Forester zadnji amortizerji

Subarujev predstavnik razreda SUV
gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 955
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 28. September 2006, 14:13

@gozdarček:
Vprašaj Vugo, ki se je s tem že zajebaval pri mojem. Meni je najprej obnovil amortizerje, pa sem se potem vozil kot na gliserju - zadnji konec povsem na tleh. Hec je bil ravno v teh samonastavljivih amortizerjih.
Po pritožbi je povedal, da se je zadeva skrajšala in da mora zamenjati vzmeti - potem pa sem šel še enkrat tja, seveda doplačal in dobil nove vzmeti - takšne za tanke prevažat :D Sedaj pa je ok.

Tako, da Subaru ima nekaj rešitev, ki so potem kar drage (recimo tile amortizerji so mene stali cca. 40-50 jurčkov več kot za druge avte, neoriginalnega katalizatorja se prav nikjer ni dobilo, pa nov stane preko 300 kSIT (za ostala jajca so cene univerzalnih cca. 10x nižje ...).
Ampak - je pa vseeno kar zanesljiva zadeva.

Uporabniški avatar
gozdarček
Uporabnik foruma
Prispevki: 329
Kraj: Tuhinj

Odgovor Avtor: gozdarček » 28. September 2006, 14:31

Gore živjo-zadeva je taka da je moj mehankar na dveh foresterjih že obnavljal amortizerje oziroma rihtal in ma v Dolskem ene majstre ki popedenajo tko da ni menjave vzmeti ampak obnova amortizerjev in pa ne vem kako to uštimajo ampak po njegovih besedah amortizer zaplombirajo tko da ni več samonastavljiv pustijo ti ga pa tko da se normalno voziš oziroma maš rito dvignjeno kakšen cm ali dva tko da pol ko naložiš je zadeva še sprejemljiva da ne glisiraš, za vzmeti sem pa klical Kržiča in hoče dobrih 25.000 za kos.

Nebivedu foriji imajo amortizerje ki se sami štelajo glede na obremenitev v gepeku-čeprav je zadnji desni zlo švoh, je bla letošnja pot na morje zanimiva. Ko smo se doma nakipal torej tamala in pa po novem žena in ko sem nabasal vso prtljago smo od doma lepo odglisiral proti morju, po cca 10km vožnje pa se avto lepo zravna v vodoravno lego ali drugače ko sem se doma usedel v forija je bil zadnji konc občutno pr tleh ko pa sem na obvoznici tankal pa j bil avto popolnoma vodoraven-če ti povem drugače en originalen zadnji amortizer za foresterja torej samonastavljiv košta reci piši 140-150.000SIT tko da ja neki čudni amortizerji so to.
ko bi bil vedež ne bil bi revež
LP DARC

Uporabniški avatar
gozdarček
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: gozdarček » 28. September 2006, 14:34

Gore- ti si pa prvi za katerga sem slišal da si moral na subaruju menjat katalizator ker ma subaru kao life waranty za katalizator razen če ga po fakirsko ne nasadiš na kej ostrega in ga zluknjaš oziroma life waranty dokler dobesedno ne zgnije na avtu zato tud taka cena originala žal.
LP DARC

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 28. September 2006, 14:51

Pri Kržiču so povedali, da se to dogaja ... in da jih že kar nekaj crknilo.

Je pa res, da sem potem izbral tistega iz Izole, ki je zadevo uredil precej ceneje :D
Ko je katalizator odprl, je povedal, da je bil drugi v precej slabem stanju, prvi pa na oko še kar (pač km primerno), vendar je rekel, da je lahko kljub temu zadeva že iztrošena. Se pa tip verjetno spozna na zadevo, glede na to, da jih dnevno razdira.
Če bo to rešilo težavo, pa ne vem. :D

Za amortizer (da ne zaidemo) - seveda tudi jaz nimam več samonastavljivih, je pa res, da jaz ne vidim kakšne posebne koristi - no, vsaj glede na ceno ne. Kolega, ki ima Forija, je za to res plačal preko 300 tisočakov pri Maruclju.

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5060
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 28. September 2006, 17:34

gore napisal/-a:Pri Kržiču so povedali, da se to dogaja ... in da jih že kar nekaj crknilo.
Se opravičujem za OT ampak vse kar povedo pri Kršiču je ena velika LAŽ.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 28. September 2006, 17:41

Jih ne bom zagovarjal - vendar katalizator pač crkne :lol:

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik foruma
Prispevki: 260
Kraj: mb

Odgovor Avtor: pilgrim » 28. September 2006, 21:52

ko to berem, razmišljam, da bi prodal foresterja.

Uporabniški avatar
CrazyDriver
Uporabnik foruma
Prispevki: 288
Kraj: Rovte

Odgovor Avtor: CrazyDriver » 28. September 2006, 21:57

pilgrim napisal/-a:ko to berem, razmišljam, da bi prodal foresterja.
dobr lih pretiravat pa ni treba :shock:
Civic 93', Accord 03', Outback 12', vmes pa vseskozi Fori 99'

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 29. September 2006, 05:02

pilgrim napisal/-a:ko to berem, razmišljam, da bi prodal foresterja.
Pretiravat ravno ni potrebno :D

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik foruma
Prispevki: 260
Kraj: mb

Odgovor Avtor: pilgrim » 29. September 2006, 06:19

gore napisal/-a:Pretiravat ravno ni potrebno :D
no, saj ne ... :oops:

a te cene so tudi malo pretirane:
(recimo tile amortizerji so mene stali cca. 40-50 jurčkov več kot za druge avte, neoriginalnega katalizatorja se prav nikjer ni dobilo, pa nov stane preko 300 kSIT (za ostala jajca so cene univerzalnih cca. 10x nižje ...).
Kolega, ki ima Forija, je za to res plačal preko 300 tisočakov pri Maruclju.
saj avto je kul in gre in vse, a kak kiks se le najde, recimo, ob zgornjih cenah delov še odsotnost sodobnega dizelskega agregata, požrešnost (novi F ima kar 158 konjev), pa da ima avto za skoraj 7M zadaj bobnaste zavore, podpovprečen radio in zvok brez obvolanskih komand, problemi z zastopniki, nobenega ESPja (govorim za F 2004) ...

no, spisek pozitivnega je vseeno precej daljši, tako, da se avto ne bo prodajal.

PS: sem mislil, da boš - gore - novice vesel in se pozanimal za ceno ;-)

gore
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 29. September 2006, 06:33

Cene delov za letnike po 2000 so res visoke. Našemu članu - Yetiju - so pljunili "radkape" na Legiju - 120 jurčkov poleti iz žepa :shock: :shock:

Raje ne vprašaj koliko stane značka za mojega :D ali pa kakšen predalček v avtu. Ker je teh avtomobilov manj, je tudi rabljeno težje dobiti (preverjeno).
Je pa še nekaj "neumnosti", ki si jih že naštel.

Vendar, ko potegnemo črto, je Subi zelo zanimiv. Bi pa z malo sprememb dosegli še veliko več. Kateri hudič jih obsede, da vgradijo takšne drage amortizerje (in pravzaprav vse skupaj res ni neka posebna prednost ali korist). Potem pa še Vuga pravi, da to po nekaj letih crkne. Pa si privošči spet nove. Pa tako oblikovan katalizator, da ni univerzalnega ..., pa sedaj ta nesrečna ideja, da ima normalen Fori 158 konjev - le zakaj, vse skupaj le dviguje porabo? Škoda za takšne nerodnosti.

Kot je pravil Churchil - It has been said that democracy is the worst form of government except all the others that have been tried.

Uporabniški avatar
gozdarček
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: gozdarček » 29. September 2006, 07:48

u bistvu me mal firbec matra če so tele amortizerje kej porihtal odkar je forester ven prišel, po info mehankarjev-dveh in oba sta poštena fanta oba pravta da vsak forester do 150.000 km pride rihtat zadnje amortizerje seveda sta mela zaenkrat opravka z letniki do 2000-2001 samo očitno da so tud s kasnejšimi problemi, isto sem slišal za legacije ki imajo knof za dvignt oz. spustit podvozje samo da tam še mal dražje pride, tud uradni kržič (oprosti mi Karli da sploh omenjam) prav da je to hiba foresterja tile zadnji amort.

Kako da to ne poštimajo, sej ni glih đabe avto tud če sarga kupuješ??

Upam da bom čimprej porihtal za normalen dnar
LP DARC

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8747
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 29. September 2006, 08:23

pilgrim napisal/-a:
saj avto je kul in gre in vse, a kak kiks se le najde, recimo, ob zgornjih cenah delov še odsotnost sodobnega dizelskega agregata, požrešnost (novi F ima kar 158 konjev), pa da ima avto za skoraj 7M zadaj bobnaste zavore, podpovprečen radio in zvok brez obvolanskih komand, problemi z zastopniki, nobenega ESPja (govorim za F 2004) ...

no, spisek pozitivnega je vseeno precej daljši, tako, da se avto ne bo prodajal.

PS: sem mislil, da boš - gore - novice vesel in se pozanimal za ceno ;-)

Bobnaste zavore delujejo na terenskih avtomobilih in suvih bolje od diskov. Med zavorne ploščice pride svinjarija, v boben pa zelo težko in zato tudi so bobni zadaj, ker pričakujejo, da se bo tak avto tudi vozil po terenu.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
gozdarček
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: gozdarček » 29. September 2006, 13:47

še vedno se ti pa lahko kamen med feltno pa boben zapne a ne ;-)
LP DARC

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8747
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 29. September 2006, 14:49

gozdarček napisal/-a:še vedno se ti pa lahko kamen med feltno pa boben zapne a ne ;-)
Ja, ampak samo če z avtom prideš na tak teren. Pa mislim da ga ni tazga junaka k bi se po okol 45cm vode in blata ter kamenja vozil s foresterjem, ga mate vsi rajš samo na cestah.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov