zimske gume za FORESTER-ja

Subarujev predstavnik razreda SUV
Odgovori
milan

zimske gume za FORESTER-ja

Odgovor Avtor: milan » 14. Oktober 2006, 06:38

Sem pred nakupom novega FORESTER-ja l.06 in me zanima katere gume bi priporoèili za zimo. Zdaj so gor menda 215/65x16.Vozim se pretežno po asfaltu in avtocestah, vendar bi imel rad avto opremljen tudi za težje snežne razmere. Kaj menite o bridgestone dmz3 ali lm25?
Ali dati zimske gume kar na nova jeklena platišèa? Cena in kje jih je mogoèe dobiti? Original so 30.000 sit-kos.Ali pa menjati dimenzijo na 15 col ker je guma 215/70x15 precej cenejša. Vendar ne vem kakšna je potem vožnja'?

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik foruma
Prispevki: 260
Kraj: mb

Odgovor Avtor: pilgrim » 14. Oktober 2006, 07:26

pozdravljen!
čestitam k odločitvi o nakupu foresterja, avto ti bo definitivno zlezel pod kožo, tako kot je meni pred slabima dvema letoma, ko sem ga kupil.
za nama je približno 40000 km in dve s snegom darežljivi zimi, polni užitkov.

Tudi sam sem, tako kot ti, najprej poskrbel za primerno zimsko obutev.
po premisleku in obisku različnih spletnih forumov in testnih strani, sem se odločil za

BRIDGESTONE BLIZZAK DM Z3.

http://www.subaru-slo.net/userpix/15_blizzak_1.jpg

te gume so se mi v dveh zimah izkazale kot vrhunske
ocene za gumo na zgornji spletni strani vsekakor v celoti držijo!

res da vozim čisto normalno, v glavnem po cesti, a proti mojim krajem je slabo pluženo, do službe pa imam po bližnjici nekaj močnih vzponov skozi gozd, kjer se pozimi nihče ne vozi - jaz pa z veseljem!

ne vem koliko se imam zahvaliti gumam, koliko pa pogonu foresterja, ampak ne glede na sneg, plundro, led, oziroma kakršno koli p*zdarijo na cesti mi v dveh zimah avto niti enkrat ni dal vedeti, da ima pod kolesi kaj drugega kot suh lep čist asfalt.

aja: za mojo dimenzijo 205/70 15 sem dal pred dvemi leti za vse štiri 118 tisoč sit.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Odgovor Avtor: nebivedu » 14. Oktober 2006, 10:11

Jst bi vzel za zimske gume BFGoodrich winterslalom
Cena je zdaj na www.mimovrste zelo ugodna(30% nižja cena), gume so pa svetovne - po snegu gredo res odlično, pa še znucajo se ne tok hitr na asfaltu.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
wrx555
Uporabnik foruma
Prispevki: 192

Odgovor Avtor: wrx555 » 14. Oktober 2006, 11:16

Vem za nova alu platišča cca 15000 sit kom 15 col,mislim pa da se da dobit tudi večje.
LP R

milan

Odgovor Avtor: milan » 14. Oktober 2006, 22:04

wrx555 napisal/-a:Vem za nova alu platišèa cca 15000 sit kom 15 col,mislim pa da se da dobit tudi veèje.
Res bi prosil za informacijo kje je možno dobit alu platišèa po tej ceni in èe imajo morda še 16 colska bo odloèitev veliko lažja
hvala in lp

Uporabniški avatar
galimim
Uporabnik foruma
Prispevki: 555
Kraj: Grosuplje okolica-na hribu pod cerkvico

Odgovor Avtor: galimim » 14. Oktober 2006, 22:35

Na foriju ´05 mamo tele (klikni me) pa primejo k hudič sam če je led pol pa sneg gor zapade ne primejo najbolš (sej nobena nebi)
Ex Renault Twingo, Toyota Corrola 1.4VVT 2004
Subaru XV 1.6 2021

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 14. Oktober 2006, 22:58

Za moje pojme je tole trenutno najboljša guma.
http://www.mimovrste.com/katalog/produc ... 2640035626
Kolega vulkanizer jih je imel na terencu. Koder so se drugi vozili(pa tut on z prejšnjimi gumami) z 4x4 pogonom, je on s temi gumami lezel z 2WD brez problemov.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Uporabniški avatar
wrx555
Uporabnik foruma
Prispevki: 192

Odgovor Avtor: wrx555 » 15. Oktober 2006, 16:19

Milan upam da ti jo jutri zvečer pošljem,je pa možakar iz maribora.
LP R

bajker
Uporabnik foruma
Prispevki: 157
Kraj: Hribi

Odgovor Avtor: bajker » 21. Oktober 2006, 21:48

nebivedu napisal/-a:Za moje pojme je tole trenutno najboljša guma.
http://www.mimovrste.com/katalog/produc ... 2640035626
Kolega vulkanizer jih je imel na terencu. Koder so se drugi vozili(pa tut on z prejšnjimi gumami) z 4x4 pogonom, je on s temi gumami lezel z 2WD brez problemov.
nebivedu, se pridružujem tvojem mnenju, za sneg so zelo dobre, malo manj za mokro cesto, a generalno gledano, dober nakup.

Uporabniški avatar
b.m
Uporabnik foruma
Prispevki: 396
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: b.m » 22. Oktober 2006, 18:32

Predlog: če imaš možnost imej zimske gume na drugih platiščih kot letne, vsake zelo dobre gume za sneg pa ponavadi (na AC) prinesejo višjo porabo, važno je,da so dobre za mokro cesto in seveda nizke temp.
Lp
2x Samara 1.5i, Impreza 1.6, Impreza outback 2.0, Outback 3.6

gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 954
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 22. Oktober 2006, 18:51

b.m napisal/-a:Predlog: če imaš možnost imej zimske gume na drugih platiščih kot letne, vsake zelo dobre gume za sneg pa ponavadi (na AC) prinesejo višjo porabo, važno je,da so dobre za mokro cesto in seveda nizke temp.
Lp
Zanimivo vprašanje, ki me že nekaj časa zanima. Koliko prinesejo pri porabi bolj krampaste gume (v primerjavi z recimo letnimi - brez grobega profila)?
Saj bi glede na kilometre in na to, da vodim evidenco porabe lahko v teh letih to že sam ugotavljal, vendar imam precej različnih relacij. Za to bi bil bolj primeren kdo, ki se vozi praktično na isti relaciji. Seveda je pri tem potrebno upoštevati, da je pozimi poraba že nekaj višja zaradi temperatur, hkrati pa lahko nekoliko manjša zaradi manjše uporabe klimatskih naprav.

Uporabniški avatar
b.m
Uporabnik foruma
Prispevki: 396
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: b.m » 22. Oktober 2006, 19:00

Pri imprezi 1.6 je bila poraba z zimskimi gumami Kleber (ne vem več katere, jaz sem jim rekla kr kramparce, bile so kar glasne, a dobre) do 1,5 litra večja-to velja za normalno do hitro vožnjo po mestu in AC in bolj malo po snegu.
2x Samara 1.5i, Impreza 1.6, Impreza outback 2.0, Outback 3.6

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator

Odgovor Avtor: nebivedu » 22. Oktober 2006, 19:00

gore napisal/-a:
b.m napisal/-a:Predlog: če imaš možnost imej zimske gume na drugih platiščih kot letne, vsake zelo dobre gume za sneg pa ponavadi (na AC) prinesejo višjo porabo, važno je,da so dobre za mokro cesto in seveda nizke temp.
Lp
Zanimivo vprašanje, ki me že nekaj časa zanima. Koliko prinesejo pri porabi bolj krampaste gume (v primerjavi z recimo letnimi - brez grobega profila)?
Saj bi glede na kilometre in na to, da vodim evidenco porabe lahko v teh letih to že sam ugotavljal, vendar imam precej različnih relacij. Za to bi bil bolj primeren kdo, ki se vozi praktično na isti relaciji. Seveda je pri tem potrebno upoštevati, da je pozimi poraba že nekaj višja zaradi temperatur, hkrati pa lahko nekoliko manjša zaradi manjše uporabe klimatskih naprav.
Jst sm imel eno celo leto bfgoodrich all terrain gume na avtu. Poraba je bila skos konstantno 10 litrov, pozimi in poleti. Zde imam marix puma, pa je poraba 11 litrov.

BFG all tererain
http://www.bfgoodrichtires.com/images/t ... t-a-ko.jpg

Marix PUMA
http://www.ekkopneu.com/puma.gif

Ampak mislim, da tok narezane kot puma ne boš dal na foresterja. All terrain bi bila pa odlična guma za celo leto in pozimi in poleti.

gore
Uporabnik foruma
Prispevki: 954
Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
Kontakt:

Odgovor Avtor: gore » 22. Oktober 2006, 19:22

Zanima me čisto tako. Sam imam preveč pestre vožnje, da bi lahko to preveril. Tisti, ki pa se vozite bolj po istih poteh, pa lažje ocenite. Očitno pa razlika kar je.

slosi
Novinec
Prispevki: 16

Odgovor Avtor: slosi » 28. Oktober 2006, 10:24

Ker je za v sneg najboljše, da je za v sneg čimbolj ozka guma me pri tem zanima, če lahko na sedanje originalno platišče za gume 215/60 R16 dam gor gume 205/60 R16.

Zanima me pa če kdo ve za nakup najcenejših alu platišč za dimenzijo 195/60 R15 ker je za takšne še lažje dobit cenejše gume.

Hvala za pojasnila

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov