Moja nova igraca (o trojkah, 4wdju, pa se kaj)

Zanimivo in koristno znanje
Odgovori
Uporabniški avatar
zinki
Uporabnik foruma
Prispevki: 583
Kraj: Laško

Odgovor Avtor: zinki » 27. Januar 2007, 15:53

Men je od vseh Legacy-jev trojka najboljš. To mislim glede same vožnje, kako se drži ceste, dinamičnost motorja, občutka na volanu ...

Tistih 115 KM je presenetljivo živahnih :D

Je pa res, da je poraba pri novejših nižja.

Tko, da ziher ne boš razočarana ;-)
Subaru, love it or leave it.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 27. Januar 2007, 16:05

Ma kje nasprotno, ze zdaj sem ful navdusena, ceprav se zavedam, da je kar dost za posraufat. Lega na cesti je res super, pa teh 115 konjev je res nekam zelo zivahnih, ceprav motor zgleda enak, edino senzorji sem opazila, da so drugacni (vsaj nekateri). A je komputer drugace nastavljen?

Uporabniški avatar
Freak
Uporabnik foruma
Prispevki: 960
Kraj: Doma

Odgovor Avtor: Freak » 27. Januar 2007, 18:58

shelton napisal/-a:Men je od vseh Legacy-jev trojka najboljš. To mislim glede same vožnje, kako se drži ceste, dinamičnost motorja, občutka na volanu ...
Kaj se ti bolj dopade kot 4-ka?? :shock: Men je ze trojka full lepa,sam stirka mi je pa skor lepsa od 5.gen 8)
http://www.avto.net/tr/972310_1.jpg

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 27. Januar 2007, 19:26

Mislim, da je bilo bolj govora o voznih lastnostih :D

Uporabniški avatar
zinki
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: zinki » 27. Januar 2007, 19:41

Pri 3. si mel res dober občutek, da avto "gre". Lega na cesti je bila za moje pojme odlična, sploh za avto, ki ni namenjen takšnemu divjanju kot Impreza. Je pa res, da je bilo podvozje mal trše v primerjavi s 5. generacijo.

Sam avto je oblikovno tak, da še niti sedaj ni zastarel, sploh če primerjaš s kakšno drugo avtomobilsko znamko.

Meni osebno je ful všeč trojka 2.5 model:

http://shrani.si/files/legacydrivrz84.jpg

4. generacija mi ni všeč zaradi sprednjih luči. Facelift ga je sicer malo spremenil, vendar mi še vedno ni všeč.

Kar se tiče pa 5. generacije, se mi zdi, da so na avtu spremenil ful velik, sploh kar se tiče udobja, ni pa več tistih pozitivnih lastnosti, ki jih je mela trojka ;-)

Uporabniški avatar
NoFEAR
Administrator
Prispevki: 3360

Odgovor Avtor: NoFEAR » 27. Januar 2007, 19:58

shelton napisal/-a:Pri 3. si mel res dober občutek, da avto "gre". Lega na cesti je bila za moje pojme odlična, sploh za avto, ki ni namenjen takšnemu divjanju kot Impreza. Je pa res, da je bilo podvozje mal trše v primerjavi s 5. generacijo.

Sam avto je oblikovno tak, da še niti sedaj ni zastarel, sploh če primerjaš s kakšno drugo avtomobilsko znamko.

Meni osebno je ful všeč trojka 2.5 model:

4. generacija mi ni všeč zaradi sprednjih luči. Facelift ga je sicer malo spremenil, vendar mi še vedno ni všeč.

Kar se tiče pa 5. generacije, se mi zdi, da so na avtu spremenil ful velik, sploh kar se tiče udobja, ni pa več tistih pozitivnih lastnosti, ki jih je mela trojka ;-)
Se skor čist v vsem strinjam s tabo...

3. gen je luštna, legacy 5. gen. pa mi je najlepši avto ever (no ja, če odmislim ameriške muscle in hot rode, ampak to je itak čist druga zgodba...) - niti ne tolk zarad tega ker je pač Subaru, ampak oblikovno je zadet v nulo, čist po mojem okusu...

Uporabniški avatar
zinki
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: zinki » 27. Januar 2007, 22:42

Točn tak, s 5. generacijo je Subaru po mnenju mnogih nardil oblikovno najlepšega Legacy-ja. Za moje pojme je oblika zunanjosti in notranjosti ful dobra, kar se opazi tudi po tem, da je všeč folku, ki včasih niso niti pogledali za Subijem. Sploh v notranjosti ni čutit tiste monotonosti, ki jo še sedaj lahko opaziš pri velikem številu nemških avtomobilov ;-) .

Bi pa enkrat ful rad vozu trojko Legacy Sedan 2.5 :54423

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 28. Januar 2007, 01:30

Niva13 napisal/-a:Ma zakaj sem jaz sploh vztrajala 7 let na 2wdju :-P

mal sem morala povedat :uzfuzf
Glede na bivše nive svaka čast da si si spljoh kdaj kupila 2WD subija :D , če odmislimo da ti je "dobro služil" :D

Uporabniški avatar
Freak
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Freak » 28. Januar 2007, 10:25

Niva13 napisal/-a:Mislim, da je bilo bolj govora o voznih lastnostih :D
Sej ravno to me zanima? Ker nekak dvomim,da ima 4.gen slabse vozne lastnosti kot 3.gen? Je pa res,da nisem vozil nobenega od teh dveh :oops: Mi lahko kdo pove,v cem je taksna bistvena razlika oz o cem je 3.gen boljsa?

Men se pa lih luci pri 4.gen full full dopadejo :cool: Pri 5.gen me pa mickn motijo zadnje luci.Ce avto pogledas od zadaj deluje rahlo "prazen" . Npr 3. in 4. gen imata luci potegjene cez cel zadnji konec.Med tem,ko novejsi (in seveda 1.in 2.gen) tega nimata.

Uporabniški avatar
Freak
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: Freak » 28. Januar 2007, 10:28

@Niva,probi zbasat ob 2.5 legacy-ja sprednje odbijace na svojega (ce pasejo??) pa si zmagala :cool: Aja,pa spojler zadi :cool:

Uporabniški avatar
zinki
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: zinki » 28. Januar 2007, 10:45

Odbijač od 2.5 modela paše. Preverjeno, sem ga mel gor na svojem. Avto pol zgleda čist drugačn :-)

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 28. Januar 2007, 11:14

shelton in kje se to sploh da dobit? mislim rabljenega ali kopijo, ker za original ni dost denarja
se za zadnji spojler in meglenke ne vem, kje bi jih nabavila

malo me je skrbelo, da bo Modri mehkejsi od Red Bomberja (ima trse vzmetenje od serijskih), pa sem z veseljem opazila, da je skoraj enako :D

subi92 razlog, da sem takrat nabavila 2wd, je bilo pomanjkanje sedanov, sploh 4wd
zelela sem pa ful sedana, ker mi je od te generacije se sedaj zelo vsec, odkrito povedano mi je lepsi od trojke, res pa je, da je trojka potencial za sminkanje ;-)

Red Bomber mi je teh 7 let zelo dobro sluzil in bi se, ce me nebi spet tolk mikalo imet 4wd in, ce se nebi pojavila ta priloznost, da sem pridobila se ABS, airbage, klimo.... in ta obcutek na cesti :D

Uporabniški avatar
zinki
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: zinki » 28. Januar 2007, 11:44

Jst sm ORIGINAL odbijač od 2.5 modela dobil rabljen, stal pa je 15000 bivših SIT (za moje pojme ful poceni). Treba je bilo še zapolnit luknji od pralcev žarometov ter ga pofarbat.

Je pa res, da ga nisem menjal prostovoljno, temveč zato, ker je prejšnji počil ;-)

Drugače pa so imeli v Nemčiji tud omejeno serijo Legacy-jev 2.0 z odbijači od 2.5 modela.

Če te zanima, kak je zgledal zmontiran na mojmu, lahk prilimam kako slikco.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 28. Januar 2007, 11:48

no prosim daj

drgac pa si ga res poceni dobil :shock:

a iz Nemcije?

Uporabniški avatar
zinki
Uporabnik foruma

Odgovor Avtor: zinki » 28. Januar 2007, 11:56

Sm ga čist slučajn našu, in to v Sloveniji - Vnanje Gorice (pri Ljubljani). Iskal sm pa navadn odbijač ;-)

http://shrani.si/thumbs/legacy981s0ou.jpghttp://shrani.si/thumbs/legacy982s0ps.jpg

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov