Ali je taka poraba normalna?
Ali je taka poraba normalna?
forumovci lep pozdrav, kot vidite se pridno vozim z mojim novim Outbackom 2,5 - v cca. 2 mesecih prišel čez 5000 km - moje vprašanje pa je sledeče: ker imam trenutno porabo 11.5 l/100 km, me zanima ali je to normalno (po specifikaciji naj bi bila pod 10 litri), in pa ne ne vozim divje, speljujem normalno, ne pospešujem...vožnja LJ - Dunaj - Lj -> poraba 9,6L ob hitrosti 130km/h. Na servisu so mi sicer rekli, da se mora zadeva še ulaufat, vendar po trenutnih znakih kaže, da bo ulaufana nekje do 100000 km
. Kakšno mnenje, kako bi znižal porabo ?
Subaru for ever 
- TORA! TORA! TORA!
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 1144
- Kraj: Zraven soseda
pa sej Subaru se res dobro ulaufa sele pri 100k km
tako kot pravi Tora, tiste nizke porabe so samo za reklamo
se mi zdi, da imas dost normalno porabo za tezko kravo z 2,5 litrsko masino in awd pogonom
a je avtomatski menjalnik?
sicer pa, ce bi hotel imet zares nizko porabo, bi moral kupit kaksnega Pikija s kubaturo pod jurja
tako kot pravi Tora, tiste nizke porabe so samo za reklamo
se mi zdi, da imas dost normalno porabo za tezko kravo z 2,5 litrsko masino in awd pogonom
a je avtomatski menjalnik?
sicer pa, ce bi hotel imet zares nizko porabo, bi moral kupit kaksnega Pikija s kubaturo pod jurja
Avtomatski menjalnik vedno pravilno prestavlja - očitno ti malo kasneje šaltaš, kot bi to počela avtomatika, pa je zato malo večja poraba.gore napisal/-a:No, ja Subijevci ...![]()
Meni je avtomatik popil manj kot ročni.
Tako, da je MT sedaj celo 0,3 nad uradnim podatkom (sicer je ravno zima za nami, pa vendarle se to meni ne bi smelo dogajat).
Error Code #0656: “Oil pan gasket too tight. Unable to leak oil and mark territory.”
- snetaskira
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 56
- Kraj: Kranj
Re: Ali je taka poraba normalna?
bikec303 napisal/-a:forumovci lep pozdrav, kot vidite se pridno vozim z mojim novim Outbackom 2,5 - v cca. 2 mesecih prišel čez 5000 km - moje vprašanje pa je sledeče: ker imam trenutno porabo 11.5 l/100 km, me zanima ali je to normalno (po specifikaciji naj bi bila pod 10 litri), in pa ne ne vozim divje, speljujem normalno, ne pospešujem...vožnja LJ - Dunaj - Lj -> poraba 9,6L ob hitrosti 130km/h. Na servisu so mi sicer rekli, da se mora zadeva še ulaufat, vendar po trenutnih znakih kaže, da bo ulaufana nekje do 100000 km. Kakšno mnenje, kako bi znižal porabo ?
Ta poraba je normalna oz. ni pretirana za tak avto.
Če res delaš 30.000 km/letno, si omisli plin - vožnja se ti bo pocenila, pa še greenpeace ti bo ploskal!
- TORA! TORA! TORA!
- Uporabnik foruma
- Prispevki: 1144
- Kraj: Zraven soseda
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost