Hm, če ti je turbina zagrabla samo v tretji, pol je blo pa verjetno nekaj narobeTedyBi napisal/-a:Kaj misliš z tem? Tako dobro ali tako slabo?kiki napisal/-a:sem za bencin, tko kot je šla gt-jka v klanec, redki so ki gredo tako dobro
Mene moti, če ne morem klanca zvozit v peti ali pa vsaj četrti. GTjko moraš dat v tretjo, potem je zagrabla turbina in potem sem začel peljat prehitro...
Šest celindrov naredi šele veselje do vožnje na bencin! Ne mislim dirkanja!
dizel vs bencin
Re: dizel vs bencin
5.9 V8 daje veselje stalno, že samo z glasom. Ampak futrat ga je pa nekaj drugega.TedyBi napisal/-a:Šest celindrov naredi šele veselje do vožnje na bencin! Ne mislim dirkanja!
Sva enkrat z mojo malo bolj norela z grand cherokeejem (nekje med 170 in 180km/h, kar je za terenca kr dost), pa prav ona: sej zunaj ni 40 stopinj! Ko sem ji povedal, da je to poraba, je pa skor skup padla.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
mislil sem dobro, šla je s četrto v Vrhniški klanec, kot sneta skira,
pa imam sedaj 6 cilindrov, pa isto konj, pa ni primerjave, je gt-jka bolš 70%
pa imam sedaj 6 cilindrov, pa isto konj, pa ni primerjave, je gt-jka bolš 70%
važn da je bokser, spaček subaru ali kaj drugega
Z avtom ni bilo nič narobe. Če se pelješ 80, 90 v najvišji prestavi in prideš v klanec ter če pohodiš gas, bo turbo bencinar (GT) imel največ težav. Se pa strinjam, da je V8 za takšno vožnjo še boljša izbira. AC ni problematična, ker so obrati že v območju "turbo" obratov.
Boljše zavore ---> večja varnost!?
Pol se ti pa bedak u rit zaleti!
Mal je odvisno kaksno mas turbo obmocje v najvisji prestavi... serijska STI je imela full boost pri cca 3800 obratih, zmapirana in brez katalizatorja pa pri 2700. Ce se pa na pod 2000 rpm prpeles ti pa res sam v8 pomaga.
...ali pa dizl.
Se spomnem enega testa, ko je bilo kar nekaj različnih avtov na pisti in vsi so štartali brez gasa ter nato počasi od prve proti zadnji, še vedno brez gasa. Je korveta delala že drugi krog v zadnji prestavi in švignila mimo, ko je impreca skakala v drugi/tretji.
Se spomnem enega testa, ko je bilo kar nekaj različnih avtov na pisti in vsi so štartali brez gasa ter nato počasi od prve proti zadnji, še vedno brez gasa. Je korveta delala že drugi krog v zadnji prestavi in švignila mimo, ko je impreca skakala v drugi/tretji.
Če pretiravaš z nizkimi obrati boš tut pri dizlu našel luknjo... če se ti ne ljubi prestavljat, pol je bolj smiseln avtomatik, ker avto, ki se ga ne da "zamorit", dvomim, da obstaja, če pa že, pa verjetno ne za normalen denar.
Ja v denarnici. Beri dvomasni vztrajnik.strumf666 napisal/-a:Če pretiravaš z nizkimi obrati boš tut pri dizlu našel luknjo...
Ker sem tole že vse sprobal in si tudi lastil oziroma si še lastim marsikaj od napisanega, lahko z lahkoto trdim, da je za normalno vožnjo po regionalni cesti, med GT, 2.0 NA, v6 in turbo dizlom, najslabši turbo bencinar. Zakaj? Ker že sama primerjava med subarujevim 2,0 16v turbo in subarujevim 2,0 16v NA v spodnjem delu obratov, gre v prit NA motorju. Bila je pa razlika pri avtu, ki je imel samo sprednji pogon (lancia delta HF 2,0 16v 190km). Mene osebno motil, če se pelješ po cesti v 5 oz 6 prestavi, kjer je omejitev 90, ter je še klanec, ko pohodiš gas, se praktično začne zelo počasi kaj dogajat. Tole meni bolj zgleda na matranje. Takrat moraš prestaviti v nižjo, ponavadi v tretjo. Avto podivja in te kar vabi da vlečeš tretjo proti rdečemu polju. Tu vsekakor zmaga turbo bencinar. Dizel zmaga pa pri porabi. Za takšno vožnjo še ne rabiš avtomatskega menjalnika, je pa lepo imeti avto za male pare, kjer se pelje brez matrarije od 50 na uro do 240 na uro v eni prestavi. No tule je pa zmagovalec v6. Če pa govorimo o dinamični vožnji, pa je seveda turbo bencinar (GT) čisti zmagovalec.
Zdravo, kakšne probleme ti pa lahko povzroči plin, oz okvare? Nikjer nisem zasledil kake posebnosti, ok razen da ti ckrne napeljava..
strumf666 napisal/-a:Tudi plin ni brez (potencialnih) slabih strani, sicer odvisno od motorja (letnika&modela), ampak načeloma je vsaj ventile, razen pri določenih motorjih, priporočljivo bolj pogosto kontrolirat&nastavljat, če imaš pa "srečo" glede plinarne so pa še dodatni stroški. Ne lomi pa plin gredi
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4466
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Glavna težava je čistost izgorevanja, ki skoraj ne proizvaja saj in s tem pripomore k hitrejši obrabi ventilov in sedišč za ventile.ttt napisal/-a:Zdravo, kakšne probleme ti pa lahko povzroči plin, oz okvare? Nikjer nisem zasledil kake posebnosti, ok razen da ti ckrne napeljava..
Se pa da temu izogniti z izbiro ustreznejših materialov.
http://www.go-lpg.co.uk/VSR.html
Hvala za informacijo..
Pa vemo spet nekaj novega
Pa vemo spet nekaj novega
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov