Ne delajo pozicijske luči!???

Subarujev predstavnik razreda SUV
Odgovori
tomaz123
Novinec
Prispevki: 3

Ne delajo pozicijske luči!???

Odgovor Avtor: tomaz123 » 24. Maj 2012, 13:17

Kot v naslovu pove imam probleme z pozicijskimi lučmi-vsemi-sprednjimi in zadnjimi. Zadeva je sledeča, avto ima kljuko za prikolico in na prikolici je bil stik v kablih , zato je pregorela varovalka. Po ureditvi kablov na prikolici in menjavi varovalke pozicijske luči na obvolansko stikalo ne delajo razen na stikalu pred armaturo nad volanskim drogom se lahko prižgejo. Rele pri varovalkah se vklaplja, le luči se ne prižgejo na obvolansko stikalo, sevda ob vklopljeni ključavnici za zagon motorja.
Ima , kdo še kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobe!?
Hvala za pomoč! T.

Sajmon
Član Subaru kluba
Prispevki: 2951

Odgovor Avtor: Sajmon » 25. Maj 2012, 22:58

Če naštejem par dejstev, instalacija pozicijskih luči je OK, volansko stikalo je OK, to stikalo ima tudi nekakšno prioriteto pred ročičnim in ne gre preko releja. Varovalka je seveda OK. Sumim na stikalo na ročici pri poziciji za pozicijske, kar mi sicer ovrže tvoj opis, da rele preklopi, ko jih prižgeš. Hm, mogoče je pa težava v releju. Preklopi že, a mogoče kontakti ne opravijo svoje naloge - stika.

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 25. Maj 2012, 23:55

Si preveril ponovno varovalko? Mogoče je ob stiku skurilo izolacijo enega od kablov in se stika z maso, pa imaš problem.
Lahko pa je tudi kakšen od stikal "zapikal".
Don't allow your mind tell your heart what to do.

tomaz123
Novinec
Prispevki: 3

Odgovor Avtor: tomaz123 » 27. Maj 2012, 13:07

Varovalke sem preveril, saj v primeru, da je zanič ne delajo pozicijske luči na zgornjem stikalu. Preveril sem tudi releje in sem zvezal na direkt, torej prebrikal sem pozicije, kjer preklopi rele, a vseeno brez uspeha. očitno je verjetno problem nekje na kablih.
L.p.T.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov