Forester 2.0X 2004
Re: Forester 2.0X 2004
Hawk!
Motor še vedno nagaja do 2200 obratov, tako da sem se odločil da ob malem servisu zamenjam še sveče kable in vžigalno tuljavo. Bi mi znal kdo svetovat katere svečke naj vzamem, nekje sem zasledil da se da veliko že s svečkami rešit... Zanimajo me tudi kateri kabli? Za vžigalno tuljavo pa verjetno nima veze katera je... pravilno razmišljam?
Večino delov kupujem na autodocu..
Motor še vedno nagaja do 2200 obratov, tako da sem se odločil da ob malem servisu zamenjam še sveče kable in vžigalno tuljavo. Bi mi znal kdo svetovat katere svečke naj vzamem, nekje sem zasledil da se da veliko že s svečkami rešit... Zanimajo me tudi kateri kabli? Za vžigalno tuljavo pa verjetno nima veze katera je... pravilno razmišljam?
Večino delov kupujem na autodocu..
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4463
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Svečke bi jaz uporabil takšne, kot jih Subaru priporoča (za 2.0 NA motor CHAMPION RC10YC4 ali alternativa NGK BKR5E-11).
Za kable bi vzel ali OEM (original Subaru) ali pa Magnecor. Z drugimi ne-originalnimi sem vedno imel kakšne težave - ali so prebijali, ali so padali dol s svečk, ...
Za kable bi vzel ali OEM (original Subaru) ali pa Magnecor. Z drugimi ne-originalnimi sem vedno imel kakšne težave - ali so prebijali, ali so padali dol s svečk, ...
No da se spet javim!
Nova ugotovitev, Forester z mrzlim motorjem zvozi klanec z 1500 obrati in 2. brzino, ta isti klanec pa ne zvozi na delovni temperaturi pravtako z 1500 obrati in 2. brzino..
Lahko sklepamo pa ecu ni nic kriv?
Lahko sklepamo pa ecu ni nic kriv?
Če bi bil vedež, nebi bil revež 
Lahko ugibaš, če hočeš preverit, rabiš pa drug ecu. Je pa bolj verjetno, da kaj drugega dela probleme, ko se motor segreje. Lahko kak senzor narobe kaže, ali pa kakšna zadeva odpoveduje. Če imaš možnost priklopit se na ecu lahko marsikaj preveriš.
Kontaktiraj markya, ki ima subaru testerje.
Mogoče kdo ve koliko je max. lift kit za foresterja, da je zadeva stabilna in varna in da ne stojijo kolesa na notri, pravtako me zanima a je treba tisto roko zadaj tud podlozit al se lahko samo fedre?
Poglej lp aventure in anderson liftkite. Gredo v visave
.
30 mm je čist OK. Jaz sem roko zadaj tud podložil.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
bi mi mogoče zaupal mere?
Težka bo, ker nisem pomeril preden sem zmontiral. Vem edino, da je cev 30 x 40 mm.
Don't allow your mind tell your heart what to do.
Odviješ ali izmeriš na avtu pa je.
Meni zgleda cev bolj 50×30 ali 40×20 ali 60×30...nekak ne zgleda 40×30....
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Živjo!
Ima mogoče kdo idejo kaj je za naredit z forijem, do 2000 obratov ne vleče, od 2000 naprej dela normalno, tako da vse klance premaguje s prvo prestavo če nima dovolj zaleta.. KO ODKLOPIM akomulator, avto špila 1 teden brez problema, vleče na vseh obratih, potem pa se spet to pojavi, tako da mislim da predhodni predlogi štelanja ventilov ne bo odpravilo napake... mora biti nekaj na računalniku?
Ima mogoče kdo idejo kaj je za naredit z forijem, do 2000 obratov ne vleče, od 2000 naprej dela normalno, tako da vse klance premaguje s prvo prestavo če nima dovolj zaleta.. KO ODKLOPIM akomulator, avto špila 1 teden brez problema, vleče na vseh obratih, potem pa se spet to pojavi, tako da mislim da predhodni predlogi štelanja ventilov ne bo odpravilo napake... mora biti nekaj na računalniku?
Zdravo.
Ena od varjant.
Poizkusi zamenjati maf senzor. Kolega je imel take težave. Odklopiš akumulator in lahko dela nekaj dni ali pa tednov. Kupil kitajskega (15€) za probat in mu špila kot urca že več kot leto.
Lp.
Ena od varjant.
Poizkusi zamenjati maf senzor. Kolega je imel take težave. Odklopiš akumulator in lahko dela nekaj dni ali pa tednov. Kupil kitajskega (15€) za probat in mu špila kot urca že več kot leto.
Lp.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov