uvoz iz Italije
Še lažje:
www.shrani.si
Naložiš slike, izpiše ti link in enostavno skopiraš link in prilepiš na forum...
Lp
www.shrani.si
Naložiš slike, izpiše ti link in enostavno skopiraš link in prilepiš na forum...
Lp
Fotke
Tukaj imate fotke dokumentov
IT kupoprodajna mora imeti znamkico spodaj / takso
IT prometna-odjavljena
IT odjava
Položnice za davčni urad
Dokument davčnega urada
IT kupoprodajno overjeno zadaj od davčnega urada
Potem dobiš potrdilo pri homologaciji blag. prejemek
Sledi homologacija (ni slike ker jo vsi poznamo)
In nato registracija
http://www.moj-album.com/uredi/tanja-tanja/11043604/
IT kupoprodajna mora imeti znamkico spodaj / takso
IT prometna-odjavljena
IT odjava
Položnice za davčni urad
Dokument davčnega urada
IT kupoprodajno overjeno zadaj od davčnega urada
Potem dobiš potrdilo pri homologaciji blag. prejemek
Sledi homologacija (ni slike ker jo vsi poznamo)
In nato registracija
http://www.moj-album.com/uredi/tanja-tanja/11043604/
Re: uvoz iz Italije
Je kdo pred kratkim uvazal iz Italije??
Se je slucajno papirologija kaj spremenila??
Jaz sem uvazal pred cca 1.5 leta enga razbitega Ford mondeo st220 za en projektic. Pac klasika...LPP homologacija, DMV izracun na katerikoli davcni izpostavi (pa more biti najkasneje 14 dni od uvoza).asteropa napisal/-a:Je kdo pred kratkim uvazal iz Italije??
Pripravi se na sitne.,nedof***** uradnike, ki komej čakajo da ti uničijo dan (lahko da bos imel pa vec srece kot jaz
Nato sem imel še kolobocije na LPPju sam pustmo to stat.
Skratka...LPP homologacijo najprej prvo uredi, ker to potrebujejo za izračun DMVja ter pogodbo/račun od avta. Počakaj kak teden in greš lahko osebno iskat položnico ter plačat DMV. V Italiji načeloma papirje urediš hitro, greš na tisti urad kjer se vršijo prepisi (to bo itak prodajalec najbolje vedel, ker itak more s tabo iti) in se tam naredi prepis in pripravi papirje za izvoz. Ni toliko poceni, mene je prišlo kakšnih 100 eu, vendar mi je počastil prodajalec
Nimam kulija, da bi se podpisal.
Se pravi brez sprememb!
Ja vem da ga je treba nalozit na prikolico! Ko smo ze pri tem, ve kdo za kako ugodno Autovleko iz severno primorskega konca in cca ceno??
Kljub vsem komplikacijam placilu DMVja prevozu in ostalim stroskom racunam da bi se vedno prisparal par jurckov da o vecji izbiri niti ne govorimo!
Hvala axa promptni odgovor
Ja vem da ga je treba nalozit na prikolico! Ko smo ze pri tem, ve kdo za kako ugodno Autovleko iz severno primorskega konca in cca ceno??
Kljub vsem komplikacijam placilu DMVja prevozu in ostalim stroskom racunam da bi se vedno prisparal par jurckov da o vecji izbiri niti ne govorimo!
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4466
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Kak avto pa gledaš? Skupen davek je precej odvisen od velikosti motorja...asteropa napisal/-a:Se pravi brez sprememb!
Npr:
Legacy 2.0R karavan, letnik 2006 (CO2 212 g/km): DMV 20%
Legacy 3.0R spec B karavan, letnik 2006 (CO2 290 g/km): DMV 30%, dodatni davek (3000ccm): 10% - skupaj 40%
Mene so prav te visoke davščine za 3.0R odvrnile od nakupa v tujini, pri 2.0R pa cene v tujini niso bila toliko nižje, da bi se mi splačalo ukvarjat s tem.
D.
Glede prikolice imaš kar nekaj teh ponudnikov. Drugače pa poskusi iskati v bližnjih regijah pri meji (pa ne gledat samo AUTOSCOUT24.IT ampak poglej tudi SUBITO.IT, kjer je tudi ogromno oglasov za avtomobile).
Pa le prej si izracunaj DMV priblizen (eurotax vrednost pa izpust rabis vedeti). Kar tukaj:
KLIK
@danci
Ja jaz imam isti problem...sanjam 3.0R-a ze neki casa...sam tile nasi dacarji te olupijo k banano se za star avto...cepraw jaz sem racunal 30%...ki tudi ni ravno malo.

Pa le prej si izracunaj DMV priblizen (eurotax vrednost pa izpust rabis vedeti). Kar tukaj:
KLIK
@danci
Ja jaz imam isti problem...sanjam 3.0R-a ze neki casa...sam tile nasi dacarji te olupijo k banano se za star avto...cepraw jaz sem racunal 30%...ki tudi ni ravno malo.
Nimam kulija, da bi se podpisal.
Iscem Outbacka 2,5 Bifule 2007-2009, pri nas jih ni pod 15000E u It. sm pa gledu da bi z vsemi davki dajatvami prevozi in se s prvim servisom prisu skozi za to cifro, plus vecja izbira!
Hvala axa za subito.it, nisem vedu res sem samo scauta gledu!
Hvala axa za subito.it, nisem vedu res sem samo scauta gledu!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost