forester boxer diesel

Subarujev predstavnik razreda SUV
Odgovori
pupi
Uporabnik foruma
Prispevki: 68
Kraj: prekmurje

forester boxer diesel

Odgovor Avtor: pupi » 31. Maj 2010, 14:24

zanima me ali ima kdo novega boxer diesel foresterja in kakšni so občutki'??
jaz sem zelo zadovoljen z mojim foresterjem

pozdrav vsem
subaru forester boxer diesel 2010

j4ka
Uporabnik foruma
Prispevki: 548
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 31. Maj 2010, 14:49

Sam ga se nimam, sem pa bil na testni voznji pred kratkim in sem bil resno impresioniran.

Po terenu prileze marsikam, veliko dlje recimo kot ML (prva generacija), quashqai (al kako se ze napise), x-trail...

primerjava z LR defenderjem 110 se morda zdi nesmiselna, ampak kombinacija tehnike in karakterja avta omogoca, da se s foresterjem clovek upa odpeljati tudi kam, kamor z defenderjem ne bi upal (to najbolj velja za naklone vozila in ozke poti).

Obcutek v vozilu na terenu je pa zacuda zelo podoben, kot v Nissan Patrolu GR (Y60). Avto je na tvoji strani.

POZOR: preden kdo opozori na skrajne meje zgoraj omenjenih vozil, naj dodam, da govorim o zmogljivosti avta IN voznika (ki je avto kupil in ga noce za vsako ceno opraskati, ali cesa odtrgati) in ki ni "profi" off roader, pa tudi noce biti.

Drugace receno, za povprecnega uporabnika, ki sem in tja zaide na lazje do srednje zahteven teren, je forester zmaga. ce je dizel, pa se toliko bolje. poraba na nasem testu (20 kilometrov, 1,5 ure, od tega dobre pol ure na terenu) je bila 8.5 l, kar se mi zdi zelo v redu. Dokler nismo zavili na teren, je bila poraba se za 2 litra manjsa...

Definitivno je to moj naslednji avto. Me pa zanima, kakse so izkusnje o boxer dizlu v lastniski praksi? vzdrzevanje? manjse napake zaradi nove zasnove?
sapere aude

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 31. Maj 2010, 15:09

Manjka mu reduktor, to je še vsak, ki je kdaj vozil foresterja (ali drug avto z reduktorjem) po terenu, ugotovil.

Namreč tudi dizel ne da tok navora, kot ga dobiš z reduktorjem za po terenu. Če se voziš pa samo po cestah pa to ni omejitev.

Midva sva se sicer z navadnim foresterjem peljala po taki poti, kjer se z osebnim avtom niti približati ne moreš, večina novodobnih lastnikov suvov, pa tudi ne upa zapeljat tja, pa je avto vse zmogel (edini problem so dobre in bočno ojačane gume - če jih ni je guma zelo hitro prerezana).

j4ka
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 31. Maj 2010, 15:19

se strinjam, reduktor manjka, pa ne zaradi pomanjkanja navora, ampak za lezeneje po terenu. brez reduktorja avto sicer potegne, ampak potegne prehitro. za spuscanje bi reduktor tudi prav prisel... Ampak to veljaza terene, ki so domena resnih terencev (Land cruiser, Patrol, Pajero, Wrangler. potem se pocasi neha-razen kakih biserov, npr. samurai, niva)

Forester po mojem ni (in ni misljen kot) resen terenec, je pa definitivno najboljsa izbira med SUV, ki na trenutke lahko preseze okvir svojega razreda.

se strinjam z Nebivedujem (kako se to sklanja? :-) ), da so gume zelo pomemben faktor. Gospod na interservisu priporoca Bridgestone blizzak za pozim, in geolander za poleti. ma kdo boljso idejo? (sam navijam za BFG all terrain, samo ni dimenzije. BFG Maccadam so OK, dokler ne vidijo blata. Pirelli scorpion?)
sapere aude

Uporabniški avatar
klemz
Član Subaru kluba
Prispevki: 5385
Kraj: Čeče - Hrastnik

Odgovor Avtor: klemz » 31. Maj 2010, 15:23

Subaru nasploh presegajo svojo klaso :)

gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 954
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 31. Maj 2010, 21:48

Forester Dizel je zakon - z eno veliko (prej omenjeno) izjemo - zadeva nima reduktorja.
Subarujevci trdijo, da ni problema, ker ima dizel več navora, kot bencinar z reduktorjem. Po teoriji in papirjih je to res, vendar je vožnja z reduktorjem neprimerno bolj simpatična. O tem sploh ni dvoma. Res škoda, da nima reduktorja.
Sam sem dizelaš po srcu in tudi Subarujev dizel mi je zelo všeč. Ampak, če se bom kdaj odločal za novejšega Foresterja, bo (zaradi reduktorja) to bencinar.

Starejši člani našega spletnega križišča vedo, da sem vedno navijal za dizelsko predenje. Dokler me Subaru ni postavil pred to zoprno dejstvo.

Sicer pa ga ima moj znanec in ga pohvali. Saj sploh ni dvoma.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 31. Maj 2010, 22:10

j4ka napisal/-a: se strinjam z Nebivedujem (kako se to sklanja? :-) ), da so gume zelo pomemben faktor. Gospod na interservisu priporoca Bridgestone blizzak za pozim, in geolander za poleti. ma kdo boljso idejo? (sam navijam za BFG all terrain, samo ni dimenzije. BFG Maccadam so OK, dokler ne vidijo blata. Pirelli scorpion?)

Gume geolandar AT/S (G0012) so odlične, samo premehke, bridgestone dueler AT so tudi premehke. Starejša oblika yokohame geolandar AT II (G0011) je kr prava, samo dobit jih je problem. Tiste imajo ojačane bočnice in imajo pravodimenzijo za na foresterja.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 01. Junij 2010, 08:53

j4ka napisal/-a: Forester po mojem ni (in ni misljen kot) resen terenec, je pa definitivno najboljsa izbira med SUV, ki na trenutke lahko preseze okvir svojega razreda.
ok nos in rit prevec strlita cez kolesa, drgac je pa pomoje cisto sposoben po terenu

forester power
Uporabnik foruma
Prispevki: 52
Kraj: ljubljana

Odgovor Avtor: forester power » 01. Junij 2010, 09:55

Res je....boxer diesel je perfekten motor!
Do sedaj sva z mojim foresterjem prepotovala že skoraj 50K km brez težav.
Poraba se giblje okoli 6l/100km. Torej kar se tiče agregata ni pripomb. Lahko ga primerjam s 165 konjskim agregatom v outback-u (bencinskim), katerega imamo tudi, od katerega je bistveno bolj odziven. Prav tako ne pije NIČ (beri na 15k km cca 1dcl) olja, medtem ko outback spije cca liter ali več olja na 15k km.
Je pa tudi res, da bi reduktor prišel še kako prav, če ne drugega bi precej razbremenil sklopko.

pozdrav

Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 01. Junij 2010, 10:45

Poraba je pa zelo ugodna. Si ne bi mislil, da je lahko tako nizka. Super.
Go Westy, go!

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 01. Junij 2010, 11:29

Poraba je pa tudi mene presenetila, se ze lahko primerja s sparovcki. :D

j4ka
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 01. Junij 2010, 19:11

zanimivo je ze to, da so o foresterju pogovarjamo kot o terencu (vstopni, koti, reduktor, gume, ki imajo ojacane bocnice in blatu prijazen profil..), ceprav je to v resnici karavan z visjo odaljenostjo od tal in stalnim pogonom 4x4.

ce pogledamo s te strani, je "konkurenca" foresterju mitsubishi outlander, nissan kaskaj (sem obupal nad pravilnim crkovanjem imena :-) ), mercedes glk, bmw x1 in x3, audi q5 in podobni zvarki. Proti njim subi gladko zmaga, kar se terena, porabe in vzdrzljivosti tice. mogoce mu za nekatere zmanjka preztiznosti. Kar je slab argument proti.

ce govorimo o osebnem vozilu in ne terencu, ki je namenjen voznji in ne poziranju, je forester to to.

ce govorimo o pravih terencih, je forester zasilen terenec.

ce govorimo o statusnem simbolu, pa pogrne. vsaj pri veliki vecini ljudi. men je prav. :D
sapere aude

Uporabniški avatar
icko
Uporabnik foruma
Prispevki: 826
Kontakt:

Odgovor Avtor: icko » 01. Junij 2010, 19:21

j4ka napisal/-a: ce govorimo o statusnem simbolu, pa pogrne. vsaj pri veliki vecini ljudi. men je prav. :D
Če govorimo o avtu kot statusnem simbolu pri meni pogrne vsak. :)

Lp

j4ka
Uporabnik foruma
Kontakt:

Odgovor Avtor: j4ka » 01. Junij 2010, 19:23

tako nekako ja :D
sapere aude

pupi
Uporabnik foruma
Prispevki: 68
Kraj: prekmurje

forester boxer diesel

Odgovor Avtor: pupi » 01. Junij 2010, 19:51

za mene osebno ki sem subaruja hotel imeti cca 20 let je moj forester za mojo osebo statusni simbol za druge me pa nebriga
glede porabe našega boxer diesela pa 7.4 , ampak meni vsak avto troši več kot ostalim tak oda sem s tem zelo zadovoljen
gume ki so pa pri prvi vgradnji na avtu ( bridgesoe ) pa mislim da niso najboljše, prosil bi pa kakšne sugestije na to temo
pozdrav vsem
subaru forester boxer diesel 2010

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov