aleks napisal/-a:kdaj se sploh šteje če je pregled preventivni? kaj pa če preventivni pregled opraviš brez hib? tehničnega lahko greš opravit en mesec pred potekom registracije. a moraš prit na preventivni torej prej kot 30 dni pred potekom registracije? jaz sem šel 28 dni pred pretekom, pa ni bil nič "preventivni". sicer odkar mam forija, še nisem opravil tehničnega iz prve. ampak vedno je bila kaka malenkost, sem bil naslednji dan ali maksimalno čez dva dni nazaj. letos sem šel prej, in kot nalašč so me kolosalno poflodrali. avto je bil na stezi 20 minut, dvakrat na hidravliki, dvakrat na bremzah (pa nimajo koleščkov za testiranje awd vozil) ... med drugim je en od preglednikov zavrtel štarter medtem ko je motor tekel ... ne bi govoril. ko vidjo enga bogega klošarja z avtom iz prejšnjega stoletja stat pred pregledi, si kar roke manejo, " ... temu ga bomo pa danes uvalili, ane?". naslednji z novejšim kangujem, ki je bil na stezi za mano, ni bil not niti 10 minut. potem mi pa preglednik naklada, kako še dobro da se nisem ubil in podobne oslarije, a avto se pelje kot po tračnicah. roke jaz z montirnim železom niti za dva milimetra ne zmaknem, preglednik pa naklada da pleše 3 centimetre naprej in nazaj (kar po mojem sploh ni možno, tudi če v gumici ne bi bilo več ama nič gume). v ljubljani in okolici je v glavnem katastrofa glede tega. če mate starejši avto, nikar na škofljico na tehnični. pa na interservisu na letališki tudi ničesar ne spregledajo, na nardiš, pa če si mu nevesta.
Zamenjaj tehnične preglede. Jaz k takim debilom sploh hodil nebi. Poleg tega pa nimaš kaj delat na stezi, ki ni za AWD. Pol boš pa jamral, da ti vse odpoveduje, ker ti na tehničnem avto zategnejo, visko kr žvižga, diferenciali pa jokajo. In pol je vedno subaru kriv, da teb crkuje.
Sam hodim na tehnične tako, da prej pokličem, če imajo frej in ko pridem se možakar bolj podrobno spusti v avto in ga pregleda in napiše spisek, kaj on misli, da ni dobro in da je potrebno popravit.
Ampak do sedaj se mi s subarujem še ni zgodilo, da tehničnega nebi naredil.