FORESTER 2009 MOTOR NE DELUJE
FORESTER 2009 MOTOR NE DELUJE
Ta teden mi je na foresterju diesel odpovedal motor, avto prodajam - oglejte si moj oglas !!!
Moje razočaranje je veliko, avto sem kupil l. 2010 novega, odpovedal je motor pri 152.000 km, najverjetneje gre za napako na glavni gredi ?
Moje razočaranje je veliko, avto sem kupil l. 2010 novega, odpovedal je motor pri 152.000 km, najverjetneje gre za napako na glavni gredi ?
subaru forester boxer diesel 2010
Re: FORESTER 2009 MOTOR NE DELUJE
Garancija? Kulanca? Si ga peljal na Intrservice ali kam drugam?
Garancija velja le 3 leta oz. 100.000km.
Kulanca pri Subaru (Italija) je bolj pravljica.
Kako pa je motor odpovedal? Ali je počila gred?
http://www.subaruforester.org/vbulletin ... el-120394/
Kulanca pri Subaru (Italija) je bolj pravljica.
Kako pa je motor odpovedal? Ali je počila gred?
http://www.subaruforester.org/vbulletin ... el-120394/
garancija ne velja več
motorja nismo odpirali, moj majster pravi da je gred, na avtocesti je izgubil moč, začel klenkati in crknil
avto prodajam, tako da ga ne nameravam nikamor peljati
motorja nismo odpirali, moj majster pravi da je gred, na avtocesti je izgubil moč, začel klenkati in crknil
avto prodajam, tako da ga ne nameravam nikamor peljati
-
gore
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 953
- Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
- Kontakt:
Jebenti sranje. Sem tudi že sam slišal za težave pri Subarujevih dizlih - še posebej menda 2008 letnik, ampak očitno tudi 2009 ni kaj boljši.
Ja , res je sranje. Nov motor je 7000 eur, rabljen 5000 eur, deli 3700 eur + delo in še kaj. Jaz sem mislil da bo ta avto deloval, je pa to moj najslabši avto, kar sem ga imel in tudi prvi ki me je pustil na cesti. Pri 120,000 km sem moral zamenjti sklopko, potem še neko cev za dovod zraka iz turbine v motor, zdaj pa je crknil tudi ta.
Avto je zaradi tega izgubil vrednost bolj kot je normalno.
Avto je zaradi tega izgubil vrednost bolj kot je normalno.
-
gore
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 953
- Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
- Kontakt:
Ampak - kje si ga pa kupil, da ni več garancije. Po mojem bi morala še veljati, saj je bil avto kupljen nov in verjetno začne garancijski rok teči s prodajo (torej april 2010). Navali na prodajalca z lepo besedo.
Avto kupljen pri šerbineku - mb, tam so rekli da bi lahko morda uveljavlali napako materiala, ne morejo pa nič obljubit, kar je za mene tolko kot nič, pa še zelo dolgo to lahko traja
avto bom prodal, ker nimam tudi nobene volje vlagat še kaj denarja
garancija je pretekla - 152.000 kilometrov
avto bom prodal, ker nimam tudi nobene volje vlagat še kaj denarja
garancija je pretekla - 152.000 kilometrov
tole je res izredno neugodna situacija....!!!
kakor vem, je bilo takih primerov po EU (in tudi izven) že kar precej,
v SLO pa je tvoj najbrž prvi...??...ali pa tudi ne...
IMA MOGOČE ŠE KDO KAKŠNE PODATKE O PODOBNEM PRIMERU?
Kakor kaže, gre v tem primeru DEJANSKO za serijsko tovarniško napako,
ki bi jo moral SUBARU, če bi vsaj malo stal za svojimi proizvodi, tudi
"serijsko" - preventivno odpraviti!!!!, toda glede na to da so odzivi zastopnikov
v tujini (Nemčija,....) negativni, tudi od naših "nadutežev" v LJ ni za
pričakovati nič več......!!??
Toda mogoče bi pa bilo vseeno smiselno mašino vsaj odpreti in pogledati, kaj se
je dejansko zgodilo...mogoče je škoda "popravljiva"....??
kakor vem, je bilo takih primerov po EU (in tudi izven) že kar precej,
v SLO pa je tvoj najbrž prvi...??...ali pa tudi ne...
IMA MOGOČE ŠE KDO KAKŠNE PODATKE O PODOBNEM PRIMERU?
Kakor kaže, gre v tem primeru DEJANSKO za serijsko tovarniško napako,
ki bi jo moral SUBARU, če bi vsaj malo stal za svojimi proizvodi, tudi
"serijsko" - preventivno odpraviti!!!!, toda glede na to da so odzivi zastopnikov
v tujini (Nemčija,....) negativni, tudi od naših "nadutežev" v LJ ni za
pričakovati nič več......!!??
Toda mogoče bi pa bilo vseeno smiselno mašino vsaj odpreti in pogledati, kaj se
je dejansko zgodilo...mogoče je škoda "popravljiva"....??
Če ma Subarujev diesel res tako glavno gred, potem.....????
Povezave med ležaji jo absolutno prešfoh, praktično debeline "pleha", bilo bi čudno da nebi počila.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Pozdravljeni!
sem novinec na tem forumu.prihajam iz prekmurja-enako kot uporabnik pupi. Tudi sam se v prihodnje načrtoval kupiti dizel foresterja, vendar sem potem kar se je zgodilo z pupijevim forijem kar malo razočaran. Ne vem sicer, kako je kaj z novejšimi diezel motorji (euro 5),ampak take napake si subaru ne bi smel privoščiti.
sem novinec na tem forumu.prihajam iz prekmurja-enako kot uporabnik pupi. Tudi sam se v prihodnje načrtoval kupiti dizel foresterja, vendar sem potem kar se je zgodilo z pupijevim forijem kar malo razočaran. Ne vem sicer, kako je kaj z novejšimi diezel motorji (euro 5),ampak take napake si subaru ne bi smel privoščiti.
- impreza911
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1369
- Kraj: Gornja Radgona
kauc napisal/-a:Pozdravljeni!
to je res,samo pri vsaki znamki avtomobilov,,ki jih naredijo vedno nekaj zalomi.tudi pri najboljših kakor tudi pri slabših.
Subaru Impreza RS
se strinjam da se kvarijo boljše in slabše avtomobilske znamke, ampak da pa pride do tako drage okvare na vozilu te pa lahko samo kap zadane. naprimer bi si kupil rabljenega forija za 20000 evrov in da se ti pripeti takšna okvara?
Pozdravljen prekmurec,
če imaš še vedno voljo za subaruja, moj avto je v rakičanu, lahko ga kupiš po ugodni ceni, če upaš reskirat
popravilo bi prišlo cca. 5000 eur
če te zanima, me pokliči na 031-663-925
lep pozdrav
če imaš še vedno voljo za subaruja, moj avto je v rakičanu, lahko ga kupiš po ugodni ceni, če upaš reskirat
popravilo bi prišlo cca. 5000 eur
če te zanima, me pokliči na 031-663-925
lep pozdrav
Pupi - te popolnoma razumem, da si totalno razočaran nad avtom, vendar probaj zadevo mal prespat in pa potem kot ti je svetoval že Jezdec, bi blo pametno mašino odpret, morda pa le ni tako hudo ?
Tud če si se avta naveličal, bi ga jaz na tvojem mestu vseeno popravu, pa ga potem prodal.
Cena, ki si jo nastavu, se mi zdi absolutno prenizka za ta letnik ( kljub okvari ).Pa še če ga popraviš - klub vložku cca. 5000 eur - kot navajaš, se mi zdi, da bi ob prodaji manj izgubil, pa še lažje ga boš prodal.
To je moje mnenje, želim pa ti čim ugodnejšo rešitev problema.
Tud če si se avta naveličal, bi ga jaz na tvojem mestu vseeno popravu, pa ga potem prodal.
Cena, ki si jo nastavu, se mi zdi absolutno prenizka za ta letnik ( kljub okvari ).Pa še če ga popraviš - klub vložku cca. 5000 eur - kot navajaš, se mi zdi, da bi ob prodaji manj izgubil, pa še lažje ga boš prodal.
To je moje mnenje, želim pa ti čim ugodnejšo rešitev problema.
Forester diesel
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost