Zadnje vzdolžne roke - prednji bušing

Subarujev predstavnik razreda SUV
Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8750
Kraj: Črnuče

Re: Zadnje vzdolžne roke - prednji bušing

Odgovor Avtor: nebivedu » 06. Julij 2016, 20:48

aleks napisal/-a:kdaj se sploh šteje če je pregled preventivni? kaj pa če preventivni pregled opraviš brez hib? tehničnega lahko greš opravit en mesec pred potekom registracije. a moraš prit na preventivni torej prej kot 30 dni pred potekom registracije? jaz sem šel 28 dni pred pretekom, pa ni bil nič "preventivni". sicer odkar mam forija, še nisem opravil tehničnega iz prve. ampak vedno je bila kaka malenkost, sem bil naslednji dan ali maksimalno čez dva dni nazaj. letos sem šel prej, in kot nalašč so me kolosalno poflodrali. avto je bil na stezi 20 minut, dvakrat na hidravliki, dvakrat na bremzah (pa nimajo koleščkov za testiranje awd vozil) ... med drugim je en od preglednikov zavrtel štarter medtem ko je motor tekel ... ne bi govoril. ko vidjo enga bogega klošarja z avtom iz prejšnjega stoletja stat pred pregledi, si kar roke manejo, " ... temu ga bomo pa danes uvalili, ane?". naslednji z novejšim kangujem, ki je bil na stezi za mano, ni bil not niti 10 minut. potem mi pa preglednik naklada, kako še dobro da se nisem ubil in podobne oslarije, a avto se pelje kot po tračnicah. roke jaz z montirnim železom niti za dva milimetra ne zmaknem, preglednik pa naklada da pleše 3 centimetre naprej in nazaj (kar po mojem sploh ni možno, tudi če v gumici ne bi bilo več ama nič gume). v ljubljani in okolici je v glavnem katastrofa glede tega. če mate starejši avto, nikar na škofljico na tehnični. pa na interservisu na letališki tudi ničesar ne spregledajo, na nardiš, pa če si mu nevesta.

Zamenjaj tehnične preglede. Jaz k takim debilom sploh hodil nebi. Poleg tega pa nimaš kaj delat na stezi, ki ni za AWD. Pol boš pa jamral, da ti vse odpoveduje, ker ti na tehničnem avto zategnejo, visko kr žvižga, diferenciali pa jokajo. In pol je vedno subaru kriv, da teb crkuje.

Sam hodim na tehnične tako, da prej pokličem, če imajo frej in ko pridem se možakar bolj podrobno spusti v avto in ga pregleda in napiše spisek, kaj on misli, da ni dobro in da je potrebno popravit.

Ampak do sedaj se mi s subarujem še ni zgodilo, da tehničnega nebi naredil.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

pero112
Član Subaru kluba
Prispevki: 682
Kraj: Lavrica

Odgovor Avtor: pero112 » 06. Julij 2016, 22:31

Ja res je to; ko grem na tehnični jih vsakič opozorim, da je AWD. Jaz sem že sredi tehničnega pregleda prekinil in jih po hitrem postopku nagnal ven iz avta, ker niso znali delati. Pol mi je hotel pa še računati. HALO.

Še za v vednost; kdor se spomni VW Coutry 4x4 (serija II) imel ga je naš sorodnik in njemu so plačali zadnji diferencial (avto je bil cca 35000 mark, diferencial z delom pa cca 12000 mark). Zajebali na tehničnem pregledu, kljub temu, da jih je opozoril. Res pa je, da je bilo to pred 1990 letom.

aleks
Uporabnik foruma
Prispevki: 2574
Kraj: Ravno Brdo

Odgovor Avtor: aleks » 07. Julij 2016, 07:05

danci1973 napisal/-a:
aleks napisal/-a: v ljubljani in okolici je v glavnem katastrofa glede tega. če mate starejši avto, nikar na škofljico na tehnični. pa na interservisu na letališki tudi ničesar ne spregledajo, na nardiš, pa če si mu nevesta.
Saj to je vendar smisel tehničnih pregledov in prav je, da ničesar ne spregledajo in da ne spuščajo tehnično vprašljivih in potencialno nevarnih avtov...
žal pač ni za vse udeležence enake obravnave. dejstvo je, da jih morajo toliko in toliko zmetat, da lahko spustijo tudi kakega, ki sicer ne bi smel na cesto. če bi šli vse avte tako gledat, jih cirka ena tretjina, ki so na cesti, ne bi smela tam bit. med njimi so tudi taki, ki sploh ne rabijo na tehnični pregled (zaradi "mladosti" letnika). ko se malo voziš okrog, vidiš vse sorte. od ciganskih kombijev in poltovornih, ki se komaj še skup držijo, do dostavnikov (halo pica, halo kitajc) ki so čisto zbutani in rjasti ... do stvari, ko si rečeš "kako mu je pa to ratalo homologirat ...?", in tako naprej.
Zadnjič spremenil aleks, dne 07. Julij 2016, 07:11, skupaj popravljeno 1 krat.
"At least my lot fuck up on an epic scale ..." Gary Oldman, Slow horses, 2025

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 07. Julij 2016, 07:08

nebivedu napisal/-a:Zamenjaj tehnične preglede. Jaz k takim debilom sploh hodil nebi. Poleg tega pa nimaš kaj delat na stezi, ki ni za AWD. Pol boš pa jamral, da ti vse odpoveduje, ker ti na tehničnem avto zategnejo, visko kr žvižga, diferenciali pa jokajo. In pol je vedno subaru kriv, da teb crkuje.

Sam hodim na tehnične tako, da prej pokličem, če imajo frej in ko pridem se možakar bolj podrobno spusti v avto in ga pregleda in napiše spisek, kaj on misli, da ni dobro in da je potrebno popravit.

Ampak do sedaj se mi s subarujem še ni zgodilo, da tehničnega nebi naredil.
Kje pa sploh imajo stezo za AWD? še na Interservisu je ni. A imajo v Tržiču?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 07. Julij 2016, 07:26

Ja, v Tržiču jo imajo.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 07. Julij 2016, 07:34

aleks napisal/-a: žal pač ni za vse udeležence enake obravnave. dejstvo je, da jih morajo toliko in toliko zmetat, da lahko spustijo tudi kakega, ki sicer ne bi smel na cesto.
To ne drži. Ni jim jih treba toliko in toliko zmetat. Nimajo norme in šefi jim ne težijo, da jih je treba pometat določeno število. Izloča se tiste, ki niso tehnično brezhibni. Ampak to da imaš eno manšeto počeno, ne pomeni da je avto tehnično neizpraven.
aleks napisal/-a: če bi šli vse avte tako gledat, jih cirka ena tretjina, ki so na cesti, ne bi smela tam bit. med njimi so tudi taki, ki sploh ne rabijo na tehnični pregled (zaradi "mladosti" letnika). ko se malo voziš okrog, vidiš vse sorte. od ciganskih kombijev in poltovornih, ki se komaj še skup držijo, do dostavnikov (halo pica, halo kitajc) ki so čisto zbutani in rjasti ... do stvari, ko si rečeš "kako mu je pa to ratalo homologirat ...?", in tako naprej.
Ko sem delal tehničnega z zelenim foresterjem, je bil zraven inšpektor in je bilo potrebno res vse na avtu preverit - še pasove je zategoval in preverjal, če se dobro zapnejo. uro in pol si je vzel časa in podrobno pregledal avto, našel pa samo eno strgano manšeto na notranjem volanskem končniku. Pa je avto pobutan, nekje tudi malo rjast. Ampak je tehnično brezhiben.

Če je avto pobutan, to ni problem. Sem imel avto, ki ni imel nobene ravne površine, ves je bil pobuškan okoli in okoli. Ampak tehnično je bil popolnoma izpraven.

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 07. Julij 2016, 08:24

pogosto velja da so(gotovo pa ne vedno) avtomobili, ki nimajo popravljene rjavine in imajo pobutano pločevino, tudi na bolj občutljivih delih zanemarjeni. moj ima u nulo poštimane zavore, kretni mehanizem, vzmetenje (razen zadnji amortizerji bi bili še slabi, ampak tega ne merijo), luči, in tudi podvozje nič ne poka in ne škriplje (sem poštimal). ima pa havbo malo od toče in nekaj vdrtin na pločevini, pa sta ga preglednika bolj vzela pod uč. gotovo sta sklepala, da če pleh ni poštiman, koliko mora biti šele drugih napak. sej sem videl kak odnos imata do avta. ko je zavrtel ključ štarterja pri delujočem motorju ne eden ne drug še trznila nista. pa smo vsi na stezi slišali kako je zaružilo po vztrajniku. in tako kot si napisal - če vztrajno iščeš, boš nekaj že našel. vprašanje pa je, koliko taka reč res vpliva na varnost.

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 08. Julij 2016, 11:39

sprememba načrta! ker ste me prestrašli (in sem se vsral) kako febest bušing ne bo pasal v roko. naročil original subarujeve za spredaj, zadnje bušinge bom fal febest (je sama guma, ni rokavčka iz pleha). prednja od febest in originalne bom premeril, da vidim koliko je res razlike v dimenziji. razlika v ceni cca. 4 eur po komadu in 7 dni v dobavi (febest cenej in v dveh dneh dostavljen z dhl ekspress - zastojn).

Uporabniški avatar
Kristijan
Član Subaru kluba
Prispevki: 1324
Kraj: Goričko
Kontakt:

Odgovor Avtor: Kristijan » 08. Julij 2016, 12:45

Kje si originalne za 4€ dražje nabavil?
Brez Subaruja trenutno - na petrolu me še komi poznajo ...

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 09. Julij 2016, 18:02

na vhrhniki, kržič. cca 16€ komad +DDV. febestovi so 14,90 netto, se pravi cca. 4€ razlike.

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 14. Julij 2016, 09:54

še dolžen rezultate meritev: (merjeno po sredini oboda plehnate hilzne)
blok original subaru fi od 54,86 mm do 55,17 mm (zelo neokrogel, skoraj eliptičen)
blok febest fi od 55,58 mm do 55,69 mm (bolj okrogel, a močno predebel)

nadmera pol milimetra pomeni, (ker je potrebno še original blok vprešati v ležišče), praktično nemogoče brez deformacije ležišča namestiti v roko. za bore 4 € cenej po komadu se ne splača matrat in torej se vzame original subaru. febestovi se vrnejo nazaj v Estonijo in pare nazaj.

Uporabniški avatar
LSlabe
Član Subaru kluba
Prispevki: 2904
Kraj: Vrhnika
Kontakt:

Odgovor Avtor: LSlabe » 14. Julij 2016, 11:42

aleks napisal/-a:
nadmera pol milimetra pomeni, (ker je potrebno še original blok vprešati v ležišče), praktično nemogoče brez deformacije ležišča namestiti v roko. za bore 4 € cenej po komadu se ne splača matrat in torej se vzame original subaru. febestovi se vrnejo nazaj v Estonijo in pare nazaj.
Super, hvala za zelo uporabno informacijo :.sup

Si potem sam zrihtal?
What seems to be the Officer, problem?

Nč več turbo...

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 14. Julij 2016, 12:17

sem dal vseeno v delavnico naprešat. imamo eno blizu moje službe, ravno zdaj delajo. počasi ga bom že skupaj dobil. prispele so še klipsne za masko (so že vse krhke, samo še ena zanesljivo masko drži), in vodilne puše za zavorne čeljusti, požrlo mi je gumi batke in puše več ne odrivajo čeljusti od diska. malo sumim da je to vzrok da zadnje čase ne spravim več porabe pod 9 litrov. potem pa moram še zadnje amortizerje zamenjat, nekaj ukrenit še okrog puščanja olja menjalnika in semeringa odmične gredi, in potem upam da smo zaključili s popravili. da se končno začne uživancija.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 14. Julij 2016, 12:45

Zadaj menjaj oboje in amortizerje in fedre.

aleks
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: aleks » 14. Julij 2016, 13:10

bom ja. sem zadnjič še enkrat zadnje notranje koloteke pregledal, tam kot si mi pokazal. nič rje. aj veri hepi. pa blatnik sem prelakiral na silver. žal ne zgleda preveč lepo, je pa vsaj iste barve. sem se spravil delat ravno na praznik, kita je pa zmanjkalo (pa šprickita tud). ker nisem prav spreten pri brušenju, moram vedno dvakrat kitat. požrl bi se, sam kaj ko nimam vedno časa (in ne vremena) za tako delo, pa sem kar pihnil bazo in lak čez.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov