Ferodo DS1.11?
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Prispevki: 4466
- Kraj: Maribor, Slovenia
- Kontakt:
Ferodo DS1.11?
Je že kdo sprobal? Glede na ta graf bi naj bile boljše od DS2500 in tudi hladne bi naj kar delale...
Kaj je pri teh ploščicah takšnega, da niso primerne za uporabo na cesti?
Kaj je pri teh ploščicah takšnega, da niso primerne za uporabo na cesti?
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Re: Ferodo DS1.11?
Določene ploščice "preveč primejo" in potem zaradi tega ne dobijo homologacije za "road use"...Sicer se smešno sliš, ampak nekaj že bo na tem.
Sicer prvič slišim za tole ploščico, ampak glede na graf, bi se jo splačal prečekirat.
Sicer prvič slišim za tole ploščico, ampak glede na graf, bi se jo splačal prečekirat.
Sometimes life goes sideways. That's where the fun begins....
Zadnja postavka na uradni strani:
- Very kind to disc
Tole kar malce dvomim
Pomoje se zažira v disk na polno. Pa še piše da je suitable za Touring car GT, single seat. Verjetno je še cena uberšna, in je pomoje totalen nesmisel za daily use.
- Very kind to disc
Tole kar malce dvomim
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Ja, cena ni hec - ene 200€(za moj avto) ...
Kar se tiče 'požiranja' diska - verjetno je zadeva relativna glede na druge 'racing' ploščice.
Kar se tiče 'požiranja' diska - verjetno je zadeva relativna glede na druge 'racing' ploščice.
Je precej razlike v "prijaznosti do diskov" pri race ploščicah, ferodo to ponavadi niso (DS3000 in DS2500) o 1.11 pa še nisem nič zasledil.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Po njihovih navedbah naj bi DS1.11 bile prijaznejše od DS3000... Žal DS2500 ni v tej primerjavi:strumf666 napisal/-a:Je precej razlike v "prijaznosti do diskov" pri race ploščicah, ferodo to ponavadi niso (DS3000 in DS2500) o 1.11 pa še nisem nič zasledil.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uglavnem Danci, za svoj avto nočeš take ploščice.
Tole ima daljšo življenjsko dobo od tiste ploščice, ki ima res kratko življenjsko dobo.
To je mišljeno da zdrži mogoče eno sezono dirkanja, kar je suma-sumarum par tja do 5000km
Če nimaš težav z OEM ploščicami, nima smisla tega kupovat. Cena je ×5 na navadne ploščice življenjska doba diska in obloge pa je /5...
Tole ima daljšo življenjsko dobo od tiste ploščice, ki ima res kratko življenjsko dobo.
To je mišljeno da zdrži mogoče eno sezono dirkanja, kar je suma-sumarum par tja do 5000km
Če nimaš težav z OEM ploščicami, nima smisla tega kupovat. Cena je ×5 na navadne ploščice življenjska doba diska in obloge pa je /5...
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Ampak jaz imam težave z 'OEM' ploščicami - premalo primejo, predvsem mi manjka 'initial bite'. Po drugi strani pa jih na kakšnem spustu tudi pregrejem...BackW00d napisal/-a: Če nimaš težav z OEM ploščicami, nima smisla tega kupovat. Cena je ×5 na navadne ploščice življenjska doba diska in obloge pa je /5...
http://www.scoobyworx.com/brake-pads-81-c.asp" onclick="window.open(this.href);return false;
Glede na cene na zgornjem linku, o ferodo sploh ne rabiš razmišljat, če dobiš performance friction za manj denarja.
Glede na cene na zgornjem linku, o ferodo sploh ne rabiš razmišljat, če dobiš performance friction za manj denarja.
@danci, katere ploščice pa imaš sedaj?
Without breakdowns, crashes, problems and mishaps stories would simply be boring.
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
Love. It's What Makes a Subaru a Subaru
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Pravkar sem menjal iz TRW Cotec na Brembo (navadna zamenjava za OEM, kakšnih 'hudih' Brembo nima v pravi obliki za moj avti). Menjal sem tudi diske iz 'nekaj generičnega' na Brembo Xtra.
Prejšnja kombinacija ni bila bogvekaj, sedanja pa je, kar se 'initial bite'-a tiče, slabša (kljub poštenemu ajnfaranju) - se mi pa zdi, da zdržijo nekaj več zaporednih zaviranj.
Prejšnja kombinacija ni bila bogvekaj, sedanja pa je, kar se 'initial bite'-a tiče, slabša (kljub poštenemu ajnfaranju) - se mi pa zdi, da zdržijo nekaj več zaporednih zaviranj.
- danci1973
- Član Subaru kluba
- Kontakt:
Za moje bremze ima PFC samo ene ploščice - 0929.XX.17.44, compound 08, cena je pa 250 funtov.strumf666 napisal/-a:http://www.scoobyworx.com/brake-pads-81-c.asp
Primerjava zmesi ploščic PFC:
http://pfc.parts/motorsports/pfc-compounds/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://pfc.parts/motorsports/pfc-compounds/" onclick="window.open(this.href);return false;
Pomoje morš brembote gor zmotirat:P
Ma ta PF ima tolk zmešane modelne številke....če ne veš točno katere rabiš zih napačne kupš.
Drugače pa.Pozabi Ferode........budget je CL5+,pol pa sledi PF01,XP8/10.
Sam bom probal Endless MX72plus (50-750 C) v mici :.sup
Ma ta PF ima tolk zmešane modelne številke....če ne veš točno katere rabiš zih napačne kupš.
Drugače pa.Pozabi Ferode........budget je CL5+,pol pa sledi PF01,XP8/10.
Sam bom probal Endless MX72plus (50-750 C) v mici :.sup
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov