Valarji na tehničnih
Valarji na tehničnih
Danes sem šel na Integral za eno homologacijo in tip mi je zapeljal avto na valarje in kao testiral zavore, čeprav homologacija ni imela veze z zavorami. Glede na to, kar sem prebral, sem hitro skočil do avta in mu rekel, da ne sme vrteti le en par koles naenkrat. Tip se ni dal motiti, ampak mi je razložil, da on gleda na monitorju in da kao vsi štiripogonci pri nekih 60 kilah odklopijo pogon in da ni panike, da on to vse ve, itd. No, imel ga je gor vsak par po kakih 10sekund. Sedaj pa me zanima, če kdo ve, a mi je lahko naredil kakšno škodo na pogonu in če je res, kar pravi.
http://www.mobisux.com/album/data/500/35561navodila.jpg
to mu pokaži, pa naj ti podpiše, da si ga seznanil z možnimi posledicami. potem pa naj izvoli z avtom delati, kar ga je volja. ti pa idi s podpisano izjavo lepo na pir. pa vprašaj ga, če so mu kaj znane cene originalnih delov za subaruje in če je kreditno sposoben.
to mu pokaži, pa naj ti podpiše, da si ga seznanil z možnimi posledicami. potem pa naj izvoli z avtom delati, kar ga je volja. ti pa idi s podpisano izjavo lepo na pir. pa vprašaj ga, če so mu kaj znane cene originalnih delov za subaruje in če je kreditno sposoben.
Ja, na smer vrtenja koles nisem bil pozoren. Upam, da je to res naredil.
Se pa je tako hitro zgodilo, da sploh nisem dojel. Vsedel se je v avto, sklepal sem, da ga bo pač zapeljal do mesta, kjer bo pogledal, pa je bil že na valarjih.
A mi zna kdo razložiti, kaj se lahko zgodi, če tega ni naredil. Sklepam, da gre verjetno za sredinski diferencial. A bi se problem pojavil takoj ali šele čez čas, ko bo tip že pozabil, da sem bil tam.
Škrtalo ni nič, a verjetno pri visko diferencialih itak ni škrtanja, ne.
Se pa je tako hitro zgodilo, da sploh nisem dojel. Vsedel se je v avto, sklepal sem, da ga bo pač zapeljal do mesta, kjer bo pogledal, pa je bil že na valarjih.
A mi zna kdo razložiti, kaj se lahko zgodi, če tega ni naredil. Sklepam, da gre verjetno za sredinski diferencial. A bi se problem pojavil takoj ali šele čez čas, ko bo tip že pozabil, da sem bil tam.
Škrtalo ni nič, a verjetno pri visko diferencialih itak ni škrtanja, ne.
Jst delam tehničnega skoz na AMZS-ju v LJ na 4wd stezi...
Kar se strokovnosti njihovih uslužbencev tiče pa tkole - do letos sem bil tud jst prepričan da že dobro vedo kaj počnejo. Letos sm pa za razliko od prejšnjih let (ravno zarad debate na forumu), strica na tehničnem vseeno opomnil, da je ima avto 4 kolesni pogon. Najprej me je debelo pogledal, pol je pogledal na ročico reduktorja in rekel: "pa sej je izklopljen, a ne?" Stvar je bla sicer smešna, ampak tud pol, ko sm mu razložil da ima avto STALNI 4 kolesni pogon in da je tista ročica za vklop reduktorja, me je še vedno gledal kot nejeverni tomaž... Nekak sm mel občutek, da mi ne verjame najbolj....
Kar se strokovnosti njihovih uslužbencev tiče pa tkole - do letos sem bil tud jst prepričan da že dobro vedo kaj počnejo. Letos sm pa za razliko od prejšnjih let (ravno zarad debate na forumu), strica na tehničnem vseeno opomnil, da je ima avto 4 kolesni pogon. Najprej me je debelo pogledal, pol je pogledal na ročico reduktorja in rekel: "pa sej je izklopljen, a ne?" Stvar je bla sicer smešna, ampak tud pol, ko sm mu razložil da ima avto STALNI 4 kolesni pogon in da je tista ročica za vklop reduktorja, me je še vedno gledal kot nejeverni tomaž... Nekak sm mel občutek, da mi ne verjame najbolj....
Res so loleki. Jaz sem šel na Prigo na Brezovico in sem mu omenil AWD. Me je samo čukal gledal in potem prav godrnjajoče iskal v programu allrad nastavitev. Mu je bilo prav mučno delat 4x test, torej za vsako kolo posebej. Sem potem pri Kržiču vprašal, kako je s tem, pa so mi rekli, da je test prekratek, da bi se karkoli lahko uničilo. Ampak vseeno, previdnost je mati modrosti in nikar ne odstopat od zahteve po posebnem testu.
Broj 1 bi rekel: Hvala na riječima utjehe!
No, zares, malo ste me potolažili, tudi sam sem upal, da je zadeva prekratko trajala, da bi šlo kaj narobe, sicer bi glede na število Subijev pri nas, bilo kar nekaj pokvarjenih diferencialov. Vsak ata verjetno vseeno ne ve, da mora težiti za awd stezo.
Sam teli tipi na tehničnih se imajo pa za hude znalce, pa v resnici večinoma pojma nimajo.
No, zares, malo ste me potolažili, tudi sam sem upal, da je zadeva prekratko trajala, da bi šlo kaj narobe, sicer bi glede na število Subijev pri nas, bilo kar nekaj pokvarjenih diferencialov. Vsak ata verjetno vseeno ne ve, da mora težiti za awd stezo.
Sam teli tipi na tehničnih se imajo pa za hude znalce, pa v resnici večinoma pojma nimajo.
No jest sm se pri Prigotu na smrt skregu zarad tega! Tip ni mogu razumet, da imam stalen štirikolesni pogon in da ga ne moram izklopit. Na koncu je prav tako godrnjajoče vklopil program za awd... Potem me ja pa vrgu na tehničnem, ker mi je ena luč malo previsoko svetila (ker drugega pač ni našel)... V glavnem prigo mene ne vid več.Sajmon napisal/-a:Res so loleki. Jaz sem šel na Prigo na Brezovico in sem mu omenil AWD. Me je samo čukal gledal in potem prav godrnjajoče iskal v programu allrad nastavitev. Mu je bilo prav mučno delat 4x test, torej za vsako kolo posebej. Sem potem pri Kržiču vprašal, kako je s tem, pa so mi rekli, da je test prekratek, da bi se karkoli lahko uničilo. Ampak vseeno, previdnost je mati modrosti in nikar ne odstopat od zahteve po posebnem testu.
Zima kje si?
Ja to pa drži popolnoma da nimajo pojma.bajker napisal/-a:Sam teli tipi na tehničnih se imajo pa za hude znalce, pa v resnici večinoma pojma nimajo.
Jaz sem mojo (Suzy) poslal da je šla z Leonom na tehničnega
pa je striček pametoval da mu ročna nič ne prime,nato mu je
ženšče razložilo da ima Leone ročno na sprednjih kolesih
Pač tip jo še danes ne pozdravi pa čeprav se poznamo.
"If in doubt,flat out"
Colin McRae
Colin McRae
Jst sm šel pa pametn mojstra na interservisu opozarjat da ma avto staln awd. Tko me je čukast pogledu, češ kaj mislš fant, da nkol nism subaruja vidu al kaj
model je sam use naštimu, tko k more bit, tko da me naslednje leto spet vidijo tam. 
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi
Paavo Nurmi
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov