kontaktiraj uporabnika Vrecha iz tega foruma, on je imel podoben avto in vem, da se je z zaporami tudi kr dost ukvarjal, ker če je dolgo ne uporabljaš zarusta in ne dela ravno takrat, ko je to najbolj potrebno.
Pa ne primerjaj foresterja z landcruiserjem. Ni primerjave. Prvi je osebni avto za na cesto in kak makadam, drugi pa je terenec, ki mu vožnja po avtocestah škodi, na makadamu in luknjastih cestah je pa doma.
Me pa zanima koliko časa ti bo toyota zdržala, glede na to, da imaš stalne relacije po avtocestah. Za moje pojme ne prav dolgo, mogoče celo manj kot forester.
Za to kar ti počneš, potrebuješ avto brez turbine in z dovolj navora - bi rekel da bi bil outback ali pa kakšen drug karavan z 2.5 ali večjo mašino bolj primeren za vleko težke prikolice po avtocestah kot pa LC. Še posebej, če voziš 130km/h ali več (konstantna hitrost 130km/h in več škodi LC-jkam - avto ni primeren za premagovanje velikih hitrosti, ampak za premagovanje drugačnih ovir kot je hitrost).
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Ja verjetno se ni nikoli uporabljal in je kaj zarustalo, ker mi rdeča lučka utripa, abs se izklopi, ampak rdeča lučka bi morala svetiti, to pomeni da je zaklenjeno.
Noben Subaru homologirano ne more vleči 2 tone, razen Forester Diesel.
Tako da sem z vsakim drugim v prekršku.
Toyota pa ima homologirano 2,8 t. Avto je naraejen za vlačiti stvari okoli. Turbina pa nima veze s tem, kaj avto lahko vleče, tudi naš MAN ima turbino.
Pa s tako prikolico se ne smeš voziti več kot 100 (ponavadi se vozim 90), ker so taki predpisi. Tako da to ni problem.
Noben Subaru homologirano ne more vleči 2 tone, razen Forester Diesel.
Tako da sem z vsakim drugim v prekršku.
Toyota pa ima homologirano 2,8 t. Avto je naraejen za vlačiti stvari okoli. Turbina pa nima veze s tem, kaj avto lahko vleče, tudi naš MAN ima turbino.
Pa s tako prikolico se ne smeš voziti več kot 100 (ponavadi se vozim 90), ker so taki predpisi. Tako da to ni problem.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Mislim, da je pri nas (še vedno) splošna omejitev za prikolice 80 km/h.Žiga napisal/-a:Pa s tako prikolico se ne smeš voziti več kot 100 (ponavadi se vozim 90), ker so taki predpisi. Tako da to ni problem.
D.
Če ma avto abs lahko 100kmh.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Poznaš morda zakonsko podlago za to?klemz napisal/-a:Če ma avto abs lahko 100kmh.
Ko sem jaz delal 'E k B' izpit, tega še ni bilo.
D.
Sej pravim 90, pa je realno malo čez 80 pa je ok.
Zadnja blokada pri LC-ju je potrebno vključiti pravilno. Ko obrneš gumb na levi strani malo spodaj, začne najprej utripati lučka za blokado (rdeča). Toda pred tem mora avtomobil mirovati, stišneš sklopko, vključiš gumb za blokado in sklopko počasi spustiš. Deluje samo v reducirani prestavi. Torej moraš se pred tem vključiti reduktor in vključiti se mora stredinska blokada (rumena lučka). Ko imaš v nevtralni prestavi, počasi spustiš sklopko. Daš v prvo in lepo nežno spelješ, da se štift lepo uleže v utor. Ko se blokada vključi, se rdeča lučka stalno vključi (ne utripa več). Ne smeš takoj polno po gasu. Po navodilih, naj bi se zadnja blokada, ki je 100% uporabljala samo za izvleči vozilo iz težke situacije in potem se je mora takoj izključiti.
Moraš jo tudi dokaj redno uporabljati sicer rada nagaja. Pri meni dela še vedno kot nova, pa jo nisem do sedaj še nič vzdrževal, jo pa dokaj redno uporabim, če je ne potrebujem zaradi terena, jo pa vsaj preizkusim.
Moraš jo tudi dokaj redno uporabljati sicer rada nagaja. Pri meni dela še vedno kot nova, pa jo nisem do sedaj še nič vzdrževal, jo pa dokaj redno uporabim, če je ne potrebujem zaradi terena, jo pa vsaj preizkusim.
Impreza Sti 08
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost