Danes crknu Forester 2010 Dizel

Subarujev predstavnik razreda SUV
Odgovori
primoz
Uporabnik foruma
Prispevki: 37

Danes crknu Forester 2010 Dizel

Odgovor Avtor: primoz » 02. Februar 2015, 20:50

Evo danes se mi je sredi vožnje zataknu kot da bi se nekaj zlomilo in seveda crknu. Sumim, da je napaka podobno kot že pri več komu, da je gred šla. Letnik 2010, prevoženih 137.000 km, redno servisiran.

Imate kak nasvet kaj vse mi je storiti in kakšne ste imeli drugi stroške.

Hvala, lp

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator
Prispevki: 8738
Kraj: Črnuče

Re: Danes crknu Forester 2010 Dizel

Odgovor Avtor: nebivedu » 02. Februar 2015, 21:27

Preberi tole temo. Sicer je o outbacku, ampak mašina predvidevam, da je ista:
viewtopic.php?f=17&t=8555&hilit=outback
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”

Gabrc
Uporabnik foruma
Prispevki: 135
Kraj: GABERJE

Odgovor Avtor: Gabrc » 02. Februar 2015, 22:42

Zanima me če ima ta nesrečni Forester euro 4 ali že euro 5 motor. Oziroma ali ima plastičen ali aluminijast sesalni kolektor? V kolikor ima plastičnega,naj bi imel že euro 5 motor.
Euro 5 motorji pa naj nebi bili več kritični,kar se gredoloma tiče.

primoz
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: primoz » 02. Februar 2015, 22:50

Je še EURO 4 na žalost.

primoz
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: primoz » 02. Februar 2015, 23:42

nebivedu napisal/-a:Preberi tole temo. Sicer je o outbacku, ampak mašina predvidevam, da je ista:
viewtopic.php?f=17&t=8555&hilit=outback
Ql tema, preletel.

Uporabniški avatar
BackW00d
Član Subaru kluba
Prispevki: 5489
Kraj: Trbowle

Odgovor Avtor: BackW00d » 03. Februar 2015, 07:15

Primož, res vsa čast za sproščenost ob tem neljubem dogodku. Ko sem temo prebral, sem dobil občutek, da ti je le guma počila, in pač iščeš enga vulkanizerja, ki bo dal inekcijo in boš lahko vozil dalje...
Sam bi verjetno izlil 3/4 žolča na vse kar gre mimo ob takem dogodku :/

Upam, da zadevo urediš hitro in karseda poceni. Če boš pa še kakšno informacijo glede popravila delil z nami, bo pa še forum pridobil na kvaliteti :thup
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....

primoz
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: primoz » 03. Februar 2015, 07:25

BackW00d napisal/-a:Primož, res vsa čast za sproščenost ob tem neljubem dogodku. Ko sem temo prebral, sem dobil občutek, da ti je le guma počila, in pač iščeš enga vulkanizerja, ki bo dal inekcijo in boš lahko vozil dalje...

Upam, da zadevo urediš hitro in karseda poceni. Če boš pa še kakšno informacijo glede popravila delil z nami, bo pa še forum pridobil na kvaliteti :thup
Hja. Ka pa mi drugega preostane. Preklel sm ga itak že, zdej ga bo treba pa čimcenej zrihtat. :?

Uporabniški avatar
Fusion
Uporabnik foruma
Prispevki: 682

Odgovor Avtor: Fusion » 03. Februar 2015, 07:41

kako najbolj sigurno preverit kater motor imam :oops: :?:

drugač pa bemu sunac no, to bi mogu subaru nardit vpoklic :!: :x
o kakšni tožbi je že kdo razmišljal :?:

Uporabniški avatar
Nightwish
Uporabnik foruma
Prispevki: 221
Kraj: Celje

Odgovor Avtor: Nightwish » 03. Februar 2015, 08:16

@ primoz: Dobrodošel na seznamu nesrečnikov... Če kdo, potem te zagotovo jst razumem kako je, ko te avto takole pusti na cedilu. Za informacije, če jih ne najdeš v moji temi, ki ti jo je že nebivedu predstavil, kar mene kontaktiraj, da bo tvoj fori spet čim prej med živimi.

@ Fusion: Mislim, da nisi edini, ki je že razmišljal o kakem vpoklicu ali tožbi, ti pa povem, da se lahko kratko malo vsaj velika večina nas obriše pod nosom. Tisti, ki so bili pametni, so avte kritičnih letnikov pravočasno prodali. Nekaj je sicer bilo govoric, da so vsem, ki se jim je to zgodilo še v garancijskem roku, mašine zamenjali brez večjih pregovarjanj in seveda zelo potihoma. Prav tako sem nekje zasledil, da se je Subaru odločil, da ti v primeru "gredoloma" zamenjajo motor tudi po preteku garancijskega roka, ampak le ob povsem jasni zgodovini vozila (brezhibni servisni knjižici), kar pa se lahko kot 2. ali 3. lastnik vozila le sladko j..:4r..š! :(
Those who have never truly lived can never truly die!

Uporabniški avatar
Nightwish
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Nightwish » 03. Februar 2015, 09:02

primoz napisal/-a:
BackW00d napisal/-a:Primož, res vsa čast za sproščenost ob tem neljubem dogodku. Ko sem temo prebral, sem dobil občutek, da ti je le guma počila, in pač iščeš enga vulkanizerja, ki bo dal inekcijo in boš lahko vozil dalje...

Hja. Ka pa mi drugega preostane. Preklel sm ga itak že, zdej ga bo treba pa čimcenej zrihtat. :?
No, tole še na hitro pokomentiram...

Tista prva jeza mine, potem pa preklinjaš le še za vsak evro, ki ga daš iz žepa medtem, ko ti žena nekje v ozadju piska, da bi kupli C. Berlinga pa ne bi bilo teh problemov ;) :lolno

Če misliš čim ceneje porihtat, lahko samo upaš, da je šla le glavna gred in ne tako kot v mojem primeru, ko je tudi blok motorja dobil porcijo...
Jaz sem na to gledal tako, da res ne mislim še naslednjih X let menjat avta (ob predpostavki, da ne bo več podobnih pripetljajev) in bom avto "sfural do konca"! Zato sem se ga odločil porihtat in pri tem nisem (vsaj ne pretirano) šparal.
Torej, če ga prodaš takšnega kot je, itak ne dobiš več kot 3-4k eur zanj... V primeru, da ga "na hitro porihtaš" in prodaš, pa verjemi, da jst nisem imel srca, kaj šele energije in denarja za odvetnike, ko bi se novi lastnik po nekaj mesecih spravil z vso to jezo in slabo voljo name...

primoz
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: primoz » 03. Februar 2015, 09:05

Nightwish napisal/-a:
primoz napisal/-a:

No, tole še na hitro pokomentiram...

Tista prva jeza mine, potem pa preklinjaš le še za vsak evro, ki ga daš iz žepa medtem, ko ti žena nekje v ozadju piska, da bi kupli C. Berlinga pa ne bi bilo teh problemov ;) :lolno

Če misliš čim ceneje porihtat, lahko samo upaš, da je šla le glavna gred in ne tako kot v mojem primeru, ko je tudi blok motorja dobil porcijo...
Jaz sem na to gledal tako, da res ne mislim še naslednjih X let menjat avta (ob predpostavki, da ne bo več podobnih pripetljajev) in bom avto "sfural do konca"! Zato sem se ga odločil porihtat in pri tem nisem (vsaj ne pretirano) šparal.
Torej, če ga prodaš takšnega kot je, itak ne dobiš več kot 3-4k eur zanj... V primeru, da ga "na hitro porihtaš" in prodaš, pa verjemi, da jst nisem imel srca, kaj šele energije in denarja za odvetnike, ko bi se novi lastnik po nekaj mesecih spravil z vso to jezo in slabo voljo name...
:) Najslabše mi je to ker sem za avtom res super zadovoljen in je genau narejen za naše luknjaste koroške ceste. Verjetno ga bom probal zrihtat in ga seveda met naprej še naslednjih par let. Moramo pa prvo videt kaj je sploh urezalo.

Uporabniški avatar
Nightwish
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Nightwish » 03. Februar 2015, 10:14

primoz napisal/-a: :) Najslabše mi je to ker sem za avtom res super zadovoljen in je genau narejen za naše luknjaste koroške ceste. Verjetno ga bom probal zrihtat in ga seveda met naprej še naslednjih par let. Moramo pa prvo videt kaj je sploh urezalo.
Kilometrov imaš glih tu nekje, ko je največ takih primerov... Če so na armaturi prižgane lučke od A do Ž, avto pa se je po dogodku peljal kot bi pohodil pedal za sklopko, zdaj pa sploh ne vergla več, je najmanj glavna gred :neutral:

Ti najprej najdi mehanika, za dele pa se potem 1x dobiva in greva čez seznam, kar sem jst nabavil in še kako informacijo več...

primoz
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: primoz » 03. Februar 2015, 10:21

Nightwish napisal/-a:
primoz napisal/-a: :) Najslabše mi je to ker sem za avtom res super zadovoljen in je genau narejen za naše luknjaste koroške ceste. Verjetno ga bom probal zrihtat in ga seveda met naprej še naslednjih par let. Moramo pa prvo videt kaj je sploh urezalo.
Kilometrov imaš glih tu nekje, ko je največ takih primerov... Če so na armaturi prižgane lučke od A do Ž, avto pa se je po dogodku peljal kot bi pohodil pedal za sklopko, zdaj pa sploh ne vergla več, je najmanj glavna gred :neutral:

Ti najprej najdi mehanika, za dele pa se potem 1x dobiva in greva čez seznam, kar sem jst nabavil in še kako informacijo več...
Simpotm je bil točno tak kot si ga opisal. Cuknilo, sicer meni je vžaglo v štartu samo lučko za olje. Potem se je pelal naslednjih 20 m tk ko s sklopko ja in sm parkiral. Vergla seveda ne več, sam klik klik štarter nardi.

Hvala za info.

Uporabniški avatar
Fusion
Uporabnik foruma
Prispevki: 682

Odgovor Avtor: Fusion » 03. Februar 2015, 10:22

kje lahko preverim kater motor imam? ker če ne bom dobil čir na želodcu in ne bom zdržal do konc šihta :cr

ta je tut revež
poči mu gred - zamenja, poči mu blok motorja - zamenja, grejo še injektorji :4rt
https://www.facebook.com/subaruofameric ... 3992711689" onclick="window.open(this.href);return false;

primoz
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: primoz » 03. Februar 2015, 10:29

Fusion napisal/-a:kje lahko preverim kater motor imam? ker če ne bom dobil čir na želodcu in ne bom zdržal do konc šihta :cr

ta je tut revež
poči mu gred - zamenja, poči mu blok motorja - zamenja, grejo še injektorji :4rt
https://www.facebook.com/subaruofameric ... 3992711689" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja ne vem načeloma EURO4, zdej od modela verjetno odvisno kdaj. Pr Foresterju mislim, da so sredi leta 2010 nardili zamenjavo na EURO5, moj je bil na žalost še ta stari.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov