STi & 2,5L kolobocija

Zanimivo in koristno znanje
Odgovori
Uporabniški avatar
picinni
Član Subaru kluba
Prispevki: 3357
Kraj: Atrans
Kontakt:

Odgovor Avtor: picinni » 20. Oktober 2010, 11:52

@COFFE
Pravilno, da si povedal svoje mnenje.
Še moje mnenje tudi iz prakse. Na splošno lahko pohvalim ta motor. Dobro pa je, da se vsak lastnik podobnega vozila zave določenih obveznosti do takega motorja oz. vozila. Sej prenese marsikaj. Ponavadi se uniči kaj, ko pretiravaš in ko to pretiravanje ponavljaš.
V moji prezi ima motor že več kot 100 t/km. Povsem zadovoljuje moje potrebe. Ga pa nimam za po AC tiščat ;-) . Mi je bolj všeč kaka gorska ali pa kaka HP torej tam, kjer se tak avto najbolje počuti.

In še; problem 2.5 motorjev pa je v veliki meri zato, ker so ga delali iz 2.0 litrskega (tanjše stene bloka) ob tiščanju v nedogled nastane problem hlajenja. Zato je nujno po peglanju ohladiti motor! Tudi pri tuner Cosworth pri modelu CS 400 tega problema niso odpravili pa bi najbrž lahko.
Go Westy, go!

Uporabniški avatar
karel
Subaru Leone RX
Prispevki: 5060
Kraj: zg.Savinjska

Odgovor Avtor: karel » 20. Oktober 2010, 13:11

Zgolj na glas razmišljam:"ali bi se zadeva glede hlajenja lahko rešila z večjim hladilnikom?"
"If in doubt,flat out"
Colin McRae

Uporabniški avatar
strumf666
Član Subaru kluba
Prispevki: 4127
Kraj: Krško

Odgovor Avtor: strumf666 » 20. Oktober 2010, 13:56

Ne, ker tega problema, ki ga je picinni napisal niti ne vidiš na temperaturi hladila.
Za vse močnejše predelave (okvirno nekje od 450 konjev naprej) angleži menjajo cilindre, ker kvaliteta blokov precej niha.

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov