poraba vasega subaruja
Re: poraba vasega subaruja
živjo
zimske so nokian, letne so yokohama c drive
lp kiki
zimske so nokian, letne so yokohama c drive
lp kiki
važn da je bokser, spaček subaru ali kaj drugega
Dimenzije so važne. Jaz pri mojih ugotavljam, da pozimi z 1cm ožjimi dosegam porabo, ki jo z letnimi težko dosežem (v nižje številke, se razume). Bo nekaj na tem, da se vsak dodaten cm2 čelnega preseka pozna. K višji porabi opazno dodajo tudi serijske strešne sani pri karavanih.
oj
dimenzije gum so iste, razen pri letnih so aluminjaste feltne, ki so malce bolj ven (širše)
kot pa navadne
lp kiki
dimenzije gum so iste, razen pri letnih so aluminjaste feltne, ki so malce bolj ven (širše)
kot pa navadne
lp kiki
važn da je bokser, spaček subaru ali kaj drugega
- podreberek
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 1120
- Kraj: Laško okolica
- Kontakt:
eto spravu imprezo na 7l, 2x MB-CE po AC ostalo pa 50 km dnevno služba. 1,5 mašina, letnik 2010.
prpopam še fotko ko najdem kabl.
prpopam še fotko ko najdem kabl.
kam pa pridemo brez listka redarske službe in subaruja ??
He he, jst sm pa svoj osebni rekord postavu. s 63 litri 1002 kilometra. Je že cukal, ko sem se peljal proti pumpi. Vožnja je bila pa LJ(0) - MB(130) - LJ(260) - krka(300) - LJ(340) - Krk(520) - pag(650) - krk(780) - LJ(960) - tankal pa sem na avtocesti proti mariboru, ko je na števcu pokazalo 002km. Vse samo avtocesta in do 120km/h hitrosti. Je bilo pa hladno, da večinoma nisem klime imel vklopljene.
noro, cel šparovček, še dizli majo višjo porabo.
Lučka za rezervo se vedno vklopi pri 48 litrih, tako da je v tanku še 16 litrov. Sem pa upošteval nasvet - je tut kanta z gorivom vprtljažniku, za vsak slučaj.
noro, cel šparovček, še dizli majo višjo porabo.
Lučka za rezervo se vedno vklopi pri 48 litrih, tako da je v tanku še 16 litrov. Sem pa upošteval nasvet - je tut kanta z gorivom vprtljažniku, za vsak slučaj.
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
Pa da se še malo pohvalim: 6.85 litra na 100km, uglavnem mestna vožnja (služba in domov, kak skok v trgovino) + črnivec (enkrat do karlija in nazaj) ter 50km avtoceste. Tako me stane en prevožen kilometer 10,01 centa. In to je poraba taka zadnjih nekaj mesecev. Pa nej še kdo reče da subaruji niso šparovčki.
http://shrani.si/f/P/t3/FII3mtW/2012-12-24-124.jpg
http://shrani.si/f/P/t3/FII3mtW/2012-12-24-124.jpg
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
A kdo mogoče ve, če je gorivo na Maxen črpalkah kaj slabše kakovosti? S prav nič konkretnim nakupom v enem od M centrov sem dobil kupon za popust 5c/liter, kar sploh ni slaba ugodnost.
Sem padel na isto foro. Natega je. Prvič boš plačal polno, potem pa dobiš nov kupon iz bencinske, s katerim pri naslednjem tankanju uveljavljaš popust.
Je pa dost slabše, s tem bencinom sem naredil orenk manj kilometrov kot jih povprečno naredim. Povprečno porabo imam z mojim legacy-jem okoli 7 litrov (6.85 litra na 100km prevoženih), s tem gorivom pa je avto cukal in poraba je narastla na 8 litrov. Delam pa vedno enake poti.
Je pa dost slabše, s tem bencinom sem naredil orenk manj kilometrov kot jih povprečno naredim. Povprečno porabo imam z mojim legacy-jem okoli 7 litrov (6.85 litra na 100km prevoženih), s tem gorivom pa je avto cukal in poraba je narastla na 8 litrov. Delam pa vedno enake poti.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4463
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Pa ti maš sigurno kak injektor odklopljen... Ali pa dva.nebivedu napisal/-a: Povprečno porabo imam z mojim legacy-jem okoli 7 litrov (6.85 litra na 100km prevoženih), s tem gorivom pa je avto cukal in poraba je narastla na 8 litrov. Delam pa vedno enake poti.
D.
@nebivedu -> res pohvalna poraba.
Glede na: si absolutni zmagovalec,
Tudi jaz vozim enak avto, večinoma čez Černivc v Kamnik, včasih pa naprej proti LJ + še priložnostne fure... Jaz sem že vesel, če mi popije 8,5 l/100km -> pogosto je več
, bližje 9, včasih pa raje ne grem računat
...
Glede na: si absolutni zmagovalec,
Jaz sem tudi že koristil Merkatorjev kupon s popustom in mi je popust obračunal takoj - ni mi bilo treba dvakrat tankati (sem pa plačal s kartico - če ima to kakšen vpliv). Cukanja nisem opazil imam pa enak avto kot nebivedu. Je pa zoprno na tej črpalki če sta dva kamiona pred teboj, saj zasedeta vsa točilna mesta - jaz sem prvič čakal 5 minut in se nato odpeljal do naslednje črpalke.
B.
B.
Trenutni vozni park: Subaru Legacy BH5 2.0 l.:2000, Honda Civic 1,4 HB l.:1996
Forester z 2,0 motorjemna dolgi relaciji do max hitrosti 125km/h, poraba 7,4 l/100 km.
Nebivedu,pa ti racunas pravilno
?
Nebivedu,pa ti racunas pravilno
Don't allow your mind tell your heart what to do.
-
gore
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 954
- Kraj: Vukojebine med Kamnikom in Krvavcem
- Kontakt:
V tej temi pa že dolgo nisem bil ... tole so moje najnižje porabe pri Foriju 2006 (158 KM):
http://ubuntuone.com/0fHzRYDgMNFx2NbxnZLFh8
http://ubuntuone.com/0fHzRYDgMNFx2NbxnZLFh8
Thomas22 napisal/-a:Forester z 2,0 motorjemna dolgi relaciji do max hitrosti 125km/h, poraba 7,4 l/100 km.
Nebivedu,pa ti racunas pravilno?
Jap, računam pravilno.
(50,62 litrov x 100) / 738,6 km = 6,8535 l na 100km prevoženih
Povprečje je pa nekje 47 ali 48 litrov (ko se prižge lučka za rezervo) na 700km prevoženih. Avto ima pa 210.000 km prevoženih po števcu. Mašina je pa iz foresterja ven vzeta.
Edina napaka bi lahko bila, če števec kilometrov narobe šteje kilometre. Ampak se mi zdi da ne, ker je od mene do faksa 126km po GPS-u in po števcu. Pa tudi če bi bilo nekaj procentov razlike (3% razlike (22km manj) nanese porabo 7,03l na 100km, 7% razlike (51km manj) nanese porabo 7,3l na 100km), je poraba še vedno majhna za ta avto.
Pa za 7% razlike bi morala biti guma že konkretno manjša, imam pa predpisane za moj model 195/60/15. So pa letne gume dunlop fast response, zimske pa yokohama w-drive v tej dimenziji.
Nekateri legacyji imajo 195/65/15 in tukaj bi lahko nastala razlika 3,2%, ker so 195/60/15 za 3,2% manjše, ampak za legacy LX so predpisane 195/60/15.
- strojnik005
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 2518
- Kraj: On the road again.
Ajabot napisal/-a:. Je pa zoprno na tej črpalki če sta dva kamiona pred teboj, saj zasedeta vsa točilna mesta - jaz sem prvič čakal 5 minut in se nato odpeljal do naslednje črpalke.
B.
To bomo pa pol rihtal ko se bo štrihu avto...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost