Forester 03 MT - prvi vtisi

Subarujev predstavnik razreda SUV
Odgovori
Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 28. Januar 2009, 08:23

bajker napisal/-a:He, he, druščina Forijev se veča :D. Čestitam in upam, da ti bo dobro služil.
Jup, presenetljivo velik nas je... Subi, si me pa mal razočaral z izborom - sem bolj pričakoval XT-ja :twisted: (joke). Naj ti dobro služi...

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7942
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 28. Januar 2009, 08:30

Hvala vsem za čestitke, XTja se tud nebi ravno branil ampak zaenkrat naj bo tole "da se mal navadim na 125km :lol: "

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 28. Januar 2009, 09:48

Cestitam.

In kaksni so vtisi glede voznje v primerjavi z legijem? :D

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 28. Januar 2009, 10:03

Vid se mu da je star le dobrih 5 let, torej primerjave skoraj ni :D za moje pojme.

Uporabniški avatar
BMW_rok
Uporabnik foruma
Prispevki: 838

Odgovor Avtor: BMW_rok » 28. Januar 2009, 10:11

Zabavno je bilo ja, vožnje 17 ur, nazaj je že v Nemčiji snežilo na polno, aligator tape je zdržal :-) Sicer je pa avto res lep, komaj čakam kakšno vožnjo :-P
95% of Subaru vehicles built in the last 10 years are still on the road.

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 28. Januar 2009, 11:08

Čestitam za nakup. Veliko varnih kilometrov ti želim z novim strojem :.sup

gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 954
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 29. Januar 2009, 18:39

Subi92 - dobre želje sem ti poslal že preko ZS, pa naj bo še tukaj. Bo bolj zaleglo :D

Danes sem se cel dan vozil z Forijem letnik 2006 (to je tisti, ki je že malo spremenjen). Nekaj kratkih primerjav z mojim (letnik 2003).
1. Servo se mi pri MY06 zdi boljši - nekako bolj mehak pri nižjih hitrostih
2. Motor pri MY06 ima pri nižjih obratih več navora in je vožnja večji užitek
3. Amortizerji so pri MY06 v precej boljšem stanju (ima pač dobrih 100 kkm manj :lol:
4. Sedeži so malenkost boljši (mogoče le bolje ohranjeni)
5. Pranje vetrobranskega stekla - nekako smešno se mi zdi, ker pritisk na ročki ne pošprica le vetrobranskega stekla, pač pa tudi luči (na avtocesti se mi je zdelo, da je cela posoda spustila :twisted: )
6. Poraba se mi je zdela nižja (mogoče sem sicer prehitro tole napisal)
7. Ima opozorilni zvok za nepripetost
8. HVAC (temperatura) je precej precej blizu normalnega delovanja :D :D :D :54423
9. MY06 ima velika - kombijevska zunanja ogledala.
10. Zvočniki so se mi zdeli malenkost boljši.

Z njim sem bil na Krvavcu - v snegu so se mi zdele gume (Bridgestone Blizzak DM-Z3) res odlične. Na mokrem pa malo manj - nekako tako pravijo tudi testi. Mislim, da jih ima Pilgrim.
Tudi sicer se mi je zdelo, da je avto bolj suveren na zasneženi cesti kot bi bil moj - najbolj verjetno je razlika v gumah (moje so povsem na koncu). Mogoče pa je tudi kaj razlike pri pogonu.
Prav tako se mi je zdelo, da se ABS pri MY06 malo hitreje vključi. Je pa avto malo višji, kar je dobro.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik foruma
Prispevki: 260
Kraj: mb

Odgovor Avtor: pilgrim » 30. Januar 2009, 14:22

gore napisal/-a:7. Ima opozorilni zvok za nepripetost
to sranje ima tudi moj (2004), dere se ko svinja, namesto, da bi lepo diskretno zapiskal kot pri ženinem modusu. :twisted: :-)

PS: ja, zimske gume Bridgestone Blizzak DM-Z3 imam že od prvega dne (4 leta) in sem z njimi več kot zadovoljen.

gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 954
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 30. Januar 2009, 16:07

Moj pa tega nadležnega piskanja nima (niti lučke ne). Meni to kar prav pride - če se kje premikaš po malo, pa sediš notri - vrag pa piska.

Čeprav - tudi moja žena ima Modusa (kako sva si podobna :D ) - meni se zdi pri njenem zelo nadležno. Pravi strup.

Za gume se pa spomnim, da si jih hvalil. Na snegu so res dobre, kapo dol.

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 30. Januar 2009, 16:44

Tudi moj ima opozorilo :lol:

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 30. Januar 2009, 17:30

Če piskanje koga moti, si ga lahko tud izklopi:
20 click method:
1.Turn the key to On position, do not start it. (2 clicks forward)
2. Wait till the first set of chimes starts.
3 .Quickly take your drivers side seatbelt buckle and insert and remove into latch exactly 20 times within 30 seconds. Don't rush it, just make sure to fully insert the tab all the way into the latch each time. You should end with the seatbelt unbuckled.
4. After 20 times, turn key to off, and remove key, then try turning back on and starting vehicle. Hopefully this will work for you now.

Sometimes you don't get it on the first few tries.. i am not sure why. Maybe timing? But it will work.

The result is different in that it doesn't do anything dangerous like undermine the airbag system. it simply disables the chime.

Using this method, you should hang on to the directions. If you have to unplug your battery, you will have to re-do it as the seatbelt chime will be re-enabled.
Obstaja tud še ena varianta, ampak pri tisti je treba izklopit en konektor pod sedežem...

Uporabniški avatar
benko
Uporabnik foruma
Prispevki: 295
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: benko » 30. Januar 2009, 20:34

Carsko, subi, zakon, :D

Človk gre za en teden na dopust, pa se vse naokol obrne, jebela cesta, ;-)

Čimprej (pa čimcenej & čimboljš) ga zrihtej, pol pa gremo gasa na eno lepo spomladansko ritje po dreku! Mogoče še ujameš kake pol metra snega, da vidš, kako se ta žvau res obnaša po tem... :twisted:

Pa seveda vso srečo!
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: subi92 » 31. Januar 2009, 21:53

Hvala za dobre želje :oops:

Mal mi bo škoda nove barve na odbijačih ampak mislim da bom naredil eno rahlo šus plato iz ALU spodaj proti praskam...
Sem pa danes neki ugotovil na foresterju kar me izjemno veseli, ko sem odstranil prednji odbijač :shock: - v primerjavi z legacyjem kot ga imam in tudi tistim tja do 1999 je avto zelo zelo močnejši spredajn, da ne govorim o ALU profilu na karoseriji pod odbijačem in še tisti močni povezavi spodaj podobni podaljšku mosta :shock: Skratka avto je na mestu - aja pa še 16-ke sm dubu ;-)
Take kot so na tistli imprezi :-)
http://img.photobucket.com/albums/v396/ ... c00519.jpg

Uporabniški avatar
benko
Uporabnik foruma
Prispevki: 295
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: benko » 31. Januar 2009, 22:36

subi92 napisal/-a:...ampak mislim da bom naredil eno rahlo šus plato iz ALU spodaj proti praskam...
Dej, če boš že delal, pa če ti ni odveč, se oglas, pa en meter vzameva v roke in pomerva še mojga, mogoče bi se tud jst prjavu za en kos, pa kakšno roko v pomoč ponudu. ;-)
No prisoner's dilemma here. Over the long term, symbiosis is more useful than parasitism. More fun, too. Ask any mitochondria. -- Larry Wall

Uporabniški avatar
rokyluk
Uporabnik foruma
Prispevki: 123
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Odgovor Avtor: rokyluk » 03. Februar 2009, 22:07

Čestitam Subi92 tud jst - ti pa želim velik lepih in varnih kilometrov kokr sem ti že po telefonu rekel ;)
Sem pa vesel da si spet kupil subaruja - jaoo ne pa jst k mi tista čreva stojijo pred blokom že tri dni :D šele danes sem ga odkopal iz tistga snega :) kje je moj Legacy :D
ajd uživite fantje k mate 4x4 :D

LP Rok
"Mislis, da obstaja neka meja.Ko se je dotaknes, se nekaj zgodi.Šele tedaj ves, kje je tvoja meja."--->Ayrton Senna da Silva

Winners are simply willing to do what losers won't

Dai Nippon

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost