Naročanje artiklov iz tujine eBay.de; .com...

Zanimivo in koristno znanje
Odgovori
Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Naročanje artiklov iz tujine eBay.de; .com...

Odgovor Avtor: subi92 » 12. April 2007, 14:01

Najboljše bi bilo, da se znanje,postopke, stroške, paypal, poštnine... o nakupih iz tujine opiše tukaj notri.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker
Prispevki: 4009
Kraj: Venera

Odgovor Avtor: niva13 » 12. April 2007, 21:22

No bom pa jaz zacela in omenila svojo (prvo in edino) izkusnjo, upam, da bodo ostali s prakso kaj vec in bolj obetavnega povedali. Mr.G? ;-)

Kupila sem GT spoiler pa se par zadevc za Legota od enga clana SLI foruma, paket mi je poslal po USPS - Airmail Parcel Post, ker ostalo pride vse predrago, postnina cca 69$.
Tezave sem imela na carini, ker ni bilo racuna, razen print s paypala (nakazilo).
Manj tezav bi seveda bilo, ce bi kupovala prek ebaya in prinesla print avkcije oz. prodaje.

Svetujem, da vam posiljatelj v takem primeru napise seznam in priblizno vrednost zadev in to nalepi na skatlo, ker oznaka gift v primeru vecje pakunge ne pride v postev (ali pa je stvar srece).

Carina me je prisla 50 evrov, kar sem bila cisto srecna, da sem sploh lahko paket prevzela.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 13. April 2007, 23:05

zanimivo, da sem samo jaz odgovorila :?

Uporabniški avatar
subi92
Uporabnik foruma
Prispevki: 7945
Kraj: Kamnik

Odgovor Avtor: subi92 » 14. April 2007, 01:14

Sej bistvo je da komu pomaga pri nakupu :!:

subidu

Odgovor Avtor: subidu » 14. April 2007, 07:27

Sej nekateri itak znajo samo pametovat, ko je pa treba kej konkretnega povedat, so pa tih...

Uporabniški avatar
gorazd0
Nasankal reveža :)
Prispevki: 6619
Kraj: Ljubljana

Odgovor Avtor: gorazd0 » 14. April 2007, 09:37

Moj prispevek je v delu... (je kar veliko za napisat).
Fiat.
Brez panike.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 14. April 2007, 10:51

No sej zato, da ne bo izpadlo, kot, da koga odvracam od nakupa. Pac meni ni slo najbolj na easy skozi.

Mogoce se to, lahko, da kaksen posiljatelj ne bo najbolj navdusen posiljat prek navadne poste.

Uporabniški avatar
Subison
Uporabnik foruma
Prispevki: 270
Kraj: Radlje ob Dravi

Odgovor Avtor: Subison » 16. April 2007, 22:09

subidu napisal/-a:Sej nekateri itak znajo samo pametovat, ko je pa treba kej konkretnega povedat, so pa tih...
Da nebom preveč pametoval :lol: .
Najprej sem se prijavil na stani eBay(dobiš vse podatke,ki jih rabiš),potem naročil in naslednji dan nakazal denar preko banke v tujino.
Res pa ,da sem kupoval samo preko trgovine in ne privat stvari(rabljenih)in tudi z paypal-om nimam izkušenj.Zaenkrat zadovoljen in tudi dostava je bla hitra,edino poštninia je bla draga.Zato predlagam ,če mate kakšnega poznanca v tujini,ali kdo ki gor dela,da se povežete z njim in naročate na njegov naslov,ker se splača.
Balum Balum........

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 24. April 2007, 15:41

Mr.G si naredil domaco nalogo? :-P

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 24. April 2007, 23:22

Sam sem naročal preko neta že veliko stvari iz različnih držav (Amerika, Anglija, Japonska).
Najbolje pri vseh naročilih je uporaba PayPal plačila - veliko (če ne skoraj vse) internetne trgovine (ameriške 100%) uporabljajo to opcijo.
Račun pri PayPalu aktiviraš s prvim naročilom in sicer tako da vpišeš vse podatke, ki jih potrebujejo (imaš opisane vse postopke, pa tudi PayPal Slovenija že obstaja). Ta način plačevanja onemogoča zlorabe podatkov plačilnih kartic.

Naročila potem potekajo enostavno. Večji pa je problem, ko paket pride do slovenske carinske pošte in ko le-ta zahteva račun.
Če se ti uspe dogovoriti, da paket ni prevelik in da na njem ni napisana vrednost, bo velika verjetnost, da carine sploh ne bo (Niva trditev nasprotna tvoji). Delo na carinski pošti poteka po načelu kako je velik paket in kako transparentna je vrednost.
Poznam kolega, ki ima v Ameriki znanca, ki mu kupi določen izdelek v trgovini in ga pošlje kot navaden paket znancu v drugo državo. V velikih primerih ni carine, včasih pa zahtevajo vrednost pošiljke.
Pri določanju vrednosti pa imamo zopet več variant. Ali nam prodajalec pošlje račun v .jpg ali .doc obliki in zadevo priredimo (za vrednosti pod 50€ se ne plača carine). Ali pa uporabimo PayPalov izpis.
Se pravi, da je vse odvisno od tega kako se znajdemo.

Pa ne pozabite, ko brskate po spletnih trgovinah in naletite na cenovno ugoden izdelek, ne pozabite dodati poštnine in carine pred naročilom.

Srečno!

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 24. April 2007, 23:45

Thomas pri meni je obstajala nevarnost, da sploh ne dobim zadeve cez carino, niti, ce hocem placat, zato, ker ni pisala vrednost blaga, ne kaj je noter, ampak je bilo poslano kot gift

Verjetno pa drzi, da vecji paket (kar spoiler ziher je), ne gre tako lepo skozi kot ti pravis ;-)

Thomas22
road pirate
Prispevki: 6758
Kraj: Železniki

Odgovor Avtor: Thomas22 » 25. April 2007, 09:32

Pri večini uradniških storitvah je veliko odvisno od posameznika. Nekdo drug bi mogoče tudi večji paket dal brez carine naprej, če bi imel dober dan. Na carini ni napisanega nekega pravila, vsi se oklepajo večinoma ustnih navodil, ki pa se seveda razlikujejo in si jih vsak drugače razlaga.
Glede tega sem kar nekajkrat klical na carino, pa sem ugotovil da bom moral enkrat osebno pogledat kako stvari tečejo.

Uporabniški avatar
zinki
Uporabnik foruma
Prispevki: 583
Kraj: Laško

Odgovor Avtor: zinki » 25. April 2007, 13:26

Glede aktivacije PayPal računa ne drži čisto.

Stvar je taka, da lahko pred avtorizacijo tvoje plačilne kartice izvedeš maksimalno plačilo 100 EUR. Sam sem kupil stvar večje vrednosti, pa sm moral najprej zahtevat aktivacijo kartice oziroma preverjanje. To gre tako, da ti z računa odtegnejo 1,5 EUR, pri transakciji pa je navedena sklicna številka, ki jo potem vneseš na PayPal strani in s tem kartico aktiviraš. Seveda imaš nato za 1,5 EUR dobropisa pri naslednjem nakupu :-)

Plačevanje s PayPalom ima precej prednosti, kot je naprimer že ta, da ti PayPal krije vrednost izdelka (višina kritja je odvisna od tega kak rating ima prodajalec, gre pa to kritje tudi do okoli 2000 USD) v primeru, da je kaj narobe.
Subaru, love it or leave it.

Uporabniški avatar
niva13
NoizeMaker

Odgovor Avtor: niva13 » 25. April 2007, 15:42

Thomas22 napisal/-a: Glede tega sem kar nekajkrat klical na carino, pa sem ugotovil da bom moral enkrat osebno pogledat kako stvari tečejo.
prej pa skadi en joint, da bos imel mirne zivce :-P

Odgovori

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost