Izkušnje s pnevmatikami
Re: Izkušnje s pnevmatikami
Moj komentar je letel na to, ker je omenil eno novo gumo. Še na moji gajbi je to "prepovedano" v navodilih in predpisana rotacija na 10kkm vključno z rezervo.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
ne, gre za praktično novo gumo, ki ima za sabo morda cca 1000km, tako da o kakšni obrabi ne bi smeli govorit.
Nič, nabavim novo, to pa v prtljažnik kot rezervo (ki bo nadomestila sedaj "novo-staro" originalno)
TNX
Nič, nabavim novo, to pa v prtljažnik kot rezervo (ki bo nadomestila sedaj "novo-staro" originalno)
TNX
Potem pa res ni problem.
Sam sem praktično novo gumo prebodel s konkretno debelim vijakom in so mi jo popravil s vulkalnizersko fliko na notranji strani pri vulkanizerju. Guma je zdržala celotno življensko dobo na asfaltu. Seveda normalne vožnje po asfaltu ne offroad. 
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.
Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. 
Ne, pristal sem na Verdestein Sportrac 5, malo zaradi cene, malo zaradi oprijema v mokrem.BackW00d napisal/-a: ↑01. September 2020, 11:41Si jo kupil potem?
Moja izkušnja s Toyo gumami ni slaba (niti ni neki oh in sploh dobra), so pa mehke in nagnjene k večji obrabi.
Dober oprijem pripisujem predvsem mehkejši zmesi.
Vozil sem R1R in je bila kar čigumi, vozil sem jo samo v suhem in sem bil presenečen koliko moči je spravila na cesto brez da bi kopala na FWD naviti hondi.
Par ovinkov sem zvozil ampak premalo da bi lahko ocenil zdajle.
T1R so pa bile gume katerim je rob šel samo da si ga grdo pogledal![]()
TR1 prvič vidim, ampak profil zgleda zanimiv.
Drugače je to poceni guma v čudnih dimenzijah in super za navadne ljudi... meni pa že manjkajo koščki na robovih.
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
No jaz pa sem kolebal med nevem čim vsem, na koncu pa vzel Vredestain Ultrac Vorti in je kr top guma
Cena pa sploh!
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Zdravo.
Odločam se za nakup novih gum in še kar kolebam med standard zimskimi gumami ter G015.
Tisti, ki imate G015 že več sezon, kako se kaj obnesejo po parih sezonah v snegu? Prvo leto s celim profilom predvidevam, da ni bilo problemov. Kako je bilo po parih sezonah? Se tudi po 20tkm še vedno da v sneg ali je že na meji? Predvsem me mogoče zanima zaviranje in ovinki.
Odločam se za nakup novih gum in še kar kolebam med standard zimskimi gumami ter G015.
Tisti, ki imate G015 že več sezon, kako se kaj obnesejo po parih sezonah v snegu? Prvo leto s celim profilom predvidevam, da ni bilo problemov. Kako je bilo po parih sezonah? Se tudi po 20tkm še vedno da v sneg ali je že na meji? Predvsem me mogoče zanima zaviranje in ovinki.
Te AT gume so zelo dober kompromis. Nikjer niso vrhunske, so pa povsod dobre. V snegu so slabše od zimskih in dosti boljše od letnih. Povsod se da pridet z njimi, je pa treba it skozi ovinke počasneje. Pred ovinkom je treba zavirat malo prej. Globok sneg jim ne dela problemov, še najslabše je na zglajenem snegu. Tam so prave zimske gume z lamelami v prednosti. Še ena lastnost, ki me je pozitivno presenetila je, da na avtocesti nič bolj ne tresejo in niso nič bolj hrupne od navadnih gum.
Odločit se boš moral sam glede na to, kaj ti je najbolj pomembno.
Odločit se boš moral sam glede na to, kaj ti je najbolj pomembno.
Fiat punto mk2a na pravih zimskih gumah in toyota hilux na AT yokohama gumah sva se peljala v fejst hrib, pa sem se povsod hitreje peljal s FWD puntom kot kolega z AWD hiluxom na teh gumah.
Tudi s toyoto LC na AT gumah sem bil večkrat v konkretnem strahu. Itak obe te toyote so težke ko satan in mogoče zarad tega še tolk slabše gume dohajajo oprijem na cesti. Sploh navzdol.
Meni osebno ta guma ni za trd sneg/led, ker nima lamel. Pa tudi v mrzlem zimskem mokrem asfaltu se mi zdi da so te AT gume dosti podpovprečne. Se mi zdi da moraš že res dosti prej začet zavirat da se ustaviš pred ovinkom....Kar je seveda slab recept za dol po klancu
Če si langzam voznik in če nimaš nekih dokaj hudih spustov in klancev na poti boš pomoje tudi z AT pozimi zadovoljen. Če pa imaš kaj od tega na dnevnem meniju pa bi jaz vzel kar ornk zimsko gumo. Pa taožjo izmed vpisanih v kartončku.
Tudi s toyoto LC na AT gumah sem bil večkrat v konkretnem strahu. Itak obe te toyote so težke ko satan in mogoče zarad tega še tolk slabše gume dohajajo oprijem na cesti. Sploh navzdol.
Meni osebno ta guma ni za trd sneg/led, ker nima lamel. Pa tudi v mrzlem zimskem mokrem asfaltu se mi zdi da so te AT gume dosti podpovprečne. Se mi zdi da moraš že res dosti prej začet zavirat da se ustaviš pred ovinkom....Kar je seveda slab recept za dol po klancu
Če si langzam voznik in če nimaš nekih dokaj hudih spustov in klancev na poti boš pomoje tudi z AT pozimi zadovoljen. Če pa imaš kaj od tega na dnevnem meniju pa bi jaz vzel kar ornk zimsko gumo. Pa taožjo izmed vpisanih v kartončku.
Hvala obema.
Se pravi kakšen kompromis sem pripravljen narediti. Žrtvovati malo vsepovsod za ceno "celoletne" gume ter delno spodobne offroad sposobnosti ali pa v nakup zimske in letne. Hudo veliko res nisem bil še na offroadu oz. za 5x na leto težko rečem, če opraviči ceno. Hudič je, ker imam dvojna platišča, samo so vse gume relativno slabe in sem v precepu, ali kupovat in zimske in letne ali pa nataknit samo Geolandarce. Za Foresterja v 225/60 r17 dimenziji drugega ne najdem od zimske variante A/T.
Se pravi kakšen kompromis sem pripravljen narediti. Žrtvovati malo vsepovsod za ceno "celoletne" gume ter delno spodobne offroad sposobnosti ali pa v nakup zimske in letne. Hudo veliko res nisem bil še na offroadu oz. za 5x na leto težko rečem, če opraviči ceno. Hudič je, ker imam dvojna platišča, samo so vse gume relativno slabe in sem v precepu, ali kupovat in zimske in letne ali pa nataknit samo Geolandarce. Za Foresterja v 225/60 r17 dimenziji drugega ne najdem od zimske variante A/T.
Določeni na forumu jih bodo noro pohvalili nekateri se z njimi ne strinjamo
saj veš kako je to.
Jaz je sam še nisem kupil, sem pa bil v avtu na teh gumah in ko smo te iste avte preobuli v prave zimske gume je bila razlika v snegu in pač v hribih, ko je sneg res očitna.
Je pa pomoje od teh prav geolandar AT še najboljša od vseh AT z v sneg.
Če se ti ne mudi še malo počakaj, se bo ziher še oglasil kdo, ki jih ima dejansko na avtu.
Jaz je sam še nisem kupil, sem pa bil v avtu na teh gumah in ko smo te iste avte preobuli v prave zimske gume je bila razlika v snegu in pač v hribih, ko je sneg res očitna.
Je pa pomoje od teh prav geolandar AT še najboljša od vseh AT z v sneg.
Če se ti ne mudi še malo počakaj, se bo ziher še oglasil kdo, ki jih ima dejansko na avtu.
G015, ki so dale skozi poletje, zimo in poletje, pa cca 45.000 km, so šle prejšnji teden dol. Pa bojo šle drugo poletje nazaj gor. Že mokra cesta pri hladnejših temperaturah jim je delala težave. Avto je bil sicer precej zabaven. ampak enostavno ni več to to. Tud pri zaviranju na bolj gladkem asfaltu se je ABS kr hitro zbudil. Pozimi so bile pa nek kompromis. Sneg, in trd sneg jim nista delala nikakršnih težav. Tud na mokri cesti so se solidno držale. Sicer slabše kot zimske, ampak je blo OK. Plundrasta cesta je bila že prvo zimo zabavna. Tud zaviranje na plundrasti cesti je bilo mal daljše. Tak da je morala bit varnostna x1,5 približno.
Ja če maš dva kompleta, se ti definitivno splača vzet ene A/t gume pa zimske. Recimo nardiš tako, da vzameš A/T, jih maš čez zimo in poletje, ker nove se bojo še dobr obnašale, potem pa za naslednjo zimo vzameš zimske, pa ti bojo A/t še eno do dve poletji zdržale, zimske pa tud tu nekje.
Ja če maš dva kompleta, se ti definitivno splača vzet ene A/t gume pa zimske. Recimo nardiš tako, da vzameš A/T, jih maš čez zimo in poletje, ker nove se bojo še dobr obnašale, potem pa za naslednjo zimo vzameš zimske, pa ti bojo A/t še eno do dve poletji zdržale, zimske pa tud tu nekje.
It's a hybrid. It burns gas and oil!
Definitivno se strinjam s tole možnostjo -zokster napisal/-a: ↑21. Oktober 2020, 14:54Ja če maš dva kompleta, se ti definitivno splača vzet ene A/t gume pa zimske. Recimo nardiš tako, da vzameš A/T, jih maš čez zimo in poletje, ker nove se bojo še dobr obnašale, potem pa za naslednjo zimo vzameš zimske, pa ti bojo A/t še eno do dve poletji zdržale, zimske pa tud tu nekje.
prvo leto lahko a/t gumo uporabljaš celo leto, kasneje pa zgolj čez poletje, pozimi pa furaš zimske. Če A/t gumo voziš namesto letnih bo zdržala dlje kot letna guma. Za offroad je a/t guma vsekakor boljša od letne, že samo zaradi močnejših stranic (razne skale, ostri robovi ...).
Sam sem imel starimi z g015 (pač kupljeno skupaj z avtom, če se prov spomnim naj bi imele cca. 40-50.000 km) slabe izkušnje ko je padal dež, na suhem asfaltu so pa še zmeraj držale ceste ko klop tudi hitro odpeljan ovinkast odsek (grčerjevec-planina cca. 110 čez celo traso, samo po svojem pasu). V prvem srednje močnem dežju je pa celotni avto preprosto sredi ovinka nadaljeval bočno naravnost.
Fotograf FOTOGRAFIRA fotografijo, Slikar SLIKA sliko.
Šele ko se nehaš obremenjevati s porabo, se začne veselje in zabava. 
Priblizno enako je pri meni z go12.
Prvo zimo ok, naslednjo pa zimske. Precej je tudi odvisno od zime...za 3 mesece snega in dostopa v hribe bi raje takoj vzel zimsko. Glede mokre ceste...po pameti.
Prvo zimo ok, naslednjo pa zimske. Precej je tudi odvisno od zime...za 3 mesece snega in dostopa v hribe bi raje takoj vzel zimsko. Glede mokre ceste...po pameti.
Razmisli še o možnosti "cestnih" celoletnih gum, npr. Goodyear vector 4season gen3. Pa imaš zaradi lamel tudi poleti za v blato boljšo gumo od letne. Mi imamo na enem avto že 3 sezone Michelin Crossclimate+, ki so orientirane bolj na poletne kot zimske zmogljivosti, pa se po ravnini na snegu zelo solidno odrežejo, v mokrem so pa odlične.Prokarjon napisal/-a: ↑21. Oktober 2020, 14:26Hvala obema.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov