nazaj na subaru ?
nazaj na subaru ?
ponovno se vračam na subaru forum, po dveh letih, zdaj sta minili dve leti odkar mi je odpovedal motor na novem foresterju boxer diesel , k isem ga prodal
prišlo je namreč do razpada glavne gredi na motorju
zdaj imam drugi avto- vendar mi iz spomina subaru ne gre
zanima me ali ima kodo izkušnje z bencinskimi motorji'
čudno se morda sliši da spet razmišljam o subaruju, vendar so ti avtomobili, takrat ko delujejo, najboljši
predvsem me zanima novi outback, kombinacija plin - bencin, ker na diesel motor več ne grem
prišlo je namreč do razpada glavne gredi na motorju
zdaj imam drugi avto- vendar mi iz spomina subaru ne gre
zanima me ali ima kodo izkušnje z bencinskimi motorji'
čudno se morda sliši da spet razmišljam o subaruju, vendar so ti avtomobili, takrat ko delujejo, najboljši
predvsem me zanima novi outback, kombinacija plin - bencin, ker na diesel motor več ne grem
subaru forester boxer diesel 2010
Re: nazaj na subaru ?
Vidim, da te razočaranje z diesel motorjem še vedno "drži ". Ja si imel takrat res smolo, da si padel med tiste osmoljence, ki so jim pocrkale gredi.
So ble pa to porodne težave diesel boxerjev (motorji EURO 4 ), kasneje z motorjem EURO 5 so to težavo odpravili in vsaj po zagotovilu pooblaščenega serviserja ne ve niti za en primer lomljenja gredi pri EURO 5 motorju.
Pa še tolk so napredovali pri Subaruju, da ti sedaj, v kolikor bi prišlo do te okvare (lomljenje gredi ), ne glede na št. prevoženih km, napako odpravijo brezplačno - pod garancijo. Je pa seveda pogoj, da je vozilo redno servisirano na pooblaščenem servisu. ( izjava direktorja poobl. servisa )
Sam imam dieselna 3 leta, in zaenkrat moram potrkati na les. Je pa EURO 5 motor.
So ble pa to porodne težave diesel boxerjev (motorji EURO 4 ), kasneje z motorjem EURO 5 so to težavo odpravili in vsaj po zagotovilu pooblaščenega serviserja ne ve niti za en primer lomljenja gredi pri EURO 5 motorju.
Pa še tolk so napredovali pri Subaruju, da ti sedaj, v kolikor bi prišlo do te okvare (lomljenje gredi ), ne glede na št. prevoženih km, napako odpravijo brezplačno - pod garancijo. Je pa seveda pogoj, da je vozilo redno servisirano na pooblaščenem servisu. ( izjava direktorja poobl. servisa )
Sam imam dieselna 3 leta, in zaenkrat moram potrkati na les. Je pa EURO 5 motor.
Forester diesel
Ja, razočaranje me še drži, ker me jo to razočaranje koštalo tudi ogromno denarja. Ko je "umrl" naš forester sem nabavil 1 leto starega nissan x-traila, seveda dizelaša, ker delam 50000 km na leto. Čez 8 mesecev sem dobil od nissana pismo, da nja pripeljem avto na spreminjanja programa motroja, ker je možen razpad ležajev na glavni gredi. Se pravi , da se foresterjeva zgodba ponavlja. In po besedyah mojega mehanika je to bolj bolezen diselskih kot bencinskih motorjev, zaradi preobremenjenosti. Verjamem.
subaru forester boxer diesel 2010
RAJE NE......!!
Kakor koli gledaš in obračaš so Subaruji postali precej predragi glede na to kar nudijo,
gledano z vidika zanesljivosti in trpežnosti (pa ne govorim samo o mašinah)....
Prav tako je problem predrago vzdrževanje in precej okrnjena servisna mreža...v SLO
sta dva pooblaščena serviserja (če sem prav informiran).
Torej iz stroškovnega vidika NIKAKOR NE!...če pa gre za kako drugo vrsto "subarufan"
nagnenja (ki te zadeve spregleda...se strinjam s tvojo trditvijo) je pa to vprašanje tako odveč...
pozdrav
Kakor koli gledaš in obračaš so Subaruji postali precej predragi glede na to kar nudijo,
Prav tako je problem predrago vzdrževanje in precej okrnjena servisna mreža...v SLO
Torej iz stroškovnega vidika NIKAKOR NE!...če pa gre za kako drugo vrsto "subarufan"
nagnenja (ki te zadeve spregleda...se strinjam s tvojo trditvijo) je pa to vprašanje tako odveč...
pozdrav
Glede na to, da sem zadnje dni (tedne) zaradi nakupa novega avtomobila, precej časa posvetil taistemu vprašanju (naslov posta), moram popraviti svoje prvotno mnenje....v korist Subaruja oziroma nasplošno japoncev.jezdec napisal/-a:RAJE NE......!!
nagnenja (ki te zadeve spregleda...se strinjam s tvojo trditvijo) je pa to vprašanje tako odveč...![]()
pozdrav
Dejstvo je, da so nemški avti v zadnjem času precej izgubili na svoji kvaliteti, obdržali pa so svoj nivo cen.
Istočasno za svoj nivo cene ponujajo bistveno premalo opreme napram konkurenci. Kar pa je najhuje so izgubili tudi visoko raven varnosti pri trkih....
Nasprotno so japonski avti obdržali svojo kvaliteto (vsaj v večini), prav tako so prav japonski avti v vrhu na varnostnih testih. Istočasno pa za svoj cenovni razred ponujajo bistveno več opreme ki dejansko nekaj šteje (xenon luči, parkirni senzorji, nadzor vožnje,....)....za razliko od EU avtov, ki povdarek dajejo na kič (svetleči dodatki na armaturi, fensi radio,....in podobne bedarije).
Sedaj, če prištejemo še Subarujev (Mazdin) res superioren občutek vožnje (sploh proti nemški konkurenci) je vsako nadaljnje debatiranje odveč....!
Tako da moje mnenje po več testnih vožnjah in prebranih precej testih uradno obračam na:
SEVEDA NAZAJ NA SUBARU...ALI VSAJ NA JAPONCA....
jezdec napisal/-a:
SEVEDA NAZAJ NA SUBARU...ALI VSAJ NA JAPONCA....
Forester diesel
Jezdec - daj še malo napiši kako si bil zadovoljen s sedanjim vozilom, kakšne pripombe, opažanja.
Forester diesel
kar se tiče foresterja ni pripomb...samo tapravega serviserja moraš imeti....sedaj pri cca 170 K kmkamsedlo napisal/-a:Jezdec - daj še malo napiši kako si bil zadovoljen s sedanjim vozilom, kakšne pripombe, opažanja.
še nobenih težav razen menjanih komplet zavornih diskov, žarnic (torej potrošna roba).
Ni pa forester tisti, ki gre od hiše (upam da bo vzdržal še veliko km)....menjuje se francoz za japonca (mazda)....
Sem pa dejansko presenečen nad superiornostjo vozil japonskih proizvajalcev v rangu od 18K - 25K€....in to v vseh pogledih....(vsaj tistih ki štejejo).
pozdrav
v
O to me pa veseli. Sem že mislu, da si se forija naveliču. :.supjezdec napisal/-a: Ni pa forester tisti, ki gre od hiše
Forester diesel
Katera mazda pa pride k hiši?jezdec napisal/-a:kar se tiče foresterja ni pripomb...samo tapravega serviserja moraš imeti....sedaj pri cca 170 K kmkamsedlo napisal/-a:Jezdec - daj še malo napiši kako si bil zadovoljen s sedanjim vozilom, kakšne pripombe, opažanja.
še nobenih težav razen menjanih komplet zavornih diskov, žarnic (torej potrošna roba).
Ni pa forester tisti, ki gre od hiše (upam da bo vzdržal še veliko km)....menjuje se francoz za japonca (mazda)....
Sem pa dejansko presenečen nad superiornostjo vozil japonskih proizvajalcev v rangu od 18K - 25K€....in to v vseh pogledih....(vsaj tistih ki štejejo).
pozdrav
v
LP Kristijan
trojka...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost