Zakaj Subaru

Zanimivo in koristno znanje
Uporabniški avatar
Unikat
Član Subaru kluba
Prispevki: 1132

Odgovor Avtor: Unikat » 29. Maj 2007, 21:33

1. Prostoren avto, zanesljiv, za tiste čase je bil nobel, redkost znamke...

2. Najprej Legacy l.93 karavan, 2wd brez klime (kasneje dograjena), Legacy l.94 karavan, Legacy l.96 karavan, Legacy l.96 karavan, potem tri Mazde, Honda, Jeep, kasneje spet prešaltal na Subaru - Outback 2.5 l.2004 nov, Subaru Legacy l.98 karavan, Subaru Impreza 2.0 WRX l.2005.

3. Outback, Legacy in Impreza so še vedno pri hiši, Outback je od leta 2004, Legacy tudi od 2004 in Impreza od lanskega leta. Pri hiši jih je bilo do sedaj 7 od tega eden nov, ostali rabljeni.

4. Dobre strani: zanesljivost, boxer, lega na cesti, zvok, odlične terenske zmogljivosti, nikoli nobenega probelma, japonc :-) Slabe strani - prevečkrat pokvarjen senčnik (ne ostane fiksen gor, ampak pade nazaj), sem pa tja kakšna mejhna šlamparija predvsem pri novejših, pri Outbacku rade crkujejo žarnice.

5. Naslednji avto bo sigurno Subaru :.sup

flat4
Nebijedu
Prispevki: 1783

Odgovor Avtor: flat4 » 08. Junij 2007, 11:49

zato k gre kamorkol, kadarkol, neglede na sranje na cesti(al pa ob njej).

pa zarad klape, k pride z avtom.
"Mind is everything. Muscle - pieces of rubber. All that I am, I am because of my mind."
Paavo Nurmi

jarko

Odgovor Avtor: jarko » 08. Junij 2007, 12:05

1. v bistvu nisem sploh poznal subaruja, dokler nisem pred casom opazil t.i. jumbo plakatov ob cesti na katerih so bili modeli legacy, kasneje pa se forester v marini ce se ne motim, pa sem se malo pozanimal

2. LEGACY

3. Prej sem imel nemce, zdaj pa ga imam kako leto

4. najbolj me je prevzelo to, da je bil prakticno zastonj, zelo dobro ohranjen, od enega 80 letnega gospoda, ki je avto imel garaziran, vozi pa ze 5 let ne vec. Najbolj pa me moti, da ko grem vzvratno in pritisnem na zavoro se avto tudi, ko zavoro spustim se naprej ustavlja. baje je to neka funkcija ki pomaga za speljevanje v klanec, ki me tudi ful moti.

5. naslednji avto bo najbrz kaksen nov korejec, ce bo dovolj denarja

Uporabniški avatar
cheno
kaj je AWD?
Prispevki: 2555

Odgovor Avtor: cheno » 08. Junij 2007, 12:09

tisto kar te moti je hillholder, lohka se ga tudi odklopi, meni je dobra stvar ker narahlo pritisneš bremzo, desno nogo daš na gas(vmes še v prvo prestavo) in avto počasi leze nazaj...in spelješ :-)
The only treasure my car came with was rust...

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 08. Junij 2007, 12:13

ce te tolk moti, ga odkupim takoj, mislim hillholder :D

pri moji trojki ga zal ni, sem se morala spet navadit speljevat v nase klance dol v KP :-P

jarko

Odgovor Avtor: jarko » 08. Junij 2007, 12:45

aha... potem me na interservisu niso hoteli nategnit, ko so rekli, da lahko ta holehillder odmontira, da avto tega sploh ne potrebuje.

ah... skoda edino, da imajo subaruji tako komplicirane motorje, da jih je treba na original servisih popravljat... interservis mi je malo drag, krzic je pa malo odrocen, ker je vrhnika ze kar dalec in mestni bus ne voz do tja... primestni pa tako zelo poredko vozijo...

Uporabniški avatar
Leone
Uporabnik foruma
Prispevki: 308
Kraj: Bohinj

Odgovor Avtor: Leone » 08. Junij 2007, 13:07

jarko napisal/-a:aha... potem me na interservisu niso hoteli nategnit, ko so rekli, da lahko ta holehillder odmontira, da avto tega sploh ne potrebuje.
...avto ne, voznik pa! oziroma mu je v veliko pomoč, vsaj meni :D
jarko napisal/-a:ah... skoda edino, da imajo subaruji tako komplicirane motorje, da jih je treba na original servisih popravljat...
NE drži :cool:

LP

jarko

Odgovor Avtor: jarko » 08. Junij 2007, 16:07

jah... moj mehanik, ki mi je sraufal opla pa golfa noce popravljat subaruja, ker ga ne pozna in ker je menda masina cisto drugacna kot pri drugih avtomobilih, nekako kot so imeli vcasih nsuji in ene mazde, ali nekaj podobnega, ne vem si nisem cisto zapomnil, ker nisem ravno tehnicni tip. Tudi serviser od fiata, ki sraufa zeninega tipota, pravi, da se noce pritaknit tega motorja, pa se deli so prekleto dragi in jih je zelo zelo tezko dobiti.

kje pa vi potem sraufate svoje masince. :!:

lp

jarko

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 08. Junij 2007, 16:10

Dele se da dobit za normalen denar; rabljene, nove kopije in nove originale;
v dolocenih primerih se kopije ne splacajo, saj so lahko originali le malo drazji. V drugih primerih spet ne. Saj bos pogruntal.
Prednost originalnih delov je ta, da ga menjas samo enkrat in je potem mir.

Ce te zanima pa kaj konkretnega, pa kar vprasaj - naredi novo temo v oddelku "Legacy"...
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
Mr-B
Uporabnik foruma
Prispevki: 604
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Avtor: Mr-B » 03. November 2007, 19:36

V nakup me je prepričal avto sam. Ko sem vozil še Manto sem se oziral po Opel Omegi karavan in ravno takrat je tudi stari menjal avto in vzel 3 leta staro "Zapuščino" in ko sem ga/jo prvič peljal je biol že vse rešeno oziroma sem bil jaz okužen.

LPB
Speed kills - drive faster!!!
http://shrani.si/t/3X/VQ/7WBSU5f/podpis.jpg

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 04. November 2007, 00:22

2 vprašanji Mr-B:
- kje si staknu ameriškega "L"-a? enkrat bi ga rad videl v živo (mam par ameriških kosov doma,... nekateri čakajo na barvanje, drugi na montažo,...)
- maš še Manto?
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
Mr-B
Uporabnik foruma
Prispevki: 604
Kraj: Kranj
Kontakt:

Odgovor Avtor: Mr-B » 04. November 2007, 07:59

1. v Kranju na AMZS stal spredaj počen

". prodana v okolico Celja sem jo že sam tudi iskal da jo kupim nazaj :D